Ο Μπαϊρον στην Αντιστασιακή Καισαριανή

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ο Δήμος Καισαριανής αναφέρει:

22.02.2023

Λίγοι γνωρίζουν ότι διαμένοντας στην Πλάκα (1810-11), ο λόρδος Βύρων επισκεπτόταν συχνά έφιππος τον Υμηττό στο σημείο που βρίσκεται το ονομαστό μοναστήρι Καισαριανής, από όπου και κατευθυνόταν  μέχρι την Βάρη.

Συνεπώς, όχι μόνο ο δήμος Βύρωνα, που φέρει το όνομα του μεγάλου ποιητή και κορυφαίου των φιλελλήνων αλλά και η Καισαριανή δικαιούται τον τίτλο βυρωνικής πόλης, όπως και η Αθήνα.

Επόμενο ήταν, λοιπόν, ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό να αποκτήσει παράρτημα το 2020 στην πόλη σύμβολο του αντιφασισμού και της αντίστασης, το οποίο οργάνωσε διπλή εκδήλωση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.

Πρώτα τραγούδησαν τα Κάλαντα Μπάιρον 2023, με μία στροφή και για την Καισαριανή, από τους Γιώργο Ντόβολο και Βασίλη Λούκο και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και τον πρόεδρο του κεντρικού Συνδέσμου Μπάιρον Πάνο Τριγάζη, με τον πρώτο να δηλώνει την πλήρη στήριξη και ταύτισή του με το τοπικό βυρωνικό κίνημα, πολύ περισσότερο που εμπνέεται από ιδέες και αξίες παρόμοιες με εκείνες που χαρακτηρίζουν την ιστορία της πόλης μας, όπως είπε.

Έτος Μπάιρον 2024

Από την πλευρά του, ο Πάνος Τριγάζης ανακοίνωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα θα συζητήσει προσεχώς πρόταση του Συνδέσμου Μπάιρον για ανάληψη δέσμευσης από τον δήμο ότι θα διεκδικήσει από τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας τον ορισμό του 2024 ως Λογοτεχνικό Έτος Μπάιρον, καθώς την επόμενη χρονιά συμπληρώνονται δύο αιώνες από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι (19.4.1824).

Επίσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τον λόρδο Βύρωνα τιμούν και στη σημερινή Σμύρνη, μη αποσιωπώντας ότι αγωνίστηκε στο πλευρό των επαναστατημένων ελλήνων εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Γιώργος Κοντόσταυλος, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, στάθηκε με σύντομη παρέμβαση στην οικουμενική διάσταση των ιδεών του λόρδου Βύρωνα, επισημαίνοντας ότι η επανένωση των κλεμμένων Γλυπτών με το κορυφαίο μνημείο της αρχαιότητας αποτελεί, όχι μόνο ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο αίτημα.

Ακολούθησε τεκμηριωμένη διάλεξη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το ιστορικό της διεκδίκησής τους από  τον πρέσβη επί τιμή  Δημήτρη Λέτσιο, ο οποίος ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βουδαπέστη είχε την πρωτοβουλία για την εκεί οργάνωση διήμερου Φιλελληνισμού και Βυρωνισμού, που περιλάμβανε εκδηλώσεις σε κεντρικό πανεπιστήμιο, αλλά και στο – κατά την ίδρυσή του – προσφυγικό χωριό Νίκος  Μπελογιάννης. Ο κ Λέτσιος στάθηκε ιδιαίτερα στις σχετικές αποφάσεις της UNESCO εξαίροντας την πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη να θέσει το ζήτημα  στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού το 1982.

Επιπλέον, στάθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις σημειώνοντας ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η πλειονότητα των βρετανών πολιτών τάσσονται υπέρ της ικανοποίησης του δίκαιου ελληνικού αιτήματος, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την ιδέα του δανεισμού των Γλυπτών.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.