Η ακρίβεια καλπάζει… Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η ακρίβεια καλπάζει σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις.
Ο μισθός και η σύνταξη δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες και δεν διασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή!
Τα ενοίκια είναι στα ύψη!
Ο φετινός χειμώνας θα είναι ακόμη ποιο δύσκολος.
Το 17,4% των νοικοκυριών τον κίνδυνο της φτώχειας.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ, μοιράζουν εορταστικά προσωρινά φιλοδωρήματα στους εξαθλιωμένους που γεννά η πολιτική τους, αντί για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Οι τιμές των βασικών προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται και εξανεμίζουν το εισόδημα  μισθωτών και συνταξιούχων πριν βγει ο μήνας.

Τον Μάρτιο του 2020 δαπανούσαμε 3.312 ευρώ το χρόνο για την αγορά βασικών ειδών και φέτος τον Οκτώβριο χρειαζόμασταν 4.751 ευρώ το χρόνο για τα βασικά είδη.

Η αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 780 ευρώ μικτά το 2023 και η αύξηση 3% από 1-1-2024 των συντάξεων.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 ήταν 9,40 % και διαμορφώθηκε στα 780 ευρώ μικτά (1.4.2023) από 713 ευρώ και των συντάξεων 7,75%, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με τις αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων για ένα νοικοκυριό που καλπάζουν καθημερινά  και δεν προβλέπεται αποκλιμάκωση τιμών στα προϊόντα ούτε το 2024. Μαζί με το ενοίκιο και το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, εξανεμίζουν το μισθό και τη σύνταξη τις πρώτες 20-22 ημέρες του μήνα.

Την ίδια στιγμή  η κυβέρνηση με την πολιτική της μας καταδικάζει να ζούμε στην μιζέρια και τη φτώχεια αφού η αύξηση που θα πάρουμε μισθωτοί και συνταξιούχοι  το 2024 υπολείπεται κατά πολύ του κόστους ζωής.

Η ακρίβεια και τα ανεπαρκή εισοδήματα δυσκολεύουν διαρκώς τα ελληνικά νοικοκυριά.

Τα ανεπαρκή εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς και μέρους μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, δείχνουν ότι οι δυσκολίες για τα ελληνικά νοικοκυριά ολοένα και μεγαλώνουν. Ο φετινός χειμώνας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το 17,4% του πληθυσμού στην Ελλάδα απειλείται από τον κίνδυνο της φτώχειας. Το 37,7% των ελληνικών νοικοκυριών με ένα τουλάχιστον εξαρτώμενο παιδί, βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει το 21,7% των νοικοκυριών με 3 ενήλικες και εξαρτώμενα παιδιά καθώς και το 18,9% των νοικοκυριών με 2 ενήλικες και 2 εξαρτώμενα παιδιά.

Ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι, λαϊκά νοικοκυριά έχουμε μείνει απροστάτευτοι στον «πόλεμο» της ακρίβειας και των συνεχιζόμενων με αμείωτους ρυθμούς αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής. Η κυβερνητική απάντηση για την περίοδο των εορτών είναι ακόμα ένα «καλάθι», το «καλάθι των Χριστουγέννων», αντί για δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Το ενοίκιο στα ύψη.

Όσοι πληρώνουν ενοίκιο «πίνουν» κάθε μήνα το πικρό ποτήρι, αφού δαπανούν μέχρι και το 60% του μισθού ή της σύνταξης για το ενοίκιο. Για ένα σπίτι 50-55 τ.μ στο Βύρωνα το ενοίκιο έχει φτάσει μέχρι και 550 ευρω. Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ξεκινά από 8 ευρώ εώς και 11 ευρώ, χωρίς να λείπουν και οι εξαιρέσεις.

Το παραμύθι της φιλελεύθερης ιδεολογίας και της κυβερνητικής πολιτικής Μητσοτάκη, ότι η αγορά αυτορυθμίζεται, πέφτει στο κενό και πείθει πλέον όλο και λιγότερους.

Η αύξηση στη σύνταξη από 1-1-2024 υπολείπεται του κόστους ζωής!

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους. Η αύξηση στην σύνταξη που θα δοθεί από 1-1-24 ανέρχεται στο 3%  και υπολείπεται κατά πολύ της αύξησης του κόστους ζωής.

Η αύξηση στις συντάξεις προκύπτει από το άθροισμα πληθωρισμού και ανάπτυξης του προηγούμενου έτους δια του 2.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση -ΚΥΑ- που υπογράφει 8/12, το συνολικό ποσό όλων των κύριων συντάξεων του e-ΕΦΚΑ με έναρξη καταβολής έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 αυξάνεται από την 1.1.2024 κατά 3%.

Ειδικότερα,  αυξάνονται από την 1η του έτους τα κάτωθι ποσά:

Η εθνική σύνταξη, η οποία μέχρι 31.12.2023 ανερχόταν σε 413,76 €, αυξάνεται από 1.1.2024 σε 426,17 €.

Το κατώτατο όριο της σύνταξης λόγω θανάτου (χηρείας και ορφανικές) το οποίο έως 31.12.2023 ανερχόταν σε 387,90€, αυξάνεται από 1.1.2024 αυτόματα σε 399,54€.

Η βασική σύνταξη του π. ΟΓΑ, η οποία μέχρι 31.12.2023 ανερχόταν σε 387,90€, από 1.1.2024 αυξάνεται σε 399,54€.

Δηλαδή κοροϊδία, αφού υπολείπεται κατά πολύ της αύξησης του κόστους ζωής.

Η αύξηση του 3% αφορά  το σύνολο των συνταξιούχων περίπου 2,6 εκατ. αλλά  δεν θα την δουν όλοι στο λογαριασμό τους. Θα εξαιρεθούν όσοι και όσες εχουν συνταξιοδοτηθεί πριν το νόμο Κατρούγκαλου και έχουν την λεγομένη προσωπική διαφορά, περίπου 750.000 συνταξιούχοι.

Η αύξηση υπολογίζεται μόνο στην κύρια σύνταξη, όχι και στην επικουρική και  θα καταβληθεί 18-22 Δεκεμβρίου 2023, με την σύνταξη του Ιανουάριου 2024.

Με αυτά τα δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει μια σύνταξη πείνας και δεν βγαίνει ο μήνας.

Το ερώτημα είναι, ποια είναι η εναλλακτική πολιτική προς όφελος των πολλών, των από κάτω, για να βγούμε από το διαρκές τούνελ της μιζέριας.

Πρώτο βήμα, η διαμαρτυρία, η αντίσταση και ο αγώνας, η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή που μας αξίζει!

Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθό και σύνταξη. Κατώτερος μισθός – κατώτερη σύνταξη στα 1000 ευρώ καθαρά. Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων, σύμφωνα με το κόστος ζωής. Όχι σε λογικές που συντηρούν την φτώχια, όπως είναι το αίτημα για σύνταξη στο 80% του κατωτάτου μισθού (780), δηλαδή 624 ευρώ μικτά, που απέχει πολύ από το να καλύπτει τις ανάγκες της ζωής.

Άμεση επαναφορά των δώρων που καταργήθηκαν από τα μνημόνια, σε όλους τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς στο δημόσιο τομέα. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους. Πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών και στο ύψος του ενοικίου.

Να υπάρξει αναδιανομή του πλούτου.

Λεφτά υπάρχουν στις τράπεζες, χρηματιστηριακές και κατασκευαστικές εταιρείες, στα Σούπερ Μάρκετ, σε μεγάλες και μεσαίες εταιρείες, και πρέπει να φορολογηθούν και να διανεμηθούν χρήματα για να ενισχυθούν τα λαϊκά νοικοκυριά. Να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.

Να μειωθούν οι μισθοί των γκόλτεν μπόυς, του πολιτικού κρατικοαμοιβόμενου προσωπικού, πρωθυπουργού, Προέδρου δημοκρατίας, υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και των ανώτατων δικαστών.

Για να γίνουν όμως αυτά χρειάζεται να έρθουν τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, να πάνε τα πράγματα αλλιώς, και για αυτό χρειάζεται η συμβολή και η συμμέτοχη όλων των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να αλλάξουμε συνήθειες και επιλογές;Όταν ο λαός θέλει, μπορεί!

Καλές και χαρούμενες γιορτές
με υγεία, σε όλους και όλες.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.