ΒΥΡΩΝΑΣ: Ανοίγουν αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Με 83 παιδιά να παραμένουν εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και  ένα σχολικό λεωφορείο λιγότερο ξεκινά η νέα χρονιά    Φωτο αρχείου

Ανοίγουν αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Βύρωνα και σιγά σιγά θα υποδέχονται τα παιδιά για την νέα περίοδο  Σεπτέμβριος 2024- Ιούλιος 2025.

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς αφού έκαναν αίτηση για την εγγραφή ή επανεγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους θα πάνε τα παιδιά τους στους  εννέα σταθμούς του Δήμου. Κατατέθηκαν 538 αιτήσεις για βρέφη και νήπια και θα καλυφθούν 455 θέσεις που είναι και η δυνατότητα των σταθμών.

Για άλλη μια χρονιά 83 παιδιά, κυρίως βρέφη αποκλείστηκαν από τους δημοτικούς σταθμούς του Δήμου και αυτό γιατί οι δημοτικοί σταθμοί που υπάρχουν δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των παιδιών που ζουν στην πόλη.

Πάνω από 21 χρόνια έχουν  περάσει που οι σταθμοί ( Κρατικοί. ΠΙΚΠΑ, ΙΒΣΑ, ΚΕΦΟ)  πέρασαν στην ευθύνη των δήμων/δήμου.

Από  το 2001-2003 πέρασαν οι παιδικοί σταθμοί στην ευθύνη του Δήμου και ακόμη και σήμερα δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των οικογενειών που ζουν στο Βύρωνα.

Δημιουργήθηκαν δύο νέα κτήρια (3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Γρανικού και Ζακύνθου, 4ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Χείλωνος) την περίοδο 2006-2014) αλλά συνεχίζουν να μην επαρκούν, ενώ λειτουργούν  και παιδικοί σταθμοί που φιλοξενούνται τα παιδιά σε κτήρια που δεν είναι κατάλληλα για αυτό τον σκοπό.                           

Φωτο: αρχείου

Οι οκτώ δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί  αποτελούν χώρους ασφαλούς διαμονής, φροντίδας και  προσχολικής αγωγής για βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 3,5 χρονών και στη συνέχεια θα εγγραφούν  στο νηπιαγωγείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα παιδιά παρέχεται δεκατιανό και μεσημβρινό φαγητό που παρασκευάζεται σε κάθε σταθμό. Παρακολουθούνται  από παιδίατρο που βρίσκεται στους σταθμούς.

Υποστηρίζονται από ψυχολόγο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου, που βοηθά τα παιδιά και τις οικογένειες τους εάν χρειαστεί, με εξατομικευμένες παρεμβάσεις.

Ενώ παραμένει η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή αναπτυξιακές διαταραχές που πρέπει να εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα από ειδικευμένο προσωπικό.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βύρωνα δεν είναι δωρεάν, οι γονείς που δεν έχουν πάρει ενίσχυση με τη μορφή voucher  πληρώνουν μηνιαία τροφεία, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας.

Το ύψος των τροφείων σχετίζεται με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Μέχρι 20.000 ευρω δεν καταβάλλονται τροφεία.

Υπάρχουν γονείς που απαλλάσσονται από την  μηνιαία οικονομική συμμετοχή, ενώ  άλλοι έχουν μειωμένη οικονομική συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τον Κανονισμό Λειτουργίας των  Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα.

Μηνιαίο οικονομικό τίμημα καταβάλουν επιπλέον και αυτοί οι γονείς που τα παιδιά τους μεταφέρονται από την κατοικία τους στο σταθμό με το σχολικό λεωφορείο των παιδικών σταθμών.

Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια δεν θα υπάρχει το δεύτερο σχολικό λεωφορείο για την μεταφορά  βρεφών και νηπίων σε σταθμούς που είναι μακριά από την κατοικία των παιδιών. Για το λόγο αυτό υπήρξαν διαμαρτυρίες από το σωματείο εργαζομένων και από γονείς. Το θέμα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο.

Την  ευθύνη για την έλλειψη σταθμών στις γειτονίες της πόλης, ώστε να μην χρειάζονται  σχολικά, την έχουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές.  Υπάρχουν παιδιά για παράδειγμα όπου από το κέντρο της πόλης που διαμένουν μεταφέρονται στον σταθμό του Καρέα.

Η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να βρει λύση έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και δεύτερο σχολικό να εξυπηρετεί τα παιδιά προς τον 1ο παιδικό σταθμό. Και έτσι καλούνται οι γονείς  να βρουν λύση μόνη τους και να σηκώσουν ένα πρόσθετο βάρος.

Όσο αφορά το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών, μεγάλο μέρος του είναι με συμβάσεις -προγράμματα ΕΣΠΑ πάνω από 12-14 χρόνια και ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας, ενώ έχουν «μπλέξει» σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα (αναβολή στην αναβολή της δίκης) για να εξασφαλίσουν την δουλειά τους. Ορισμένες που κέρδισαν το δικαστήριο εμπίπτουν στον απαράδεκτο αντιδημοκρατικό, αντεργατικό  νομό Βορίδη και έτσι κρατούνται όμηροι. Και όπως μας έλεγε εργαζόμενοι συμβασιούχος «Ήμουν νιά και γέρασα»

Για την νέα χρονιά υπήρξε μέριμνα για πρόσληψη δυο συμβασιούχων παιδαγωγών  μέσω ΕΣΠΑ, ενώ υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις σε παιδαγωγούς στα βρεφικά τμήματα, εν όψη και των συνταξιοδοτήσεων. Με αποτέλεσμα να μην τηρούνται πάντα οι αναλογίες που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των σταθμών, στη σχέση παιδιών -παιδαγωγών ανά τμήμα.

Στο κτηριακό παραμένει η ανάγκη για την δημιουργία σύγχρονων παιδικών  σταθμών σε γειτονίες της πόλης. Δεν δόθηκαν  λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά κτήρια των σταθμών, πέρα από κάποια μερεμέτια που έγιναν στον 2ο βρεφικό, στον 7ο σταθμό.

Υπάρχει πρόβλημα υποχρηματοδότησης για την υλικοτεχνική υποδομή των σταθμών και για αυτό η δημοτική αρχή, οφείλει να διαθέσει περισσότερα χρήματα, ώστε να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και ελλείψεις, έτσι ώστε να εξελίσσονται όλες  οι δράσεις στις καθημερινότητα των παιδιών και να μην δούμε άλλη μια χρονιά οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παιδαγωγών και των παιδιών. 

Να γίνονται επιμορφωτικές συναντήσεις – σεμινάρια των παιδαγωγών κλπ.

Το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 7 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Το διάστημα του Πάσχα κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Κυριακή του Θωμά ενώ για καλοκαίρι κλείνουν όλο το μήνα Αύγουστο.

 Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.