Δημιουργώντας ένα κόσμο συνάντησης

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Tης Ηλιάννας Πεσσάρη, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην βιωματική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος, καθοδηγήτρια yoga

Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη επιθετικότητα, παραπληροφόρηση, διχασμό.

Πολλά μηνύματα επαναλαμβανόμενα, κυρίως μονοδιάστατα, που υποστηρίζουν την ίδια άποψη, φτάνουν στ’ αυτιά μας από την Μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά, ξανά και ξανά.

Ο φόβος επικρατεί. Ο διχασμός και η επίκριση είναι ο εύκολος δρόμος.

Καθώς συντονιζόμαστε με τον φόβο, χάνουμε σιγά σιγά την καθαρότητα της παρατήρησης. Καθώς η πληροφορία που έχουμε είναι συνεχόμενα η ίδια και από τις ίδιες πηγές, το να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένη άποψη φαντάζει όλο και πιο μακρινό. Παρόλα αυτά το κάνουμε.

Ο καθένας από μας έχει μία άποψη, πάνω σε όλα όσα γίνονται αυτήν την εποχή και συνήθως είναι απόλυτη, χωρίς να αφήνει περιθώρια για συζήτηση, διάλογο, αλληλεπίδραση.

Οι περισσότεροι γινόμαστε επιρρεπείς στα γρήγορα συμπεράσματα, στα ξεσπάσματα θυμού, στην ταμπελοποίηση των άλλων. Λέξεις όπως αντιρρησίες, αρνητές, συνομωσιολόγοι, φοβισμένοι, πρόβατα, κ.ο.κ. ακούγονται συνεχώς επιβαρύνοντας κι άλλο το κλίμα. Όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηρισμοί απόψεων και ανθρώπων, κλειστές αξιολογήσεις που δεν αφήνουν περιθώρια να εξερεύνησης και διαλλακτικότητας.

Περνάμε αυτές τις μέρες γεμάτοι θυμό και ανησυχία, κάνοντας εχθρούς όλους όσους λένε κάτι διαφορετικό από το δικό μας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχω έννοια να μην περιθωριοποιώ, να μην διχάζω, να μην επικρίνω. Θέλω να αφουγκραστώ αυτό που γίνεται, να το ακούσω, να το καταλάβω. Προσπαθώ να το κοιτάξω από απόσταση, να το αισθανθώ.

Θέλω να πιστεύω, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται, ότι υπάρχει χώρος για όλους. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνω στη ζωή μου, στη δουλειά μου και κινούμενη στον κόσμο. Είναι σημαντικό να δοκιμάζουμε να χωράμε μαζί με σεβασμό και συνεργατικότητα.

Όποια κι αν είναι η θέση μου κι όσο κι αν διαφέρει από τη δική σου, δεν με κάνει ανώτερο σου, καλύτερο ή πιο σημαντικό. Όλοι είμαστε ισότιμοι και ο καθένας από μας κάνει τον προσωπικό του αγώνα για να σταθεί στη ζωή. Για αυτόν τον αγώνα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Όλοι γνωρίζουμε μόνο τον δικό μας αγώνα και την δική μας οπτική στον κόσμο.

Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν δοκιμάζαμε έστω για λίγο να δούμε τον κόσμο από τη μάτια κάποιου άλλου; Αν αντί να στεκόμασταν απέναντι από τον άλλον άνθρωπο με τη διαφορετική άποψη και θέση, επιλέγαμε να σταθούμε δίπλα; Αν αντί για το ποιός από μας θα κυριαρχήσει, σκεφτόμασταν πως θα συνυπάρξουμε; Αν αντί για το ποιός έχει δίκιο, νοιαζόμασταν για το πως θα συναντηθούμε;

Για μένα ζωή είναι η τέχνη της συνάντησης και θέλω να σε συναντήσω και να σε καταλάβω. Θέλω να είμαι δίπλα σου και να χωράω κι εγώ κοντά σου. Εσύ;  

______________________________________________________________

Ηλιάννα  Πεσσάρη

www.prosopikianaptixi.gr

Πολέμωνος 8, Παγκράτι, 215 5051995 | 6938 165911 iliannapessaris@gmail.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.