«Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το Τρίγωνο των Βελούδων»

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ένα παιδικό παραμύθι της Βυρωνιώτισσας Τάνιας Χρυσού για την ομορφιά της διαφορετικότητας και το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση που έχουμε να ξεσηκωνόμαστε σε ό,τι καταπατάει την ελευθερία μας!

Με αφορμή την έκδοση του πρώτου της παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις Πνοή, μιλήσαμε με την Τάνια για το βιβλίο αλλά και το ταξίδι της αυτό στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Δ.&Π: Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το παιδικό παραμύθι;

Νομίζω πως και αιτία και αφορμή για να αρχίσω να γράφω, ήταν η παύση που κάναμε στην ζωή μας λόγω καραντίνας. Πέρασε πολύς καιρός που ήμασταν αδρανείς. Εγώ είμαι τραγουδίστρια. Αυτή είναι η δουλειά μου και όπως ξέρουμε ο μουσικός κλάδος ήταν, και είναι, από τους πρώτους που πλήττονται κάθε φορά. Οπότε, με όλη αυτή την κατάσταση και την αποχή από την δουλειά μου, το να αρχίσω να γράφω ήταν μια διέξοδος. Το να αρχίσω να γράφω για παιδιά έκανε αυτή την διέξοδο πιο χαρούμενη, σχεδόν λυτρωτική.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Τάνια Χρυσού, με καταγωγή από τον Βύρωνα και τη Φίλια της Λέσβου, γεννήθηκε το 1984 στον Βύρωνα όπου και κατοικεί. Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι από το 2002 μέχρι και σήμερα. Ασχολήθηκε με τη δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι στην ομάδα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΒΟΥΡΑ» της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί συνεργασία με το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και βιωματικής μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο καλλιτεχνικό εργαστήριο «ΚΡΑΚΑΤΟΥΚ» της κυρίας Κατερίνας Παλαιοθόδωρου. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με τη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΡΩΝΑ» της κυρίας Ρένας Σκλάβου και με χώρους πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων, συντονίζοντας δημιουργικά εργαστήρια που αφορούν στην καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών μέσω παιχνιδιών που βασίζονται στη μελωδία, τον ρυθμό, την κίνηση και τη ζωγραφική.

Δ&Π: Κατά την άποψή μου το παραμύθι σου δεν είναι απλά μία ιστορία για να περάσουν όμορφα λίγες ώρες τα παιδιά. Μέσα από αυτό περνάς τα μηνύματα και τις αξίες σου. Μπορείς να μου πεις ποια είναι αυτά τα μηνύματα που θες να τους περάσεις;

Πρώτα απ’όλα, μέσα από το κείμενο θα ήθελα να κάνω αντιληπτή τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας, να τονίσω την ομορφιά της διαφορετικότητας και το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση που έχουμε, να ξεσηκωνόμαστε σε ό,τι καταπατάει την ελευθερία μας. Οι κάτοικοι της ιστορίας μας, με την πυγμή τους και την δίψα τους για ελευθερία θέλουν να μας δείξουν ότι στη ζωή, αναγκαία είναι ακριβώς αυτή (η ελευθερία) και όχι η ομοιομορφία, και οτι παλεύουν για αυτήν. Οι κατοικοι του νησιού οργανώνονται για να ανατρέψουν την κυριαρχία της άπληστης Βουάλ Βισκόζ που θέλει να τους στείλει στην χωματερή, ενώ οι ίδιοι θέλουν ή να μείνουν στο νησί, ή να πάνε για ανακύκλωση, στο Τρίγωνο των Βελούδων. Όλα αυτά, βέβαια, δοσμένα με χιουμοριστική διάθεση και προσέγγιση για να είναι ευχάριστα και κατανοητά σε ένα παιδί.

Δ.&Π: Ίσως σου φανεί περίεργη η ερώτηση μου αλλά το έχω απορία. Ο George Orwell, στη φάρμα των ζώων, περνάει τα δικά του μηνύματα χρησιμοποιώντας ζώα, όντα ένβια. Εσύ διάλεξες τις κάλτσες, αντικείμενα άψυχα. Έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο;

Είθισται στη μυθοπλασία να χρησιμοποιούμε είτε έμψυχα όντα είτε άψυχα αντικείμενα. Οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού. Στα παραμύθια ξεπερνάμε δηλαδή αυτές τις διαχωριστικές γραμμές. Με την ίδια ευκολία που μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιστορία, μια δράση, ανάμεσα σε τρεις λύκους ή μια παρέα ποντικών, με την αντίστοιχη ευκολία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παραμύθι όπου ένα τραπέζι κάνει διάλογο με δύο καρέκλες και μια κορνίζα. Οι συμβολισμοί και τα μηνύματα μπορούν να βγουν από το οτιδήποτε. Χωρίς κανόνες. Και αυτό είναι και το μαγικό με τα παραμύθια. Οι καλτσες ειναι το κατεξοχήν ρούχο που φοράμε σε ζευγάρια, εφόσον λοιπόν ήθελα να μιλήσω (και) για την διαφορετικότητα, μου φάνηκε ιδανικό το να δημιουργηθεί μια ιστορία με αυτές ως πρωταγωνίστριες.

Δ.&Π: Το βιβλίο σου το έχει εικονογραφήσει η Κριστίν Μενάρ, με υπέροχες πραγματικά εικόνες. Πόσο σημαντικές είναι οι εικόνες σε ένα παιδικό παραμύθι;

Είναι η μισή επιτυχία ενός παιδικού βιβλίου. Όσο σημαντικό δηλαδή είναι το κείμενο, άλλο τόσο σημαντική είναι και η εικονογραφηση. Αν έχεις ένα πολύ δυνατό κείμενο αλλά δεν έχει ωραίες εικόνες, σχέδια και χρώματα, δεν υπάρχει περίπτωση ένα παιδί να δείξει ενδιαφέρον για πολύ καιρό. Ειδικά στα παιδιά, η εικόνα στα βιβλία, μετράει. Αναμφισβήτητα κι εγώ νιώθω πάρα πολύ τυχερή που συνεργαστήκαμε με την Κριστίν και που το πρώτο μου βιβλίο έκανε την εμφάνιση του με δικές της εικόνες. Υπήρχε άψογη συνεννόηση.

Δ.&Π: Θέλω να μου πεις πως ένιωσες όταν το είδες στα βιβλιοπωλεία.

Είναι τόσο πρωτόγνωρο και ξεχωριστό συναίσθημα. Βασικά, κάνεις απολογισμό του τι έκανες μέχρι να φτάσει, να κυκλοφορεί το βιβλίο στον κόσμο. Εγώ είχα και άγνοια του πως λειτουργεί ο χώρος του παιδικού βιβλίου. Μετά την πρώτη γραφή, πόσα ξενύχτια για διορθώσεις, πόση προσμονή, λίστες με εκδοτικούς που ήθελα να στείλω το κείμενο για αξιολόγηση, καρδιοχτύπι κάθε φορά που ερχόταν κάποιο mail για απάντηση. Ανασφάλεια μήπως δεν αξίζει το κείμενο, διορθώσεις και ξανά διορθώσεις και ξανά και ξανά μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και σου λένε «καλημέρα, ενδιαφερόμαστε για το κείμενο που μας στείλατε». Περνάει όλο αυτό σε fast forward. Οπότε μετά, όταν το βλέπεις σε βιβλιοπωλείο και δη σε βιτρίνα, γιατί έτσι το είδα πρώτη φορά, είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό.

Δ.&Π: Θα συνεχίσεις αυτή την προσπάθεια; Να περιμένουμε κι άλλα όμορφα «πράγματα» από σένα; Έχεις κάποια αποκλειστικότητα για τους αναγνώστες μας;

Από πέρυσι έχω γράψει αλλά έξι παραμύθια και ολοκληρώνω το έβδομο. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω ακόμη ποιο θα είναι αυτό που θα βγει μετά την Μαντάμ Βισκόζ. Πάντως, όλα τα παραμύθια απευθύνονται σε παιδιά από 2 μέχρι 11 ετών και θεματολογικά είναι μοιρασμένα. Κάποια είναι πιο «ανάλαφρα», ας πούμε και αστεία, και κάποια άπτονται κοινωνικού περιεχομένου και προβληματισμού. Εξάλλου ζούμε μια περίοδο τεράστιων κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών αλλαγών και αυτό δεν μπορεί να με αφήσει ανεπηρέαστη, ούτε μπορεί να μην αντικατοπτρίζεται στα παραμύθια μου με κάποιο τρόπο.

Δ.&Π: Που μπορούμε να βρούμε το βιβλίο; Πως μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σου;

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε για online παραγγελία από την σελίδα του ίδιου του εκδοτικού οίκου (Εκδόσεις Πνοή: www.ekdoseispnoi.gr) αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία, είτε άμεσα είτε κατόπιν παραγγελίας. Στο facebook θα με βρείτε ως Tania Chryssou και στο instagram ως babushkasstories_taniachryssou

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:

Email : tanchry84@gmail.com

Instagram : babushkas_stories_fairytales https://www.instagram.com/babushkas_stories_fairytales/

Facebook : Tania Chryssou  https://www.facebook.com/tania.chryssoufull

Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCztAT-fadN0uWhJZxZKrkTA/videos

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.