Η θλιβερή πραγματικότητα της βίας κατά των γυναικών, όπως όλες οι μορφές βίας, είναι μια παθογένεια της κοινωνίας που μας αφορά όλους. Σχετίζεται με την αντίληψη της κοινωνίας για την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας.

Δυστυχώς φαινόμενα όπως η άγνοια, η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα διατηρούν, και ενίοτε επιτείνουν, τέτοιου είδους συμπεριφορές ακόμα και σε χώρες με δημοκρατική παράδοση και θεσμοθετημένο σεβασμό της ισότητας και των ατομικών δικαιωμάτων.

Τα στοιχεία, ακόμη και εντός της ΕΕ, είναι σοκαριστικά:

– Το 1/3 των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών.

– 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

– Το 74% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένη στη χώρα τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας επιδείνωσε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο σε δολοφονίες γυναικών.

Ο Δήμος Καισαριανής στέκεται στο πλάι όλων των γυναικών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση των γυναικών να καταγγείλουν και να ζητήσουν βοήθεια.

Πρόγραμμα διημέρου:

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00:

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από το Δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο, στο χώρο του αιθρίου του Δημαρχείου με έργα εμπνευσμένα από την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στην έκθεση συμμετέχουν: η Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, η Leica Academy και ο Αθλητικός Σύλλογος Taekwondo «Ελπίδες Καισαριανής».

Στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, προβολή ντοκιμαντέρ και χορευτικό δρώμενο

Ομιλήτριες στη συζήτηση:

– Έλενα Μπατσούλη, δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω

– Ξένια Δημητρίου, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Από το σκοτάδι στο φως», διάρκειας 45’, το οποίο θα προλογίσει η σκηνοθέτρια της ταινίας, Μαριάννα Οικονόμου. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την αφήγηση μιας γυναίκας που υπέστη άγριους ξυλοδαρμούς από το σύζυγό της για μια δεκαετία αλλά και τον αγώνα της να ελευθερωθεί και να ξαναχτίσει τη ζωή της.

Την εκδήλωση θα κλείσει ομάδα χορού από την Celeste Dance Studio, η οποία θα παρουσιάσει χορευτικό, εμπνευσμένο από τη θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00 πάνελ ομιλητών:

– Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας, από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του πανεπιστημιακού ιδρύματος

– Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Το διήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με χορευτικό εμπνευσμένο από τη θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας από ομάδα χορευτών της Σχολής Χορού «Τάνια Ρωσσοπούλου».

Εξαιτίας των μέτρων για την προστασία κατά του covid-19, ο αριθμός θέσεων για τα δρώμενα στην αίθουσα εκδηλώσεων είναι περιορισμένος και η κράτηση είναι απαραίτητη. Η χωρητικότητα της αίθουσας με βάση τα μέτρα είναι 75 θέσεις και η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και αστυνομική ταυτότητα.

Κρατήσεις στο τηλ: 2132010739 κα Ευαγγελάτου

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.