Συνέντευξη της Φωτεινής Καρυστινάκη – Νοσηλεύτρια, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός – στον Νεκτάριο Θεοδώρου

Την ώρα που το τέταρτο κύμα της πανδημίας καλπάζει στη χώρα και παγκοσμίως, το εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας και μαζί με αυτό οι άνθρωποι που το στελεχώνουν (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό)  καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας.
Η συνθήκη αυτή επηρεάζει τη ζωή και την υγεία όλων μας, καθώς εκτός από τις ανάγκες covid νοσηλείας, η αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας.
Αντί λοιπόν έστω και σήμερα -και υπό τη σκιά της μέχρι σήμερα εμπειρίας από την επέλαση της πανδημίας- να συζητάμε για την επί της ουσίας στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ, παρακολουθούμε την κυβέρνηση σε ασκήσεις μετάθεσης ευθύνης, με μια διχαστική ρητορεία, σύμφωνα με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς,  οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για την κατάρρευση του ΕΣΥ.
Και για να μαζέψουμε την μπάλα από την εξέδρα, ας σημειώσουμε ότι ναι, ο εμβολιασμός αδιαμφισβήτητα σώζει ζωές και διευκολύνει τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, μέρες και μήνες, ο φορέας που καλείται να διαχειριστεί την κρίση, θα πρέπει να μείνει «γυμνός» και υποστελεχωμένος, δοκιμάζοντας τα όρια της υγείας και ασφάλειας τόσο του προσωπικού που εργάζεται σε αυτό, αλλά και όσων έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του.
Για τα θέματα αυτά, απευθυνθήκαμε στην κυρία Φωτεινή Καρυστινάκη, Νοσηλεύτρια και Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  1. Ζώντας στην «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον covid-19, τι πιστεύετε για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;

Τα τελευταία δύο χρόνια όλος ο πλανήτης ζει στους ρυθμούς μιας υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Θεωρώ πως τόσο οι συμπολίτες μας, όσο κι εμείς οι υγειονομικοί, δώσαμε χρόνο στην κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει το ΕΣΥ και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αναχαίτισης των παραγόντων διασποράς και ενίσχυσης των βασικών πυλώνων του κοινωνικού ιστού. Δυστυχώς, σήμερα, δύο χρόνια μετά και ενώ μετράμε 17.237 νεκρούς συνανθρώπους μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας έχει πείσει πως χρησιμοποίησε την πανδημία ως άλλοθι για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της που στόχο έχει την διάλυση κάθε τι που είναι δημόσιο.

Δεν είναι τυχαίο και αποτελεί ιδεολογική κατεύθυνση και εμμονή της κυβέρνησης ΝΔ τόσο η διάλυση του ΕΣΥ, όσο και της Παιδείας, της Εργασίας, του Περιβάλλοντος, όλων όσων αποτελούν τη δική μας ζωή και χτίζουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η ΝΔ είχε την επιλογή και τα 37 δις που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να ενισχύσει το ΕΣΥ, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις κι όμως εκείνη επέλεξε να μοιράσει χρήματα στα ΜΜΕ μέσω Λίστας Πέτσα. Μοίρασε 13 δις μέσω της διαβλητής διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων.

Μιλώντας σε μια τοπική εφημερίδα έχει σημασία να αναφερθεί το παράδειγμα πως η κυβέρνηση είχε έτοιμο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για να ενισχύσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής με 82 νέα οικολογικά Λεωφορεία κι όμως ακύρωσε τον διαγωνισμό και προτίμησε να αγοράσει με χρήματα των πολιτών παλιά λεωφορεία, ακατάλληλα για την χώρα μας!

  1. Η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει ενισχύσει σημαντικά το ΕΣΥ. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ αλλά ακόμη και εν μέσω πανδημίας προσπαθεί να το διαλύσει. Μόνο ο φετινός προϋπολογισμός είχε μείωση δαπανών για την Υγεία κατά 900 εκ ευρώ. Η κυβέρνηση λέει πως έχει κάνει 7500 προσλήψεις στα νοσοκομεία αλλά δεν λέει πως αυτές είναι συμβασιούχοι ενός έτους που πρόσφατα είχε το θράσος, αντί να τους μονιμοποιήσει όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης, να τους παρατείνει τη σύμβαση έως 31/3/2022.

Σήμερα, βάσει επίσημων στοιχείων έχουμε 2500 λιγότερους υγειονομικούς από πέρυσι, εάν προσθέσετε και τους 7000 συναδέλφους μας που βγήκαν άδικα σε διαθεσιμότητα λόγω υποχρεωτικότητας, γίνεται κατανοητό πως το τέταρτο κύμα βρίσκει τα δημόσια νοσοκομεία υπό διάλυση.

Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ που μαζί με τον ομογάλακτο της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, αντί να συνεχίσουν το έργο της προηγούμενης Περιφερειάρχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προτιμούν να ακυρώνουν ή να «κολλάνε» έτοιμους διαγωνισμούς για την αγορά 60 Ασθενοφόρων, πανάκριβου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και 5 μονάδων παραγωγής Οξυγόνου για νοσοκομεία της Αττικής.

Τελευταίο παράδειγμα εμμονικής στάσης υπέρ των ιδιωτών και κατά των πολιτών, είναι η επί δυο χρόνια άρνηση των Υπουργών Υγείας και του γιατρού Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, να μην χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ 20 εκ ευρώ που παρέλαβε από την πρώην Περιφερειάρχη, για προσλήψεις και λειτουργικά έξοδα των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο στους Εμβολιασμούς, την Ιχνηλάτηση, την παρακολούθηση των non covid ασθενών που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νοσοκομείο, η κυβέρνηση με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης επιλέγουν με το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας αντί να την ενισχύσουν να την παραδώσουν στους ιδιώτες.

  1. Πέρα από τα «θερμά χειροκροτήματα» έχει γίνει κάποια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς σας από την κυβέρνηση;

Η ανταπόδοση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι γνωστή… Τα «χειροκροτήματα» στους υγειονομικούς την Άνοιξη 2020 έγιναν ξύλο από τα ΜΑΤ έξω από το Υπ. Υγείας το Σεπτέμβριο, με το θράσος του Υπουργού Υγείας να περισσεύει τα Χριστούγεννα όταν μίλησε για «συναισθηματική και κοινωνική επιβράβευση των Υγειονομικών» παίρνοντας πίσω τη δέσμευση του για το Δώρο Χριστουγέννων λόγω «υψηλού οικονομικού αποτυπώματος». Δεν σεβάστηκαν τον αγώνα όλων των ανθρώπων του ΕΣΥ, τους θανάτους δεκάδων συναδέλφων μας και τη νόσηση χιλιάδων άλλων, δεν νομοθέτησε, ούτε το αυτονόητο, το χαρακτηρισμό ΒΑΕ την εργασία στα νοσοκομεία και εργατικό ατύχημα το θάνατο από Κορωναίο. Τουναντίον, έδειξε το πολιτικό της ήθος χρησιμοποιώντας το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, προκειμένου να διχάσει κοινωνία και υγειονομικούς.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.