Η NASA απαντά με τη θεωρία του «Μαγικού Φίλτρου» αν όντως είμαστε μόνοι στο Σύμπαν

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Οι επιστήμονες της NASA προτείνουν γιατί είμαστε μόνοι και ποια μοίρα περιμένει την ανθρώπινη φυλή.

Όλο και περισσότεροι αστρονόμοι έρχονται στην ιδέα ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Για αυτούς, είναι θέμα μαθηματικών και ταπεινότητας.

Αλλά αν υπάρχουν εξωγήινοι, δεν τους έχουμε γνωρίσει ακόμα. (Πιθανώς.)

Σύμφωνα με το skynews,  μια ομάδα που εδρεύει στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Καλιφόρνια επανεξετάζει μια παλιά θεωρία για να εξηγήσει το γιατί.

Η θεωρία του «Μεγάλου Φίλτρου» υποστηρίζει ότι άλλοι πολιτισμοί, δυνητικά πολλοί, υπήρξαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας του σύμπαντος, αλλά όλοι εξαφανίστηκαν πριν τους δοθεί η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Ακόμη πιο ανατριχιαστικό, είμαστε σε καλό δρόμο να «φιλτράρουμε» και τους εαυτούς μας από την ύπαρξη, ας πούμε έτσι. Υπό αυτή την έννοια, η κατανόηση του γιατί δεν έχουμε γνωρίσει άλλους πολιτισμούς -δηλαδή, τι μπορεί να έκαναν οι εξωγήινοι για να καταστρέψουν τον εαυτό τους- θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη διάσωση του πολιτισμού μας.

«Το κλειδί για να διασχίσει επιτυχώς η ανθρωπότητα ένα τέτοιο παγκόσμιο φίλτρο είναι… να προσδιορίσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό μας και να τα εξουδετερώσουμε εκ των προτέρων», έγραψε ο αστροφυσικός της JPL Jonathan Jiang και οι συνεργάτες του σε μια νέα μελέτη που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο στις 23 Οκτωβρίου και δεν έχει γίνει ακόμα ομότιμος -αναθεωρήθηκε.

Δεν αγοράζουν όλοι οι επιστήμες την ιδέα του Μεγάλου Φίλτρου. «Αισθάνεται υπερβολικά ντετερμινιστικό, σαν το Μεγάλο Φίλτρο να είναι ένας φυσικός νόμος ή μια ενιαία διαφαινόμενη δύναμη που αντιμετωπίζει κάθε ανερχόμενο τεχνολογικό πολιτισμό», δήλωσε στο The Daily Beast ο Wade Roush, λέκτορας επιστήμης και συγγραφέας του Extraterrestrials. «Δεν έχουμε άμεσες αποδείξεις για μια τέτοια δύναμη».

Αλλά δεν αμφισβητείται ο αντίκτυπος της θεωρίας.

Το Μεγάλο Φίλτρο προτάθηκε αρχικά από τον Ρόμπιν Χάνσον, οικονομολόγο του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον, το 1996.

Έκτοτε έχει γίνει βασικό στοιχείο της οικοδόμησης κόσμου επιστημονικής φαντασίας. Και για καλό λόγο: είναι δραματικό. «Το γεγονός ότι το σύμπαν μας φαίνεται βασικά νεκρό υποδηλώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί προηγμένη, εκρηκτική, διαρκής ζωή», έγραψε ο Hanson.

Με τον όρο «εκρηκτικό», αναφέρεται στην πιθανότητα ένας πολιτισμός να επιτύχει φτηνές διαστημικές πτήσεις και να αποικίσει πολλούς άλλους πλανήτες, γρήγορα. Στη θεωρία του Hanson, υπάρχει κάτι – ή πολλά πράγματα – που εμποδίζει την ευφυή ζωή να ευδοκιμήσει στον πλανήτη της, να επεκταθεί σε άλλους πλανήτες και να επιβιώσει αρκετά ώστε να έρθει σε επαφή με εξωγήινους όπως εμείς.

Τουλάχιστον ένας κορυφαίος υποστηρικτής της αναζήτησης εξωγήινης ζωής δεν έχει αντίρρηση στη θεωρία. «Νομίζω ότι είναι εύλογο», είπε ο Άβι Λόεμπ, ένας φυσικός του Χάρβαρντ, στο The Daily Beast.

Για να κατανοήσουν το Μεγάλο Φίλτρο, ο Jiang και οι συνεργάτες του έκαναν έναν καθρέφτη στην ανθρωπότητα. Οτιδήποτε φαίνεται πιο πιθανό να μας σκοτώσει μπορεί επίσης να αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ευφυή ζωή σε άλλους πλανήτες, πρότειναν. Κατάρτισαν μια σύντομη λίστα με τις μεγαλύτερες απειλές για το ανθρώπινο είδος, όλες εκτός από μία είναι αποκλειστικά δικό μας λάθος.

Σίγουρα, ένας αστεροειδής μπορεί να χτυπήσει τη Γη με αρκετή δύναμη για να σκοτώσει σχεδόν τα πάντα στον πλανήτη. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι που μπορούμε να αποτρέψουμε. Αλλά και οι άλλοι δολοφόνοι του πολιτισμού που η ομάδα του JPL πιστεύει ότι είναι πιθανό να είναι επίσης αυτοτραυματισμένοι. Πυρηνικός πόλεμος. Πανδημία. Κλιματική αλλαγή. Δραπέτη τεχνητή νοημοσύνη.

Η ομάδα του Jiang εντοπίζει αυτούς τους υπαρξιακούς κινδύνους σε αυτό που περιγράφουν ως βαθιά ριζωμένη δυσλειτουργία σε νοήμονα όντα όπως οι άνθρωποι. «Η δυσλειτουργία μπορεί να μπει γρήγορα στο Μεγάλο Φίλτρο», έγραψαν οι ερευνητές.

Αλλά η δυσλειτουργία δεν είναι αναπόφευκτη, τόνισαν ο Jiang και οι συνεργάτες του. «Το θεμέλιο για πολλά από τα πιθανά φίλτρα μας βρίσκει τις ρίζες του στην ανωριμότητα», έγραψαν. Θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε ως είδος, να διαλύσουμε τα πυρηνικά μας, να στραφούμε σε καθαρή ενέργεια, να καταπολεμήσουμε τους ζωονοσογόνους ιούς που προκαλούν τις χειρότερες πανδημίες και ακόμη και να αναπτύξουμε καλύτερη τεχνολογία για την εκτροπή πλανητοκτονικών αστεροειδών.

Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν από την ανθρωπότητα να συνεργαστεί, έγραψε η ομάδα της JPL: «Η ιστορία έχει δείξει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των ειδών και, το πιο σημαντικό, η συνεργασία, μας οδήγησαν στις υψηλότερες κορυφές της εφεύρεσης. Κι όμως, παρατείνουμε έννοιες που φαίνεται να είναι ο αντίποδας της μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης. Ρατσισμός, γενοκτονία, ανισότητα, δολιοφθορά… η λίστα εξαπλώνεται».

Με ειρήνη, αγάπη και κατανόηση—και μερικές σημαντικές τεχνολογικές ανακαλύψεις—θα μπορούσαμε απλώς να επιβιώσουμε από τις δικές μας αυτοκαταστροφικές τάσεις και να αψηφήσουμε το Μεγάλο Φίλτρο. Και αν μπορούμε να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε το φίλτρο, είναι λογικό να το κάνουν και άλλοι πολιτισμοί. Η δική μας επιβίωση θα πρέπει να μας δίνει ελπίδα ότι κάποια μέρα, με κάποιο τρόπο, θα συναντήσουμε τους άλλους επιζώντες του Μεγάλου Φίλτρου.

Ή μήπως όχι. Ο ίδιος ο Hanson πιστεύει ότι ο Jiang και η εταιρεία πήραν το Μεγάλο Φίλτρο και οι πιθανές λύσεις σε αυτό είναι εν μέρει λάθος.

Η παγκόσμια συνεργασία που ο Jiang και η εταιρεία υποστήριξαν ως μέσο για την επιβίωσή μας θα μπορούσε να είναι το ίδιο πράγμα που καταλήγει να μας καταστρέψει, είπε ο Hanson στο The Daily Beast. «Σαφώς συνιστούν πιο συγκεντρωτικό έλεγχο και διακυβέρνηση του πολιτισμού μας», είπε ο Hanson. «Αλλά στην πραγματικότητα βλέπω την υπερβολική συγκέντρωση διακυβέρνησης ως την πιο πιθανή συμβολή στο μελλοντικό μας Μεγάλο Φίλτρο».

Κατά τη σύλληψη του Hanson, όσο περισσότερο αποκεντρωνόμαστε, τόσο πιο πιθανό είναι κάποιοι από εμάς να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν. Φανταστείτε απομονωμένους οικοδεσπότες να ξεφεύγουν από μια καταστροφική πανδημία ή ιδιωτικούς εξερευνητές του διαστήματος -τους Τζεφ Μπέζοζες και Έλον Μασκς του κόσμου- να δημιουργούν αποικίες εκτός κόσμου στο φεγγάρι ή στον Άρη. Αποικίες που θα μπορούσαν να αντέξουν ακόμη και όταν κάποια καταστροφή εξαφανίζει όλους στη Γη.

Άλλοι κριτικοί πιστεύουν ότι ολόκληρη η θεωρία του Μεγάλου Φίλτρου είναι κουκέτα. Είναι πιθανό να μην έχουμε γνωρίσει ακόμα εξωγήινους όχι επειδή είναι όλοι νεκροί, αλλά επειδή… καλά, δεν τους έχουμε γνωρίσει ακόμα. Το σύμπαν είναι απέραντο. Ακόμα κι αν υπάρχουν δισεκατομμύρια ακμάζοντες εξωγήινοι πολιτισμοί, είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μακριά. Θα χρειαστεί υπομονή και πολλή αναζήτηση, για να τα βρούμε τελικά.

«Η θεωρία του Μεγάλου Φίλτρου εξαρτάται από το υποτιθέμενο παρατηρητικό αποτέλεσμα ότι κανείς δεν είναι εκεί έξω», δήλωσε στο The Daily Beast ο Σεθ Σοστάκ, αστρονόμος του Ινστιτούτου SETI που εδρεύει στην Καλιφόρνια. «Αλλά αυτό το συμπέρασμα είναι πολύ πρόωρο. Μόλις αρχίσαμε να ψάχνουμε».

Πηγή: dikaiologitika.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.