ΒΥΡΩΝΑΣ: Από το Σεπτέμβριο, με ένα σχολικό λεωφορείο λιγότερο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Βύρωνα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Μπροστά στο κίνδυνο να μην υπάρχει το δεύτερο σχολικό λεωφορείο για τους δημοτικούς σταθμούς, βρίσκονται οι γονείς από τον Σεπτέμβριο.

“Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα για το σχολικό λεωφορείο. Μαγικές λύσεις όμως δεν υπάρχουν”, επισήμανε ο δήμαρχος, επικαλούμενος την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 17/6, οι γονείς του 1ου δημοτικού σταθμού έφεραν θέμα συζήτησης για το σχολικό λεωφορείο, ζητώντας να μην καταργηθεί. Το θέμα αυτό απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο και έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που υπάρχουν και στους παιδικούς σταθμούς.

Ο δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος για να απαντήση στους γονείς του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού που ζητούν να συνεχίσουν και την νέα χρονιά -2024-2025- να έχουν σχολικό λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών στο παιδικό σταθμό, επικαλέστηκε την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος.

Ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι το σχολικό έχει προγραμματισθεί να αποσυρθεί γιατί δεν είναι πλέον κατάλληλο να λειτουργεί, χωρίς βέβαια να έχει βρει κάποια λύση για την αντικατάσταση του.

Έτσι οι γονείς που εργάζονται και ο παιδικός σταθμός είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους θα είναι υποχρεωμένοι από το Σεπτέμβριο να βρουν μόνοι τους την λύση για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στον παιδικο σταθμό.

Μέχρι σήμερα, 21 – 22 χρόνια, που λειτουργούν στο δήμο οι παιδικοί σταθμοί, υπήρχαν δύο σχολικά λεωφορεία, που κάλυπταν την ανάγκη αυτή των οικογενειών. Επισημαίνουμε πως δεν έχουν δημιουργηθεί παιδικοί σταθμοί σε κάθε γειτονιά της πόλης και υποχρεώνονται οι γονείς τα παιδιά τους να τα πηγαίνουν από το κέντρο του Βύρωνα ακόμη και στον Καρέα. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπιζόταν με την χρήση του σχολικού λεωφορείου, αφού οι εργαζόμενοι γονείς δεν έχουν άδεια από την εργασία τους για αυτό το σκοπό.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ γνώριζε το πρόβλημα του λεωφορείου, δεν μερίμνησε για την αντικατάσταση του. Έρχεται σήμερα η νέα δημοτική αρχή και δηλώνει αδυναμία να προμηθευτεί νέο λεωφορείο και έτσι οι γονείς θα επωμισθούν να λύσουν ένα ακόμη πρόβλημα.

“Δεν μπορούμε να διαθέσουμε 65.000€ έως 75.000€, που είναι το κόστος αγοράς ενός τέτοιου λεωφορείου. Δεν είναι εύκολο να κάνουμε συμφωνία με κάποιον ιδιώτη, θα απευθυνθώ και στον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, μήπως βρεθεί λύση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος απατώντας στο αίτημα της εκπροσώπου των γονέων να αποσυρθεί το ακατάλληλο λεωφορείο και να αντικατασταθεί, για να μην στερηθούν οι γονείς τη δυνατότητα αυτής της μετακίνησης.

Ακούστε ΕΔΩ – 27:08

Η εκπρόσωπος των γονέων στην τοποθέτηση της μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα των γονέων να αντικατασταθεί το σχολικό λεωφορείο και να μην καταργηθεί.

Ακούστε ΕΔΩ 32:13

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κα Μπίκα Πελαγία άσκησε κριτική γιατί το πρόβλημα το γνώριζαν οι δημοτικές αρχές. Είπε χαρακτηριστικά “… δεν είναι δυνατό σε ένα προϋπολογισμό 30 εκατομμύριων να μην μπορείτε να εξοικονομήσετε 60.000€ – 70.000€ για να αγοράσετε ένα σχολικό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για να πηγαινοέρχονται τα παιδιά, αλλά και για άλλες αναγκαίες μετακινήσεις των παιδικών σταθμών”. Ανέδειξε ακόμη το πρόβλημα της έλλειψης συγχρόνων παιδικών σταθμών στις γειτονιές, τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ακατάλληλο χώρο που στεγάζεται ο 2ος βρεφικός σταθμός.

Ακούστε ΕΔΩ 46:57

Όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων -ο κάθε ένας με την δική του οπτική- ζήτησαν από το δήμαρχο να βρεθεί λύση και να συνεχίσει να υπάρχει και δεύτερο σχολικό λεωφορείο. Ενώ ο κ Κατωπόδης πρότεινε να εξετασθεί ακόμη και η οικονομική επιβάρυνση των γονέων προκειμένου να εξευρεθεί λύση για λεωφορείο.

Ο δήμαρχος στο κλείσιμο της συζήτησης ανέφερε ότι, “θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα για το σχολικό λεωφορείο. Μαγικές λύσεις όμως δεν υπάρχουν”, επισήμανε.

Ακούστε ΕΔΩ 1:30 

……….

Το πρόβλημα ακαταλληλότητας του σχολικού λεωφορείου είναι γνωστό εδώ και πέντε χρόνια και είχε επανειλημμένα τεθεί από τους εργαζόμενους. Δεν υπήρξε όμως κανένας προγραμματισμός για την αντικατάσταση του. Και σήμερα με την απόσυρση του συγκεκριμένου σχολικού λεωφορείου ουσιαστικά στερούν στους δημοτικούς σταθμούς ένα λεωφορείο και μεταφέρουν στους γονείς το πρόβλημα της μεταφοράς των βρεφών και νηπίων από την κατοικία τους προς και από τον παιδικό σταθμό.

Οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς πληρώνουν τροφεία, πληρώνουν 25 ευρώ το μήνα για την χρήση σχολικού, ο δήμος χρηματοδοτείται από τα voucher για κάθε παιδί, η μισθοδοσία των περισσότερων εργαζομένων στους σταθμούς καταβάλλεται από το κράτος (καθώς είναι μόνιμοι ή εντάσσονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ) και δεν μπορούν να διαθέσουν έως 70.000€ για να αγοράσουν ένα σχολικό λεωφορείο; Αναρωτιόμαστε που κατευθύνονται τα χρήματα από τα τροφεία…

Πρόκειται για βήματα προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός.

Η πράξη αυτή της δημοτικής αρχής θα επιβαρύνει τις οικογένειες, που δεν ευθύνονται γιατί δεν υπάρχει δημοτικός σταθμός κοντά στο σπίτι τους. Θα αναγκαστούν να ζητήσουν την στήριξη και να επιβαρύνουν τον παππού και την γιαγιά -αν έχουν- ή θα αναγκαστούν να επιβαρυνθούν οικονομικά προκειμένου να πηγαίνει το παιδί τους στο δημοτικό παιδικό σταθμό.

Η δημοτική αρχή όλο και περισσότερο ισχυρίζεται ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα και αυτό την οδηγεί να παίρνει αποφάσεις τις οποίες δεν θα ήθελε.

Αυτό σημαίνει ότι στο δήμο θα έχουμε συνεχείς περικοπές καθώς ό,τι χαλάει δεν αντικαθίσταται. Μεταφέρεται συνεχώς το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών στους πολίτες επιβαρύνοντας τους, όπως έγινε πρόσφατα με την αύξηση κατά 40% στο summer camp για τα παιδιά. Και ήδη είχαμε τις πρώτες αναθέσεις στο πράσινο σε ιδιώτες.

Βαθαίνει η λογική του δήμου επιχείρηση με τους πολίτες πελάτες. Τίποτα δεν θα παρέχεται στον πολίτη εάν δεν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. 

Στο ανθρώπινο προσωπικό προσλήψεις δεν γίνονται. Χαρακτηριστικό είναι πως φεύγουν 21 συμβασιούχοι από την υπηρεσία καθαριότητας και προγραμματίζουν να προσλάβουν 5 άτομα. Το ίδιο γίνεται σε όλες τις υπηρεσίες. Η αποψίλωση και η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής.

Έτσι σκέφτεται να προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή του κ. Σωτηρόπουλου; Την εμπιστεύτηκαν οι Βυρωνιώτες θεωρώντας ότι θα δουν και θα ζήσουν καλύτερες ημέρες αλλά αντίθετα φαίνεται μία πορεία επιλογών που καταλήγει να επιβαρύνει τον πολίτη.

Ούτε μια λέξη δεν είπε για διεκδίκηση οικονομικών πόρων από την κυβέρνηση ο κ. δήμαρχος. Ούτε μια πρωτοβουλία δεν έχει πάρει σε αυτή την κατεύθυνση. Μόνο σε αναζήτηση χορηγών αναφέρθηκε στην ομιλία του.

Μήπως στο βάθος μετά την υποβάθμιση των υπηρεσιών και της ζωής στην πόλη υπάρχει κάτι άλλο που μας επιφυλάσσει η νέα δημοτική αρχή;

Είδωμεν…

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.