Πάνω από 22.000 θάνατοι από καρκίνο ετησίως στην Ελλάδα – Οι συχνότεροι τύποι

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Σε 22.256 ανέρχονται οι θάνατοι από καρκίνο στη χώρα μας, με την ασθένεια να αποτελεί το 20% του συνόλου των θανάτων, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση «Health at a Glance 2023» του ΟΟΣΑ.

Με σαφώς μεγαλύτερη επίπτωση στους άνδρες, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον διεθνή μέσο όρο σε αναλογία θανάτων στον πληθυσμό. Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας αναλογούν ετησίως 208 θάνατοι από καρκίνο ανά 100.000 πληθυσμού ή 22.256 θάνατοι συνολικά (στοιχεία 2021).

Αισθητή είναι η διαφορά στη θνητότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Στις γυναίκες αναλογούν 150 θάνατοι ανά 100.000 και στους άνδρες 230 θάνατοι. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, ο καρκίνος ήταν το 2021 η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου στις χώρες του ΟΟΣΑ, μετά τις παθήσεις του κυκλοφορικού, αντιπροσωπεύοντας το 21% των απωλειών.

Οι κύριες αιτίες θνησιμότητας που σχετίζεται με τον καρκίνο ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα (20%), ο καρκίνος του παχέος εντέρου (10,9%), ο καρκίνος του μαστού (14,7% στις γυναίκες) και ο καρκίνος του προστάτη (10,1% στους άνδρες).

Οι τέσσερις αυτές μορφές της νόσου αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 44% όλων των καρκίνων που διαγιγνώσκονται στις χώρες του ΟΟΣΑ. Το κάπνισμα αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι επίσης μια κύρια αιτία θανάτου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, αντιπροσωπεύοντας το 10,9% των θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο και για τα δύο φύλα.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, πολλές χώρες του ΟΟΣΑ έχουν καταγράψει αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερους ασθενείς. Επίσης, ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία θνησιμότητας από καρκίνο στις γυναίκες (14,7% των θανάτων). Ενώ τα ποσοστά επίπτωσης του καρκίνου του μαστού έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν μειωθεί ή σταθεροποιηθεί, στοιχείο που συνδέεται με την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.