Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η Καθαρά Δευτέραβάσει της σχετικής νομοθεσίας δεν είναι καθιερωμένη ως επίσημη αργία, αλλά θεωρείται αργία κατ’ έθιμον. Κάποιες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν κανονικά.

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 27 Φεβρουαρίου 2023)

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1955).

Αν μία επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση (ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε βάσει ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας, επιχειρησιακής συνήθειας ή εθίμου), τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Καθαρά Δευτέρα: Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά

Λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα (27/02), δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλα τα καταστήματα. Κάποια μένουν ανοιχτά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, αλλά όχι με το ωράριο το οποίο γνωρίζατε.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα σαρακοστιανά τους και ανήμερα, από τη Βαρβάκειο αλλά και από την αγορά του Ρέντη, από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Τα σούπερ μάρκετ δεν λειτουργούν, όμως τα μίνι μάρκετ θα είναι κανονικά ανοιχτά στα ωράρια που λειτουργούν και τις υπόλοιπες Κυριακές και αργίες.

Ανοιχτοί θα είναι επίσης φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία.

Ποιες είναι οι επίσημες αργίες

  • Η 1η Ιανουαρίου, η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 60 του Ν. 4808/2021
  • Η 6η Ιανουαρίου (εορτή των Θεοφανείων), η οποία προαστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 60 του Ν. 4808/2021
  • Η 25η Μαρτίου
  • Η Δευτέρα του Πάσχα (φέτος πέφτει στις 17 Απριλίου)
  • Η 1η Μαΐου, η οποία δυνάμει του άρθρου 14 του Ν. 4468/2017 ορίστηκε ως ηµέρα υποχρεωτικής αργίας. Με την ίδια ως άνω διάταξη ορίστηκε ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετατίθεται η αργία της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα.
  • Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15η Αυγούστου)
  • Η 28η Οκτωβρίου, η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 60 του Ν. 4808/2021, ενώ μέχρι τη δημοσίευση του νόμου είχε το χαρακτήρα της προαιρετικής αργίας.
  • Η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού (25η Δεκεμβρίου)
  • Η Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26η Δεκεμβρίου), η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 42 του Ν. 4554/2018
  • Ακόμα, εθιμικές αργίες θεωρούνται η Μεγάλη Παρασκευή (14 Απριλίου 2023), το Μεγάλο Σάββατο (15 Απριλίου 2023) και η Κυριακή του Πάσχα (16 Απριλίου 2023). Υπάρχει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που φέτος πέφτει στις 5 Ιουνίου, όμως είναι για λίγους αργία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.