ΒΥΡΩΝΑΣ: Η νέα δημοτική αρχή εισηγείται νέο αντιδημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 24/1 το  δημοτικό συμβούλιο και πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι ο κανονισμός λειτουργίας του.

  • Επιχειρείται ο εξοβελισμός κάθε φωνής πολίτη, φορέα ή συλλογικότητας

Διαβάζοντας τον προτεινόμενο νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Επιδιώκουν να αποκλεισθεί κάθε φωνή πολίτη, φορέα και συλλογικότητας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κανονικά θα έπρεπε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα οι κάτοικοι και ο οποιοσδήποτε φορέας να συμμετέχουν ενεργά στην προαγωγή των τοπικών υποθέσεων και στις δραστηριότητες του δήμου. Να μπορούν να καταθέτουν ατομικά ή συλλογικά στο δήμο αναφορές και ερωτήσεις για την ενημέρωση τους επί αποφάσεων που τους ενδιαφέρουν.

κ. Δήμαρχε, και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων…

Διανύουμε μία εποχή που είναι συνεχής η αμφισβήτηση των πολιτών έναντι της φερεγγυότητας των κυβερνήσεων και των φορέων εξουσίας και της ικανότητάς τους να προφέρουν μία αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών. Αυξάνεται η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών, μεγαλώνει η απαξίωση στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην τοπική μας κοινωνία.

Αν και ο δήμος θεωρείται θεσμός που είναι κοντά στους πολίτες η συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα της πόλης και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι μηδενική.

Ακόμη και οι απόψεις των φορέων και συλλογικοτήτων ελάχιστες φορές κατατίθενται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, η αναζήτηση και άλλων συμμετοχικών δομών και διαδικασιών, όπως τοπικά δημοψηφίσματα και ο έλεγχος στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών μέσω και άλλων μηχανισμών λαϊκού κοινωνικού ελέγχου, η συνεχής λογοδοσία της εξουσίας είναι μέσα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, στην αύξηση της δημόσιας συμμετοχής, στην ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, στην εμπέδωση μίας άλλης συμμετοχικής κουλτούρας των πολιτών στην τοπική μας κοινωνία.

Οι παραπάνω σκέψεις πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και να απασχολήσουν την δημοτική αρχή, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, τους φορείς και τις συλλογικότητες που λειτουργούν στην πόλη.

Η νέα δημοτική αρχή και το νέο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να «κρυφτούν» πίσω από τις κατευθύνσεις του υπουργείου, τον κανονισμό που προτείνει και να αρκεστούν στην εφαρμογή των εγκυκλίων του, αλλά να τολμήσουν και να ανοίξουν τις διαδικασίες για συμμετοχή των πολιτών και των συλλογικοτήτων της πόλης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του δήμου.

Πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να περιοριστούν αποφάσεις που παίρνονται για τη ζωή των πολιτών χωρίς τη δική τους συμμετοχή και γνώμη. Πολύ περισσότερο να μην μπαίνουν φραγμοί, αποκλεισμοί, και κόφτες στη συμμέτοχή των πολιτών και φορέων και στην έκφραση γνώμης τους σε όργανα όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε πως η κληρονομιά της μεταπολίτευσης είχε αφήσει συζητήσεις ανοιχτές για την μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Τον λεγόμενο τρίτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τα συνοικιακά συμβούλια και άλλα…

Υπό αυτό το βάρος αλλά και από την αμεσότητα που υπήρχε ανάμεσα στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με τον κόσμο της πόλης, τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν αυτονόητη η δυνατότητα ενός πολίτη ή ενός φορέα να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να θέσει ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τη διαβίωσή του, ακόμη και να παρέμβει σε αυτό.

Μετά τη δεκαετία του ΄90 αυτή η λογική άρχισε να ατονεί και επιδιώχθηκαν λογικές «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν». Από τη δημοτική αρχή Ρογκάκου, μετά στη δημοτική αρχή Χαρδαλιά και τέλος στην τέως δημοτική αρχή Κατωπόδη επιχειρήθηκαν με διάφορες μεθοδεύσεις να μονοπωληθεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, να υποβαθμιστεί και να αποκλεισθούν αιτήματα και η παρουσία πολιτών και φορέων, που πολλές φορές «ενοχλούσαν».

Το νομικό πλαίσιο του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη» κ.ο.κ. υποβοήθησε αυτή την απαξίωση. Από εκεί που συζητούσαμε κάποτε για συνοικιακά συμβούλια πλέον μιλάμε για εκλογή προσώπων που η τοπική κοινωνία σε πολλές περιπτώσεις τα γνωρίζει λίγο ή καθόλου. Το πλαίσιο αποφάσεων μεταφέρεται στον δήμαρχο και στην δημοτική επιτροπή. Η επιτροπή διαβούλευσης καταργείτε. Ο θεσμός του συνήγορου του δημότη είναι άγνωστο εάν εφαρμοσθεί στο δήμο .

Ο δήμος μετατρέπεται σε απρόσωπο εκτελεστικό οργανισμό, «μακρύ χέρι» της κυβερνητικής εξουσίας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που λίγη σχέση έχουν με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Είναι και λίγο ειρωνικό ότι ο κ. Σωτηρόπουλος που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε μιλούσε για τον τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης, για την λαϊκή συμμέτοχή, ως δήμαρχος το 2024, εισηγείται τον ουσιαστικό αποκλεισμό των πολιτών από το δημοτικό συμβούλιο και προχωρά ακόμη πιο πίσω και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές των κ.κ. Ρογκάκου, Χαρδαλιά, Κατωπόδη.

Στον κανονισμό που προτείνετε δεν υπάρχει καμία αναφορά για την δυνατότητα πολιτών και φορέων να μπορούν να συμμετέχουν, να θέτουν ερωτήματα, θέματα προς συζήτηση κ.λπ. ΔΕΝ υπάρχει λέξη για λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις, την ευαισθητοποίηση και οργάνωση και συμμετοχή των δημοτών και κατοίκων. Δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι δημότες και οι φορείς να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε φυσικά υπάρχει πρόνοια ώστε τέτοιες προτάσεις να συζητούνται υποχρεωτικά στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον έχουν κατατεθεί σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου

Εισηγείστε ένα κανονισμό που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου όσον αφορά τη δυνατότητα πολιτών και φορέων, αφού προτείνετε ουσιαστικά τον πλήρη αποκλεισμό τους.

Εάν ο κανονισμός αυτός εγκριθεί έτσι όπως προτείνετε θα πρόκειται για μία πρωτοφανή αντιδημοκρατική διαδικασία, που θα είναι καταδικαστέα από πολίτες και φορείς.

Θα περίμενε κανείς η νέα δημοτική αρχή να δημιουργήσει μια νέα συνθήκη στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, για την πληροφόρηση, για διαβούλευση και συμμετοχή στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Να συμβάλει ώστε να καλλιεργηθεί μια δημοκρατική κουλτούρα στους πολίτες, μετατρέποντας τους σε ενεργούς συμμετέχοντες, παραγωγούς πολιτικής και ελεγκτές της υλοποίησης των πολιτικών.

Θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διαβούλευση με φορείς και πολίτες πριν έρθει για συζήτηση ο κανονισμός για να αναζητηθούν τρόποι συμμετοχής των πολιτών. Διαστήκατε όμως να φέρεται για έγκριση ένα αντιδημοκρατικό κανονισμό. Δεν σας απασχολεί η δυνατότητα  να έχουν λόγο οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης μέσα από δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, με εμβάθυνση της τοπικής δημοκρατίας, μαζί με τους αιρετούς, που επέλεξαν, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται και να λογοδοτούν.

Αντί για αυτό δεν προβλέπεται πουθενά η δυνατότητα τους να εκφράζουν την γνώμη τους. Να θέτουν ερωτήματα και να ζητούν απαντήσεις για ζητήματα που τους αφορούν.

Προτάσσετε μία πρακτική να αποφασίζετε εν αγνοία των πολιτών και πολλές φορές εναντίον τους.

Μην ξεχνάτε ότι ως νέα δημοτική αρχή βρίσκεστε στη θέση εξουσίας εξ αίτιας του καλπονοθευτικού νόμου και όχι εξ αιτίας της επιλογής των πολιτών, έστω και αυτών που προσήλθαν να ψηφίσουν

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να ξανασκεφτείτε τον κανονισμό που προτείνετε. Μην αποβλέπετε να βάλλετε «φερμουάρ» στη φωνή των πολιτών και των φορέων.

Γιατί αυτό που τελικά θα καταφέρετε θα είναι να βάλετε από την αρχή της νέας σας διοίκησης τους πολίτες και τους φορείς της πόλης απέναντι σας.

Αναβάλλεται τη σημερνή συζήτηση, οργανώστε μια δημόσια συζήτηση-διαβούλευση, ακούστε πρώτα τη φωνή των πολτών και των φορέων και μετά  να φέρεται στο δημοτικό συμβούλιο και να πάρετε απόφαση. Μην αφήσετε την αλαζονεία της εξουσίας να σας συνεπάρει.

Μαζί με τα παραπάνωζητούμενο είναι ένα αυτοδιοικητικό μέτωπο πολιτών, εργαζομένων και αιρετών που θα διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία κρατική χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό και θεσμικές αλλαγές ενισχύοντας την δημοκρατία ενάντια στο σημερινό δημαρχοκεντρικό και καλπονοθευτικό αντιδημοκρατικό μοντέλο λειτουργίας.

Ως σελίδα ενημέρωσης για την πόλη και την κοινωνία μαζί με άλλους φορείς της πόλης:

  • Διεκδικούμε το δικαίωμα της έκφρασης γνώμης στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Διεκδικούμε περισσότερη δημοκρατία στη λειτουργία του δήμου, με την άμεση συμμετοχή των πολιτών. 
  • Διεκδικούμε ακόμη ανοιχτές συνελεύσεις, δημοψηφίσματα για σοβαρά τοπικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

Αυτά κατά τη γνώμη μας αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή, τον νέο δήμαρχο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο και το σύνολο του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

* Την Τρίτη 23/1 το απόγευμα υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Αποστολάκη Νεκτάριο και του καταθέσαμε τις παραπάνω σκέψεις, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει το Δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο. 

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.