Με τον μήνα αναμένεται ότι θα πληρώνεται πλέον ο ΕΝΦΙΑ από τούδε και στο εξής, υπό τη μορφή μίσθιου, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο, για 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων… Θα τον πληρώνουμε δηλαδή κάθε μήνα σε 10 με 11 δόσεις! Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης, ενώ στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ήδη η αρμόδια επιτροπή τρέχει διάφορα μοντέλα προκειμένου να βρει τη συνταγή για «κόφτες» των επιβαρύνσεων από τις αντικειμενικές τιμές σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το ύψος του λογαριασμού θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές τιμές, οι οποίες είναι αυξημένες σε χιλιάδες περιοχές της χώρας. Για τον λόγο αυτό το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει παρεμβάσεις στα κλιμάκια και τους συντελεστές, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι αυξήσεις για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων.

Στον προϋπολογισμό, πάντως, αποκαλύφθηκε ότι από τα φετινά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ θα εισπραχθούν 60 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Δηλαδή η μείωση θα είναι της τάξης του 3,5% σε σχέση με το 2021.

Ο κύριος ΕΝΦΙΑ θα προκύπτει με βάση νέα κλίμακα και συντελεστές. Η κλιμάκωση των συντελεστών θα γίνεται προοδευτικά, ανάλογα με την τιμή ζώνης, και θα έχει περισσότερα κλιμάκια σε σχέση με τη σημερινή. Σημαντικό ρόλο στον νέο τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα παίξουν οι συντελεστές παλαιότητας, ορόφου, μονοκατοικίας, πρόσοψης, βοηθητικών χώρων του ακινήτου.

Αρμόδια στελέχη επισημαίνουν, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η άσκηση στις ζώνες που ήταν εκτός του αντικειμενικού συστήματος της αξίας των ακινήτων, σημειώνοντας ότι έχουν ενσωματωθεί οι νέες αντικειμενικές τιμές στις υφιστάμενες ζώνες και τώρα ελέγχεται εάν οι νέοι συντελεστές φέρνουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Περίπλοκος υπολογισμός

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κλίμακα του νέου ΕΝΦΙΑ θα έχει περισσότερους συντελεστές, που θα αυξάνονται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο και την αξία του, ενώ σε αυτή θα ενσωματωθεί ο συμπληρωματικός φόρος για τα φυσικά πρόσωπα, ο οποίος θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε ακίνητο.

Το άλμα των αντικειμενικών αξιών, η νέα κλίμακα με περισσότερα κλιμάκια αλλά και η ενσωμάτωση του συμπληρωματικού φόρου στον κύριο φόρο για τα φυσικά πρόσωπα συνθέτουν τις ανατροπές στο νέο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2022.

Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου ακινήτων θα μπαίνουν «κόφτες» που θα σβήνουν τις επιβαρύνσεις για όσους είδαν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους να κάνουν άλμα. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή του κάθε φορολογούμενος την 1η Ιανουαρίου 2022. Για κάθε ακίνητο ο φόρος υπολογίζεται χωριστά.

Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι στην πλειονότητά τους οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν φέτος λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει μεγαλύτερο «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ. Τα 60 εκατ. ευρώ είναι πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ της τάξεως του 3%-4% και έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που έγινε το 2019, ανεβάζοντας τη συνολική μείωση στο 25%.

Χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες μπήκαν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα θα δουν φέτος «φουσκωμένο» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Για τα φυσικά πρόσωπα ο συμπληρωματικός φόρος θα ενσωματωθεί στον κύριο ΕΝΦΙΑ, αλλά για τις επιχειρήσεις θα εξακολουθεί να επιβάλλεται χωριστά από τον κύριο φόρο με ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον συντελεστή υπολογισμού του. Με τις ισχύουσες διατάξεις, για κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και υπολογίζεται στην αξία των δικαιωμάτων με συντελεστή 5,5‰.

Για ιδιόχρηση

Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών, υπολογίζεται με συντελεστή 1‰. Ειδικά για τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ ισούται με 3,5‰ επί της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων για τα ακίνητα που δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

Για το 2021, 68.542 επιχειρήσεις και νομικές οντότητες κλήθηκαν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους 216,182 εκατ. ευρώ κύριο φόρο και 278,014 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό φόρο, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 494,197 εκατ. ευρώ.

Για τα 7.180.009 φυσικά πρόσωπα ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ του 2021 ανήλθε σε 2,093 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ο συμπληρωματικός φόρος που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες με ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ φτάνει τα 368,4 εκατ. ευρώ.

Η μείωση κατά 50% και η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αναμένεται να διατηρηθούν, αλλά λόγω του γεγονότος ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εκδοθούν πριν από την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα υπολογιστούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δεύτερη φάση και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η ΑΑΔΕ θα «τρέξει» νέα εκκαθάριση για να εντοπίσει τυχόν περιπτώσεις φορολογουμένων που είτε δεν δικαιούνται τις εκπτώσεις και απαλλαγές που τους χορηγήθηκαν ή τις δικαιούνται και δεν εμφανίστηκαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: topontiki.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.