Μαριγώ Κάσση: Το χαρτί ως υλικό και ως μνήμη

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Στο φύλλο αυτό έχουμε την τιμή να περιηγηθούμε από την εικαστικό και Βυρωνιώτισσα Μαριγώ Κάσση, σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της, μέσα από τη δική της δημιουργική ματιά. Τα έργα αυτά διατηρούν επίκαιρο το μήνυμά τους στις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές που ζούμε.

 Ο λόγος στη δημιουργό:

Στη δουλειά μου έχω χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά υλικά εκτός από τα χρώματα, όπως γυαλί, μέταλλο, ύφασμα, φως και, βεβαίως, χαρτί όλων των μορφών και τύπων, σε έργα, κατασκευές και αντικείμενα τέχνης. Το χαρτί είναι πολύ σημαντικό για μένα ως υλικό. Η ανθεκτικότητά του αλλά και η αίσθηση του εφήμερου, είναι κάτι που πάντοτε με συνάρπαζε και βρισκόταν σε σύμπνοια με τις ανησυχίες μου σε σχέση με τον χρόνο, την μνήμη και την αντοχή.

Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να σας παρουσιάσω τρεις «χάρτινες» εικαστικές μου ενότητες.

Τα έργα «Από Κουρέλια» (2017, Γκαλερί Έκφραση, Αθήνα), συνθέτουν την αγωνία να διατηρηθεί η ενότητα, ενάντια στην αποσύνθεση που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου. Η διαδικασία της επιλογής του χαρτιού, το σκίσιμο, το κέρωμα, το βάψιμο, αυτή η σχεδόν βασανιστική του επεξεργασία μετουσιώνεται σε μια προσωπική παράλληλη πραγματικότητα αντοχής, διαχωρισμού και επανένωσης της μνήμης.

Με «Τα φορεματάκια» (2005, Μέδουσα & 2006, Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου) ξέφυγα από τα όρια του καμβά και μετέφερα στο χώρο τις σκέψεις μου σε σχέση με την παρουσία-απουσία, την απώλεια και το χρόνο, δημιουργώντας μια εγκατάσταση με 250 χάρτινα φορεματάκια που κρέμονται, σαν σε παραμυθένιο καθαριστήριο.

Τέλος, στην «Επιμονή της Άνοιξης» (2013, Γκαλερί Μαρνέρη), το λουλούδι γίνεται σύμβολο τρυφερότητας, ευτυχίας και αγάπης. Τα λουλούδια προήλθαν από την έκθεση «TWO X» (2009, Γκαλερί Μέδουσα, εγκατάσταση, με 17 φωτιζόμενες ντουλάπες που αντιστοιχούν σε 17 ιστορίες γυναικών). Το 2013 η εγκατάσταση επαναπροσδιορίζεται και δημιουργείται ένας εσωτερικός κήπος χιλίων περίπου χάρτινων λουλουδιών.

Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο της εικαστικού Μαριγώς Κάσση:

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ., ζωγραφική στο εργαστήριο του Γ. Μόραλη (1972-1977) και κεραμική (1975-1978).

Το 1978-79 έζησε στο Παρίσι όπου έκανε ελεύθερες σπουδές Σχεδίου και από το 1989 ως το ‘92 πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Από το 1988 είναι καθηγήτρια Ελευθέρου Σχεδίου και Εικαστικών Εφαρμογών. Σήμερα είναι υπεύθυνη του καλλιτεχνικού τομέα στο Κολλέγιο Vakalo Art and Design.

Ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας Indoors το (2007), η οποία απέσπασε Έπαινο για τη δράση της από την A.I.C.A. το 2010.

Έχει διακριθεί με την πρώτη θέση στην 8η Συνάντηση Νέων Δημιουργών (Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο Ώρα,1982).

Έχει πραγματοποιήσει 16 Ατομικές εκθέσεις και πολλές Ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους στην Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθήνας, το Λαογραφικό Πελοποννησιακό Ίδρυμα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο, το Μουσείο Μπενάκη, την Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, το Μουσείο Φρυσίρα, την Πινακοθήκη Κατσίγρα Λάρισας, το Ελληνικό σπίτι στο Παρίσι, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Φεστιβάλ Νιόρ της Γαλλίας κ.α.

Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Κύπρο, Η.Π.Α

Website: www.marigokassi.com

e-mail: kasmarigo@yahoo.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.