Η πρώτη σημαντική ρωγμή στην ασκούμενη πολιτική και ηγεμονία του Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Πρώτες σκέψεις για τα αποτέλεσμα τα του Β’ γύρου των εκλογών. Δεν πρόκειται κάποια ατυχή συγκυρία, αλλά για ρωγμή και πλήγμα στην πολιτική τους

  • Οι μεγάλες ανατροπές, η τεράστια αποχή και οι επιλογές των ψηφοφόρων στέλνουν πολιτικά μηνύματα σε όλα τα κόμματα.
  • Δεν πρόκειται για μία κακή εκλογική βραδιά, όπως λένε τα στελέχη της Ν.Δ. αλλά για την πρώτη βαθιά ρωγμή στο “γαλάζιο” προφίλ. Για ένα στραπατσάρισμα, της αλαζονείας τους.

Μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά τον Κυριακό Μητσοτάκη τα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι πολιτικές τους προσδοκίες περί του “13 Περιφέρειες, +3 μεγάλους δήμους”, όπως αυτές είχαν εκφραστεί σε όλους τους τόνους στο δημόσιο διάλογο των τελευταίων εβδομάδων από Μέγαρο Μαξίμου και την οδό Πειραιώς διαψεύσθηκαν. Όπως -εκτός από την εκκωφαντική ήττα στην Αθήνα, που ήταν απρόσμενη και εκκωφαντική- ανατράπηκε ο ανιψιός Μπακογιάννης, έτσι και σε αρκετούς δήμους οι υποψήφιοι τους, που στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση με όλα τα μέσα, ηττήθηκαν (βλ. Χαλάνδρι, Βύρωνα, Ζωγράφου, Πάτρα και αλλού).

Ιδιαίτερα εκεί που ο υποψήφιος τους -βλέπε Βύρωνα- ταυτίστηκε στην προεκλογική περίοδο με Μητσοτάκη, Ν.Δ. και Χαρδαλιά έφτασε στην κομματική εκλογική οροφή την πρώτη Κυριακή. Έτσι κατάφερε με την ταύτιση του αυτή, στο δεύτερο γύρο όχι μόνο να μην έχει καμία δεξαμενή ψηφοφόρων, αλλά να συνασπιστούν όλοι οι άλλοι ψηφοφόροι, που προσήλθαν στην κάλπη, εναντίον του. Ενώ και οι τριβές και οι αντιθέσεις που υπήρχαν μεταξύ των υποψήφιων συμβούλων για την κατάταξη των σταυρών προτίμησης του Α’ γύρου έφερε αποσυσπείρωση, που οδήγησε στην ήττα του Μίλτου Μπαντή, στελέχους της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός κομματικός μηχανισμός θεώρησαν με αλαζονεία και ηγεμονία πως το 41% των εκλογών του Ιουνίου είναι παντοδύναμο έναντι του 59% που τους καταψήφισε. Ο κόσμος υπερέβη τις κομματικές ηγεσίες και γραμμές και συμπεριφέρθηκε τιμαριωτικά στους υποψήφιους της Ν.Δ. στέλνοντας μήνυμα αντίθεσης στην κυβερνητική δεξιά πολιτική, την αλαζονεία, η οποία διακρίνει και περιλαμβάνει και πρακτικές που θυμίζουν προδικτατορική δεξιά και ΕΡΕ στους μεγαλύτερους.

Στο Β’ γύρο των εκλογών δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, αλλά τιμωρήθηκε ο Μητσοτάκης και οι εκπρόσωποι του στις τοπικές κοινωνίες. Οι εκβιασμοί, τα ταξίματα δεν πέρασαν και ο κόσμος του 60% που είναι απέναντι στην πολιτική τους, τους τιμώρησε.

Πήραν μία πρώτη απάντηση από αυτούς που προσήλθαν και ψήφισαν γιατί η μεγάλη αποχή παραμένει ένα τεράστιο ζήτημα για το σύνολο των κομμάτων.

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε ένα από τα έξι περιφερειακά “κάστρα” που οδηγήθηκαν σε δεύτερο γύρο (αυτό της Πελοποννήσου) χάνοντας, παράλληλα, τους εμβληματικούς δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία ρωγμή. Αυτή την τάση φοβούνται ότι θα ενισχυθεί -όχι μόνο- εξ αιτίας της φτώχειας και της ακρίβειας, που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και εξαφανίζει το εισόδημα αλλά συνολικά για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Διαφαίνεται ότι μπορεί να καταγραφεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και στις ευρωεκλογές τον προσεχή Μάϊο του 2024.

Παράγοντες της Ν.Δ θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη νίκη της στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ότι η πολιτική κυριαρχία της οδού Πειραιώς δεν αμφισβητείται και αυτό αποτυπώθηκε -με ξεκάθαρο τρόπο- στον πρώτο γύρο της 8ης Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που σημειώνουν επικοινωνιακά είναι ότι η εικόνα της κάλπης σε δήμους και περιφέρειες δεν εκπέμπουν κάποιο μήνυμα αποδοκιμασίας προς το κυβέρνηση και το κόμμα.

“Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή, την πρώτη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μία, θα έλεγα, αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω – κάτω η Νέα Δημοκρατία πήρε 41% και όχι 51%. Και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψήφιους που στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, από το 41% στο 51%, δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. Επίσης, θέλω να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο πολιτικό πρόταγμα”, τόνισε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να υποτιμήσει τη ρωγμή που έχει υποστεί η πολιτική του και το ρήγμα που δημιουργήθηκε στη σχέση του με λαϊκές μάζες.

Τα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στις αναλύσεις που θα γίνουν εντός όλων των κομμάτων. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα βγάλουν και τα σωστά συμπεράσματα.

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.