Συμπληρώθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου,100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς και θεμελιωτή της νεοελληνικής δραματογραφίας

Ο Δήμος Βύρωνα, που στις αυλές του ο Καμπανέλλης οραματίστηκε τη δική του «Αυλή των θαυμάτων», μια και έζησε εδώ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’50 και ο Καλλιτεχνικός – εκπαιδευτικός Οργανισμός “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, που σκοπό του έχει τη μελέτη και διάδοση του έργου του συγγραφέα, συμπράττουν προκειμένου να τιμήσουν όχι μόνο τον δημιουργό που τίμησε την Ελλάδα παγκοσμίως αλλά και τον άνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλλη που τίμησε με τη στάση ζωής του τον άνθρωπο.

Προχωράμε λοιπόν στην πραγματοποίηση αφιερώματος στον αναμορφωτή  της νεοελληνικής δραματουργίας που θα περιλαμβάνει ομιλίες και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη καθώς και καθηγητών του Πανεπιστημίου που μελέτησαν το έργο του, συναυλία με μελοποιημένα έργα του και θα κορυφωθεί με την παρουσίαση της παράστασης «Μαουτχάουζεν» σε δραματουργική επεξεργασία του ίδιου του συγγραφέα και του Δημήτρη Παπαγιάννη με την ανυπέρβλητη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαγιάννη.

Τη συνολική φροντίδα θα έχει η Κατερίνα Καμπανέλλη.

Η παράσταση θα προκύψει ως αποτέλεσμα ενός εκτεταμένου εργαστηρίου στη διάρκεια του οποίου διακεκριμένοι καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί θα συμπράξουν μέσα από σειρά μαθημάτων.

Στο αφιέρωμα καθώς και στα μαθήματα του εργαστηρίου, στο πλαίσιο  του οποίου  θα παρουσιαστεί και ανέκδοτο υλικό από τα μαθήματα του Καμπανέλλη όπου μιλάει ο ίδιος για τη ζωή  και το έργο του, θα συμμετάσχουν οι: Βασίλης Κατσικονούρης (θεατρικός συγγραφέας), Πλάτων Μαυρομούστακος (καθηγητής του τμήματος θεατρολογίας του ΕΚΠΑ), Γιώργος Πεφάνης (καθηγητής του τμήματος θεατρολογίας του ΕΚΠΑ), Κατερίνα Καμπανέλλη (σκηνογράφος), Λευτέρης Καλκάνης (μαέστρος),  Δανάη Σκιάδη (ηθοποιός), Μαριάνθη Σοντακη (ηθοποιός, δασκάλα αγωγής του λόγου και τραγουδιού), Νικόλας Παπαγιάννης (ηθοποιός), Μιχάλης  Κωνσταντάτος (σκηνοθέτης), Αγγελική Τρομπούκη (χορογράφος), Βαλέρια Δημητριάδου (ηθοποιός-μουσικός), Δημήτρης Παπαγιάννης (ηθοποιός), Γιάννης Παπαγιάννης (ηθοποιός – σκηνοθέτης).

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε χώρο του δήμου δίπλα στα θέατρα “Αννα Συνοδινού” και “Μελίνα Μερκούρη”. Όραμά μας είναι μελλοντικά στο Δήμο Βύρωνα να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της η Ανώτερη Δραματική Σχολή  “Ιάκωβος Καμπανέλλης”.

Οι λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες του αφιερώματος καθώς και για τη συμμετοχή στο εργαστήρι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σημείωμα του Δημάρχου Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη

«Ο Δήμος Βύρωνα τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στηρίζει και αγκαλιάζει την προσπάθεια του Καλλιτεχνικού – εκπαιδευτικού Οργανισμού “Ιάκωβος Καμπανέλλης” στην πραγματοποίηση του τιμητικού αφιερώματος στον μεγάλο θεατρικό μας συγγραφέα. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη  καλλιτεχνική αξία του έργου του, η ίδια η βιωματική σχέση του Καμπανέλλη με την πόλη μας, στην οποία έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του και εμπνεύστηκε την εμβληματική «Αυλή των Θαυμάτων», καθιστά την προσπάθεια αυτή όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αναγκαία.

Φιλοδοξία μας είναι, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, και κυρίως οι νεότερες γενιές, να έρθουν σε επαφή με τα μεγάλα δημιουργήματα της τέχνης και των γραμμάτων,  και να γίνει ο Δήμος μας σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό.

Είναι άλλωστε γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη του Βύρωνα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εστίες πολιτιστικής δράσης, αφού στα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» έχουν παρουσιαστεί κορυφαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να στηρίζουμε τον πολιτισμό, με την πεποίθηση ότι αυτή είναι η  σπουδαιότερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας.»

Λόγια καρδιάς από την Κατερίνα Καμπανέλλη

«2021 : 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Χρονιά σημαδιακή!

Το 2022 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού έτος Καμπανέλλη. Πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα είναι στα σκαριά, όχι μόνο από το υπουργείο αλλά και από πολλούς δήμους σε όλη την Ελλάδα. Ο πατέρας μου γνώρισε πάμπολλες τιμές και διακρίσεις στη ζωή του. Είναι πολύ σημαντικό που οι τιμές αυτές συνεχίζονται και μετά το θάνατό του. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.

Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαγιάννη για τη δημιουργία του Καλλιτεχνικού – Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και η αμέριστη αρωγή που προσφέρει ο Δήμος Βύρωνα όπου ο Καμπανέλλης έζησε στα πρώτα του βήματα ως συγγραφέας και εμπνεύστηκε την «Αυλή των θαυμάτων» είναι μια σπουδαία τιμή.

Ευχαριστώ θερμά τον Δημήτρη Παπαγιάννη στο έργο του οποίου θα είμαι ένθερμη και συμπαραστάτης. Επίσης ευχαριστώ τον δήμο Βύρωνα για την βοήθεια που προσφέρει για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Τιμή λοιπόν στον «Ποιητή των καιρών».»

Στη φωτογραφία από αριστερά ο Δημήτρης Παπαγιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη, η Κατερίνα Καμπανέλλη,  ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα Γιώργος Πλακίδας, μπροστά στο χώρο που θα φιλοξενήσει τις δραστηριότητες του Καλλιτεχνικού – Εκπαιδευτικού Οργανισμού “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, που είναι παρακείμενος στα Θέατρα Βράχων του Βύρωνα “Μελίνα Μερκούρη” και “Άννα Συνοδινού”.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Βύρωνα για το άρθρο.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.