Με Δελτίο Τύπου η «Ανυπόταχτη Καισαριανή» αναφέρει:

27/1/2022

Η κατάσταση με το χιονιά, η Καισαριανή, οι λαϊκές ανάγκες και οι κρατικές προτεραιότητες

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ – Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΜΚΟ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά το χιόνι παρέλυσε την Αττική και πολλές περιοχές της χώρας. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, τηλέφωνο, νερό.

Σε αυτή την κατάσταση προστέθηκε ο εγκλωβισμός εκατοντάδων αβοήθητων οδηγών και επιβατών σε αποκλεισμένους δρόμους, ανάμεσά τους και στο σύγχρονο ιδιωτικό χρυσοπληρωμένο αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων για πολλές μέρες, ενώ αλυσίδες χρειάζονταν στο Σύνταγμα και τους δρόμους της πρωτεύουσας. Νοσοκομεία έμειναν αποκλεισμένα χωρίς αναπλήρωση προσωπικού και προμήθειες.

Και όλα αυτά παρά τις προβλέψεις για την ένταση του φαινομένου, την περσινή εμπειρία και τις συσκέψεις των κυβερνητικών επιτελείων που εξήγγειλαν ότι υπάρχει προετοιμασία του επιτελικού κράτους.

Στην Καισαριανή έχουμε για μια ακόμα χρονιά δρόμους απροσπέλαστους από το χιόνι και πτώση δέντρων και κλαδιών. Η χλωρίδα της πόλης υπέστη ακόμη μια καταστροφή, αποτέλεσμα της έλλειψης πρόληψης με τα απαραίτητα κλαδέματα, της απουσίας εξοπλισμού/μέσων και του μειωμένου στο ελάχιστο προσωπικού.

Πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την πτώση κλαδιών, ενώ αν δεν υπάρξει αποκατάσταση το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού από τα κλαδιά που είναι σπασμένα πάνω στα δέντρα.

Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι της Καισαριανής παραμένουν μη ασφαλείς για διέλευση οχημάτων. Η πάνω Καισαριανή πέρα από τον τεράστιο όγκο χιονιού βίωσε πολύωρες διακοπές ρεύματος, ενώ οι κάτοικοι της βρέθηκαν σε ένα ιδιότυπο αποκλεισμό.

Η Εθνικής Αντιστάσεως έμεινε αποκλεισμένη και στη συνέχεια προσπελάσιμη μόνο με αλυσίδες, ενώ μέχρι σήμερα τα πεζοδρόμια της είναι παγοδρόμια όπου κυρίως υπάρχουν εγκαταλελειμμένα προσφυγικά και δημόσια κτήρια: Νήαρ Ηστ, 1ο ΔΣ Καισαριανής κα.

Άφαντα τα εκχιονιστικά, αόρατο το ειδικό απαιτούμενο προσωπικό και εξαφανισμένα τα κατάλληλα μέσα, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν. Η έλλειψη προσωπικού μπαλώνεται με την ηρωική προσπάθεια των εργαζόμενων του Δήμου και της Δασοπροστασίας και τα ανύπαρκτα έως ακατάλληλα μέσα που έπρεπε να διαθέτει ο δήμος με «κάποια» τσουβαλάκια αλάτι.

Τα JCB ακατάλληλα αλλά τα μοναδικά που μπορούσε να μισθώσει ο Δήμος από την ελεύθερη αγορά. Το ερώτημα παραμένει : γιατί δεν έχει ο Δήμος τα απαραίτητα μηχανήματα με το αντίστοιχο προσωπικό;

Γιατί αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ασκούνται και ασκήθηκαν από το κεντρικό και το τοπικό κράτος, της πολιτικής των οχτάμηνων, των προγραμμάτων ΕΣΠΑ , της γραφειοκρατίας των διαγωνισμών και των προγραμμάτων. Αυτά συμβαίνουν όταν προτεραιότητα της πολιτικής είναι οι σύμβουλοι και όχι η πρόσληψη εργατών με μόνιμη σχέση και οργανική θέση.

Αυτή είναι η κατάσταση και οι ελπίδες εναποτίθενται στο να λιώσουν τα χιόνια.

Καθυστερημένα η «ανεξάρτητη» δημοτική αρχή Βοσκόπουλου έριξε τις ευθύνες μόνο στην περιφέρεια για την αναποτελεσματικότητά της ( την έλλειψη αλατιού και μπάχαλου στο συντονισμό) και δεν ψέλλισε κουβέντα για την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και το επιτελικό της χάος. Πολύ αργά για διαπιστώσεις.

Δεν «φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα», όπως μας λένε κάθε φορά οι κυβερνώντες. Ζούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής που προσκυνά τη διατήρηση της καπιταλιστικής μηχανής, που έχει λεφτά για χρηματοδότηση των επενδυτών και των τραπεζών, αλλά όχι για υποδομές και κοινωνικές δαπάνες, που παραδίδει δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των managers.

Είναι η επιλογή της κυριαρχίας των νόμων της «ελεύθερης- αυτορυθμιζόμενης» αγοράς, της λειτουργίας των πάντων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, της προτεραιότητας των κερδών των επιχειρήσεων και όχι των λαϊκών αναγκών.

Όσο καθολικεύεται η καπιταλιστική λειτουργία και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, άλλο τόσο εξελίσσεται και το αστικό κράτος. Μια από τις τάσεις εξέλιξης του, είναι η ιδιωτικοποίησή του. Ναι, το αστικό κράτος γίνεται όλο και περισσότερο ιδιωτικό. Με την έννοια ότι δουλεύει όλο και πιο ξεδιάντροπα υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων (εδώ οι κυβερνήσεις και οι δήμοι παίζουν μεγάλο ρόλο), αλλά και με την έννοια ότι αυτό το ίδιο συγκροτείται και δρα όλο και πιο πολύ ως ιδιωτική καπιταλιστική επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύγχρονο αστικό κράτος, δεν κάνει «περιττές» δαπάνες. Έχει εκείνο το ανθρώπινο δυναμικό και αυτό τον εξοπλισμό, για να αποκρίνεται just in time, σε «περίπτωση που» κλπ. Αν προλάβει και αν μπορέσει.

Όπως οργανώνει τα σχολεία με δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, έτσι το κάνει και στην πυροσβεστική. Όπως (υπό) στελεχώνει τα νοσοκομεία, με την ίδια λογική υποστηρίζει στο ελάχιστο δυνατό τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων. Σε κάθε στιγμή που χρειάζεται ένας εργαζόμενος ή κάποιος εξοπλισμός παραπάνω, όλα καταρρέουν.

Δε συμβαίνει μόνο στην Αθήνα αλλά και στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Με διαφορές ναι, αλλά υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Ποιος θυμάται τη φρίκη της Νέας Ορλεάνης ή τους χιλιάδες νεκρούς από καύσωνα στο Παρίσι.

Η Ανυπόταχτη Καισαριανή επιμένει ότι προτεραιότητα αποτελούν τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και της ΕΕ, κόντρα στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να σώσει το λαό. Με λαϊκή αυτοοργάνωση και πάλη, με λαϊκό διεκδικητικό κίνημα για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική.

Με αγώνα για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, ξενώνες αστέγων, πολιτική προστασία για όλο το χρόνο, δρόμους και συγκοινωνίες δημόσιες και δωρεάν με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και όλες.

Με μάχη ενάντια σε κάθε μικρή ή μεγάλη ιδιωτικοποίηση. Υγεία, παιδεία, δρόμοι, ρεύμα, καύσιμα, νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό.

Να υπάρξει στο δήμο Καισαριανής άμεση ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής προστασίας.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.