Υπάρχουν ευθύνες για την καθυστέρηση στη Νικηφορίδη

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η Αριστερή Παρέμβαση αναφέρει:

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές του Βύρωνα στην οδό Νικηφορίδη, εκατέρωθεν της Τιμοθέου και της Νικ. Αρώνη, υπάρχει έκταση περίπου 2 στρεμμάτων της οποίας ο ιδιοκτήτης της Μανούσος Σπυρίδων, έχει πεθάνει από το Σεπτέμβριο του 2005 και δεν είχε κληρονόμους. Πρόκειται για το χώρο που είναι ο κινηματογράφος Λάουρα, ένα παλιό βενζινάδικο, ένα παλιό διώροφο κτίριο κλπ. Ο χώρος χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τη νομοθεσία σχολάζουσα κληρονομιά και τον διαχειρίζεται μία συμβολαιογράφος που η αμοιβή της είναι η είσπραξη εσόδων από τη χρήση του χώρου και η υποχρέωση της να ερευνήσει εντός χρονικού διαστήματος την ύπαρξη κληρονόμων και εάν δεν βρεθούν ο χώρος περιέρχεται στο δημόσιο.

Το θέμα αυτό είναι γνωστό στο δήμο από το 2006 και υπήρχε απαίτηση των κατοίκων και δική μας τοποθέτηση ο χώρος να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων σε ελεύθερους χώρους πρασίνου και με διατήρηση του κινηματογράφου. Ως Αριστερή Παρέμβαση ζητούσαμε ο χώρος να περιέλθει στο δήμο και να χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου.

Επί δημαρχίας Χαρδαλιά από το 2007 επιβλήθηκε πρωτοφανής υπερβολική αύξηση των δημοτικών τελών για κατοικίες 63,87% και για καταστήματα 71,2%, με πρόσχημα, ανάμεσα στα άλλα, και απαλλοτριώσεις χώρων για γκαράζ. Μέσα στους χώρους που είχαν αναφερθεί για απαλλοτρίωση ήταν και ο χώρος της οδ. Νικηφορίδη (παρά το ότι ήταν πλέον γνωστή ως σχολάζουσα κληρονομιά, γιατί οι πρώτοι απατεώνες διεκδικητές της είχαν ήδη καταδικαστεί). Η Αριστερή Παρέμβαση είχε καλέσει συγκέντρωση για την εναντίωση στο χαράτσι, είχε δημιουργηθεί σε αυτήν τη συγκέντρωση Επιτροπή Κατοίκων ενάντια του, έγινε πορεία, ενημέρωση κατοίκων, κινητοποιήσεις και κάτω από την κατακραυγή, παρά την κατακραυγή ο Χαρδαλιάς κράτησε το χαράτσι για 3 χρόνια (2007, 2008, 2009).

Παράλληλα, το Μάρτη του 2007 η δημοτική αρχή Χαρδαλιά φέρνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και παίρνει απόφαση για να οικοδομηθεί πολυώροφο πάρκιγκ στο χώρο αυτό. Μετά από αντιδράσεις επανήλθε το Γενάρη του 2008 και πάρθηκε η απόφαση 368/2008 για «κατ’ αρχήν τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και ο χώρος να χαρακτηριστεί ο χώρος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου με διατήρηση του θερινού κινηματογράφου και κατασκευή μόνο υπόγειου χώρου στάθμευσης σε όλη την έκταση». Το 2009, για να δικαιολογήσει τα 9 εκ. € που εισέπραξε για το χαράτσι από τους κατοίκους, δήλωσε ότι τα 7 εκ. € προορίζονται για να απαλλοτριωθούν οι χώροι της Νικηφορίδη (της σχολάζουσας κληρονομιάς), της οδ. Κολοκοτρώνη και δίπλα στο παλιό δημαρχείο.

Που πήγαν όμως αυτά τα χρήματα; Αφού ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε για να γίνουν αυτές οι απαλλοτριώσεις. Ποιες τρύπες βούλωσαν; Ποιες εξυπηρετήσεις και αναθέσεις κάλυψαν; Που και ποιες, ενώ την ίδια περίοδο η δημοτική αρχή Χαρδαλιά πήρε νέα δάνεια ύψους 5,7 εκ. €; Πάντως τα αρχεία για το χαράτσι, όπως φαίνεται στην πρόσφατη φωτογραφία από το δημαρχείο, μπήκαν σε σακούλες σκουπιδιών.

Τη δεύτερη θητεία του Χαρδαλιά 2010-2014 δεν προχώρησε τίποτα για τον χώρο της οδ. Νικηφορίδη. Αποδείχτηκε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελούσε τέχνασμα και ότι τα χρήματα για απαλλοτριώσεις δεν είχαν προορισμό τη Νικηφορίδη, αφού έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε δικαιούχος του χώρου και οι απατεώνες που είχαν εμφανιστεί ως κληρονόμοι είχαν καταδικαστεί για πλαστογραφία και απάτη. Ενώ, οι κατατεθειμένες με πρωτόκολλο αιτήσεις των κατοίκων ημ. 27/1/2014 και 26/6/2014 που ζητούσαν απαντήσεις είτε χάνονταν, είτε δεν έβρισκαν απαντήσεις και σε κάθε περίπτωση δεν έφταναν στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την έναρξη της πρώτης θητείας της δημοτικής αρχής Κατωπόδη τα τέλη 2014 φάνηκε ότι δεν υπήρχε κανένας προσανατολισμός και διάθεση να διεκδικηθεί ο χώρος για τις ανάγκες των κατοίκων. Στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη δημοτική αρχή πάλι οι αιτήσεις με υπογραφές των κατοίκων ημ. 12/12/2014 και 13/2/2015 για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν έφταναν σε αυτό. Διαμαρτυρηθήκαμε προς τη δημοτική αρχή για το θέμα με επιστολή μας στις 18/5/2015 και απαιτήσαμε να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η συζήτηση έγινε τελικά, αλλά κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε.

Επιστολή των κατοίκων ημ. 16/9/2019, που ζητά πληροφόρηση για την κληρονομιά και να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής, φτάνει να συζητηθεί σε δημοτικό στις 9/12/2019. Εκεί πάρθηκε απόφαση (279/2019) να δημιουργηθεί Επιτροπή Ειδικού Σκοπού με συμμετοχή και κατοίκου «για να τρέξει ΜΟΝΟΝ την υπόθεση σχολάζουσας κληρονομιάς, προς όφελος του Δήμου αλλά και των Κατοίκων της περιοχής». Αλλά αυτή η Επιτροπή με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν συνεδρίασε επί 4 μήνες μετά τη δημιουργία της, γεγονός που οδήγησε σε παραίτηση διαμαρτυρίας τον εκπρόσωπο των κατοίκων της περιοχής. Έκτοτε έγινε μόνο μια συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής για πρώτη και τελευταία φορά, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, με άλλη σύνθεση και χωρίς να δημοσιοποιηθεί το που κατέληξε η συνεδρίαση ή να γίνει γενικά επίσημη πληροφόρηση για την πορεία της σχολάζουσας κληρονομιάς και τις ενέργειες του δήμου για να γίνει κοινόχρηστος χώρος.

Οι κάτοικοι επανέρχονται με επιστολή τους ημ. 25/11/2021 και ζητούν να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, να υπάρξει ενημέρωση για την υπόθεση και έλεγχος για το χειρισμό της κηδεμόνα της κληρονομιάς από το Υπουργείο Οικονομικών και να παρθούν μέτρα προφύλαξης λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Στις 8/12 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Καραγιάννης απαντά με επιστολή στους κατοίκους ότι «το θέμα είναι δύσκολο… αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει πάνω από 30 χρόνια… θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, να παραδοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και μετά να διεκδικήσει ο δήμος το χώρο…., δεν έχει νόημα η συζήτηση του στο δημοτικό συμβούλιο, ομοίως δεν έχει νόημα η λήψη τέτοιας απόφασης.» και καταλήγει ότι ως δήμος δεν έχουν αρμοδιότητα να παρέμβουν ούτε για την επικινδυνότητα του κτιρίου. Προφανώς, πρόκειται για μια πολιτική αντίληψη που δεν υπερασπίζεται τις ανάγκες των κατοίκων, ούτε διεκδικεί κοινόχρηστους χώρους με διάφορες προφάσεις και τελικά τηρεί τη στάση του «νίπτω τας χείρας μου».

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να προσπαθούν και καλούν σύσκεψη στις 13/12 των δημοτικών παρατάξεων για να τους ενημερώσουν. Δεν παρίστανται οι παρατάξεις Γώγου, Μπαντή και Σωτηρόπουλου. Ως Αριστερή Παρέμβαση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ημ. 15/12 ζητάμε να συζητηθεί η επιστολή των κατοίκων, αλλά η δημοτική αρχή δεν το αποδέχεται. Οι κάτοικοι με νέα επιστολή τους ημ. 20/2/2022 ζητούν ξανά να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ρωτούν αν ενημερώθηκε η συμβολαιογράφος-κηδεμόνας για να αναλάβει αυτή τη λήψη μέτρων για την επικινδυνότητα του κτιρίου.

Επιτέλους το θέμα έρχεται σε διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο στις 13/4/2022. Οι κάτοικοι φέρνουν πληθώρα στοιχείων για την εξέλιξη της σχολάζουσας κληρονομιάς, την χρησιμοποίηση του χώρου από ιδιώτες, την εγκατάλειψη των κτιρίων του χώρου και γνωστοποιούν την απαίτηση των κατοίκων ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να διεκδικήσει το χώρο για τις ανάγκες των κατοίκων. Παρά ταύτα η δημοτική αρχή περιορίζεται να δηλώσει ότι έχει στείλει 2 έγγραφα στο Υπουργείο και να συστήνει υπομονή για την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία απόφαση, όμως, για την οριστική κατάσταση της κληρονομιάς έχει δημοσιευτεί από τις 18/11/2020 και πλησιάζει και το τέλος της 2ετίας μετά από αυτήν, που οριστικοποιεί ότι δεν υπάρχει κληρονόμος. Αρνείται να θέσει τις προτάσεις μας σε ψήφιση για να προχωρήσει η προετοιμασία του δήμου με τις τεχνικές και νομικές του υπηρεσίες, να υπάρξει προμελέτη για την αξιοποίηση του χώρου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ώστε μετά και την παρέλευση της 2ετίας από την απόφαση του Αρείου Πάγου να είναι έτοιμος ο δήμος να προχωρήσει.

Οι κάτοικοι προχωρούν σε συνάντηση στις 20/2/2022 στο χώρο καλώντας και τις δημοτικές παρατάξεις. Οι κάτοικοι που παρευρίσκονταν δήλωσαν διάθεση να συνεχίσουν την προσπάθεια και να συστήσουν μια επιτροπή των κατοίκων για να αγωνιστεί για το χώρο. Εκεί ήταν εμφανής η διαφορετική προσέγγιση των παρατάξεων για το θέμα. Από την παράταξη της δημοτικής αρχής έλειπαν όλοι, από τις άλλες παρατάξεις άλλοι σύστησαν υπομονή ώστε να περιμένουμε να περάσει η 2ετία (λήγει τον Νοέμβρη του 2022) μήπως εμφανιστεί άλλος κληρονόμος και να κάνουμε μετά νομικές ενέργειες προς το Υπουργείο για να περάσει ο χώρος στο δήμο, άλλοι είπαν ότι έχουν βάλει προσωπικά χρήματα για να καθαρίσουν τον χώρο, άλλοι να δοθούν χρήματα από το δήμο στην κηδεμόνα για να ενοικιαστεί ο χώρος και άλλοι ότι το θέμα πρέπει να το αναλάβουν οι θεσμικοί μαζικοί φορείς του Βύρωνα.

Πλέον συγκροτήθηκε Επιτροπή Κατοίκων και τον Ιούνιο του 2022 εξέδωσε δημόσια ενημέρωση με τις θέσεις της για το χώρο και ζητά τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των κατοίκων του Βύρωνα. Οι κάτοικοι προχωρούν με ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση και για αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι το θέμα δεν θα θαφτεί στις αράχνες των κυβερνητικών και δημοτικών γραφείων.

Στις 14/7 επισκεφτήκαμε την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Βύρωνα για να ζητήσουμε περαιτέρω πληροφορίες για το χώρο: i. αν εμφανίζεται στους χάρτες του Νέου Πολεοδομικού Σχεδίου Βύρωνα ως χώρος πρασίνου και ii. το ΦΕΚ που έχει δημοσιευτεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 368/2008. Ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στο Νέο Πολεοδομικό και ότι δεν έγιναν ενέργειες από την πλευρά του δήμου από το 2008 μέχρι σήμερα για να προχωρήσει η έκδοση ΦΕΚ για τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαλιανάτο ότι «Δεν είχαν το δικαίωμα επειδή δεν είχαν ενημερώσει τους κατοίκους και επειδή δεν υπήρχε τοπογραφικό» (!!!! το αφήνουμε ασχολίαστο) και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη, γιατί «δεν είχε λήξει το θέμα με την σχολάζουσα κληρονομιά, ώστε να είναι σαφής η ιδιοκτησία του χώρου» (!). Που δείχνει σαν η δημοτική αρχή να κρίνει επιλεκτικά ανάλογα με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, αν θα ακυρώσει την απόφαση.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά και της δημοτικής αρχής Κατωπόδη είναι τεράστιες. Πρόκειται όχι μόνο για αμέλεια, αλλά για συνειδητή παρακώλυση υλοποίησης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, πίσω από τις πλάτες του συμβουλίου και των κατοίκων και για κοροϊδία των συμβούλων και των κατοίκων. Καθυστερούν 14 χρόνια να προχωρήσουν αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνοι, την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος από τα αρπακτικά και τη δόμηση.

Η δημοτική αρχή Κατωπόδη να σταματήσει να υπεκφεύγει και να προχωρήσει τώρα τις ενέργειες για να οριστεί πλέον ο χώρος ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και στην προμελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου με διαβούλευση με τους κατοίκους.

Ο χώρος χρειάζεται να χαρακτηριστεί άμεσα και να κατοχυρωθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2008, να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμό, παιχνίδι των παιδιών, κλπ.

Να μην παραδοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες με οποιοδήποτε πρόσχημα πχ για την κατασκευή-εκμετάλλευση υπόγειου χώρου στάθμευσης.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Πηγή: aristeriparemvasivyrona

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.