Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική των περικοπών και της υποβάθμισης της ζωής στην πόλη. Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Την πολιτική της περικοπής των κοινωνικών δαπανών φαίνεται πως επιλέγει η νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Αλέξη Σωτηρόπουλο, προκειμένου όπως ισχυρίζεται να μπορέσει διαχειριστεί την άσχημη οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τους προκατόχους της.

 Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται λέει, ο λαός μας.

Έχουν περάσει ήδη οκτώ μήνες με τη νέα δημοτική αρχή να βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου και μπορεί να υπάρχει διάθεση για αναμονή και πίστωση χρόνου από τις δημοτικές παρατάξεις, μέχρι να βρουν… οι νέοι τα πατήματά τους, όμως η ζωή προχωρά, τα προγενέστερα προβλήματα των πολιτών χρειάζονται λύσεις και ταυτόχρονα προστίθενται και καινούργια.

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά του δήμου δεν είναι καλά, ρίχνοντας έμμεσα την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή, κάτι που αμφισβητεί η “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” και ο πρώην δήμαρχος κ. Κατωπόδης.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το γεγονός ότι έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους και δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες, όπως και το γεγονός ότι οι δήμοι έχουν αποψιλωθεί από μόνιμο προσωπικό.

Αυτές είναι κοινές διαπιστώσεις, που τις κάνουν όλοι και όλες που ασχολούνται με τους δήμους, ωστόσο αγώνες και δράσεις διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία δεν αναπτύσσονται, ούτε από τα συλλογικά όργανα των δήμων, ούτε και από κάποια πτέρυγα. Σε κάθε όμως περίπτωση, η εκάστοτε δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει παλιά και νέα προβλήματα, να  ξεπεράσει την κατάσταση και να πάει την πόλη μας ένα βήμα μπροστά.

 Το ερώτημα είναι, σε ποια κατεύθυνση;

Στην κατεύθυνση της περιστολής των δαπανών και των περικοπών υπηρεσιών που παρέχονται μέχρι σήμερα στους πολίτες;

Στην κατεύθυνση της επιβάρυνσης των πολιτών, μεταφέροντας σε αυτούς την αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών;

Στην κατεύθυνση της ανταποδοτικότητας, όπου βαθαίνοντας ο δήμος στη λογική του «δήμου επιχείρηση», με τους δημότες χρήστες των υπηρεσιών να αντιμετωπίζονται ως «πελάτες», να καλούνται να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη; (βλ. κολυμβητήριο, πολιτιστικά εργαστήρια κοκ).

Στην κατεύθυνση ενός νέου δανεισμού από τις τράπεζες; (ακόμα πληρώνουν οι πολίτες τα δάνεια του κ. Χαρδαλιά.)

Στην κατεύθυνση της αύξησης των δημοτικών τελών, φόρων και υπηρεσιών;

Στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και αναθέσεων σε ιδιώτες και στην μη πρόσληψη προσωπικού, έστω και συμβασιούχων;

Όλες οι παραπάνω επιλογές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή στην πόλη, θα συνεχιστεί η μοιρολατρία του “τίποτα δεν γίνεται” και “κάθε πέρσι και καλύτερα”.

Ο δήμος, η πόλη μας θα μένει πάντα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής και της δυνατότητες της εποχής.

 Πώς πορεύεται τους πρώτους οκτώ μήνες η δημοτική αρχή;

Τους πρώτους οκτώ μήνες, η δημοτική αρχή Σωτηρόπουλου κινείται στην πολιτική της διαχείρισης της μιζέριας, την επιλογή των περικοπών και της επιβάρυνσης των πολιτών. Όχι με οριζόντιο τρόπο που πλήττει όλους τους πολίτες αλλά είναι ενδεικτικές των πολιτικών της επιλογών και των προθέσεών της.

Αυτό κάνει όταν φεύγουν 21 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα και θα πάρει μόνο 5-7 από το επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ 55+.

Όταν επίσης αυξάνει κατά 40% το κόστος για τους γονείς και μειώνει κατά δύο ημέρες την λειτουργία για τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης το καλοκαίρι.

Όταν δεν δεσμεύεται ο κ. δήμαρχος ότι θα υπάρχει και δεύτερο σχολικό λεωφορείο στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τη νέα χρονιά 2024-2025, όπως γίνεται αδιάκοπα 22-23 χρόνια μέχρι σήμερα. Ο δήμος με ένα προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια ευρώ, με χρήματα από το ΕΣΠΑ και τα voucher για κάθε παιδί, με τροφεία που πληρώνουν όσοι γονείς δεν έχουν voucher, και παρά όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο, δεν μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό 65-75.000€ για να αντικατασταθεί το λεωφορείο που θα αποσυρθεί. Η νέα χρονιά στους παιδικούς σταθμόυς ξεκίνησε χωρίς το σχολικό λεοφωρείο και αυτό συμαίνει πρόσθετη επιβάρυνση για τους γονείς.

Με τις γνωστές θερμοκρασίες να πλήττουν και τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισσες, ο δήμος πραγματοποίησε για τα μέλη των ΚΑΠΗ, λιγότερες ημέρες για τα μπάνια, που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Φέτος περιορίστηκαν στα 6 μπάνια για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγ. Τριάδας και Μεταμόρφωσης που συμμετέχουν και περισσότεροι ηλικιωμένοι και 12 μπάνια για τα μέλη στο ΚΑΠΗ Καρέα. Ακόμα θα περιοριστούν και οι ημέρες που πήγαιναν ημερήσιο περίπατο.

Πιθανά να διευρύνθηκε ο αριθμός των ηλικιωμένων που συμμετείχαν αλλά οι ημέρες περιορίστηκαν στις μισές   Αυτά έγιναν εξ ονόματος ενός  ορθολογισμού σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι όμως περιορισμός των ημερών, για τους υπερήλικες.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για περικοπές που προκάλεσαν τη δυσφορία και αντίδραση των ηλικιωμένων, αλλά και των στελεχών του σωματείου των εργαζομένων. Με την επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής είναι φανερό ότι περιορίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας των ΚΑΠΗ και οι παροχές προς τους ηλικιωμένους. Και δεν αφορά αυτό μόνο τα μπάνια και τους περίπατους.

Αρκεί να επισκεφτεί κανείς και να δει την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ Καρέα, που χρόνια τώρα ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Ένα ΚΑΠΗ που φιλοξενούσε δεκάδες γερόντους καθημερινά, στις υπηρεσίες και την λέσχη του. Το άφησαν και ρήμαξε. Δεν το έφτιαξε ούτε η προηγουμένη αρχή, ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια ανακοίνωση – προγραμματισμός από την σημερινή αρχή.

Η προτροπή προς τα υπηρεσιακά στελέχη και τους εργαζομένους για περιορισμό των δαπανών σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου είναι καθημερινή και όχι μόνο στα ΚΑΠΗ.

Στο κοιμητήριο, οι υπηρεσίες που παρέχει η δημοτική επιχείρηση συνεχίζουν να είναι ακριβές, ενώ τα προβλήματα στο οδόστρωμα στο εσωτερικό του κοιμητηριού παραμένουν.

Η κατάσταση στην καθαριότητα της πόλης δεν φαίνεται να βελτιώνεται.  Και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, με το προσωπικό να μειώνεται συνεχώς -συνταξιοδοτήσεις, λήξη συμβάσεων-, ένα προσωπικό ηλικιακά γερασμένο, που κρέμεται στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου με κίνδυνο τη ζωή του και με συχνά πυκνά εργατικά ατυχήματα. Με ελάχιστους οδοκαθαριστές και τη συνέχιση των αναθέσεων σε ιδιώτες, για την απομάκρυνση των αδρανών υλικών και μπαζών και των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Με κάδους απορριμμάτων που δεν πλένονται, δεν απολυμαίνονται.

Η ανακύκλωση των τεσσάρων υλικών με διαλογή στην πηγή παραμένει στάσιμη

και ο δήμος συνεχίζει να μην εισπράττει τα χρήματα (τέλος ανακύκλωσης) για τα ανακυκλώσιμα υλικά που περισυλλέγει. Το δίκτυο των κάδων για την περισυλλογή των βιοαποβλήτων, δεν έχει επεκταθεί σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Μέρος ανακυκλώσιμων υλικών το διαχειρίζονται ιδιώτες, όπως τα καμένα λάδια και τα παλιά ρούχα. Ενώ κανένας πλέον δεν μιλά για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας στη Β΄ Ζώνη Υμηττού.

Δεσμεύσεις που δεν γίνονται πράξη,

όπως στην περίπτωση του εργαζομένου που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του στη δημοτική επιχείρηση τον Μάρτιο, του έδωσαν το χαρτί της απόλυσης και η υπόσχεση για πρόσληψη ακόμη δεν έγινε πράξη και συνεχίζει στα 62 του χρόνια να βιώνει το δράμα της ανεργίας.

Τα τεράστια προβλήματα, με την αυθαίρετη κατάληψη του δημόσιου κοινοχρήστου χώρου, τις αυθαιρεσίες και τις παρατυπίες, καλά κρατούν. Είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, η γραπτή απάντηση της Γενικής Γραμματέας του Δήμου, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, που δόθηκε στο ερώτημα της συλλογικότητας Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»:

«Όσον αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την παράνομη κατάληψη του κοινοχρήστου χώρου, που επισημαίνετε, είναι αληθές ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν έχει λειτουργήσει την τελευταία δεκαετία στο Δήμο η αναγκαία επιτροπή ελέγχου από εργαζόμενους. Μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του αρμοδίου Τμήματος, είναι προς υπογραφή η σχετική απόφαση συγκρότησης της επιτροπής ελέγχου, προκειμένου να ελεγχθεί η δημιουργηθείσα κατάσταση, με δεδομένο και ότι το Αστυνομικό Τμήμα δηλώνει αδυναμία να συνδράμει».

Διάφορες εταιρείες για οπτικές ίνες, φυσικό αέριο κλπ, συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και το ράβε -ξήλωνε, ανεξέλεγκτα σε δρόμους της πόλης.

Και βέβαια, δεν αναφερόμαστε στα μεγάλα χρόνια προβλήματα της πόλης, όπως: Το οικόπεδο στη Νεράιδα, οι κάτοικοι περιμένουν να διαμορφωθεί πλατεία από το μακρινό…2003. Ο χώρος της «σχολάζουσας κληρονομιάς» στη Νικηφορίδη, η απαράδεχτη κατάσταση στις εγκαταστάσεις στον Κουταλά που παραμένει. Το 4ο δημοτικό σχολείο που συνεχίζει να είναι κλειστό, και οι εργασίες για το νέο σχολείο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τά όμβρια νερά που κατεβαίνουν από τον Υμηττό, συγκεντρώνονται στην Κατεχάκη και διοχετεύονται σε μια μικρή αποχετευτική διέξοδο, στο πάνω μέρος του κοιμητηριού, στο μαντρότοιχο της Κατεχάκη. Αν έχουμε έντονη και διαρκή βροχόπτωση, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα. Τι γίνεται με τα 1200 και πλέον φρεάτια υδάτων στο Δήμο και πόσα από αυτά καθαρίζονται επισταμένως;

 Υπήρξαν και θετικές παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή που δεν παίρνουν απαρατήρητες, όπως: Η τοποθέτηση κλιματιστικών στα νηπιαγωγεία. Η σχετική αμεσότητα επίλυσης μικροπροβλημάτων που επισημαίνουν πολίτες.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Χαραλαμπίδη «Οι Δοσίλογοι». Η κατασκευή του μνημείου στον τάφο των παλληκαριών που εκτελέστηκαν στις 7/8/1944 στο «ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ», όπως ανέφερε η πρώτη πλάκα που είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα του παιδικού σταθμού Μορκεντάου και έχει αντικατασταθεί. Η διάθεση του χώρου των θεάτρων Βράχων σε αριστερή πολιτική νεολαία να οργανώσει Φεστιβάλ. Η εξαγγελία της Δημοτικής Αρχής, ότι προτίθεται εντός του φθινοπώρου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη στέγασή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία έπαψε να λειτουργεί από το 2016, και η επαναλειτουργία της σε νέο μισθωμένο χώρο. Η μελέτη που εκπονείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας για τα πρανή στη Μεταμόρφωση και εκτιμάται ότι εντός του φθινοπώρου θα παραδοθεί, ώστε να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες. Η εισήγηση του δήμαρχου, μετά από αίτημα συγγενών και φίλων του Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους, για τοποθέτηση πλάκας με τα ονόματα των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ.

Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να απαριθμήσουμε θετικές η αρνητικές παρεμβάσεις αλλά να αναδείξουμε την κυρίαρχη πολιτική πρακτική του πρώτου διαστήματος, να κρίνουμε τη δημοτική αρχή και να απαντήσουμε στο ερώτημα:

Είναι μονόδρομος η πολιτική των περικοπών και της υποβάθμισης της ζωής στην πόλη;

Υπάρχει και άλλος δρόμος;  ΝΑΙ υπάρχει!

Αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση και όραμα από τη δημοτική αρχή που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές, σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Όσες φορές στο παρελθόν ο δήμος είχε σχέδιο, στόχο, και αγωνίστηκε, διεκδίκησε, σε συνεργασία με φορείς και εργαζόμενους, είχε αποτελέσματα και κατακτήσεις.

Ασφαλώς το πολιτικό, νομικό και οικονομικό θεσμικό πλαίσιο καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πολιτική που καλείται να ακολουθήσουν οι δήμοι/δήμος. Περιορίζεται ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας και οι δήμοι λειτουργούν όλο και περισσότερο ως τοπική διοίκηση, μακρύ χέρι του κράτους, επιβάλλοντας τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές του κεντρικού κράτους και της ΕΕ στις τοπικές κοινωνίες.

Για αυτό χρειάζεται να διαθέσει σχέδιο και πρωτοβουλίες ρήξης με τις κυρίαρχες αντιλαϊκές πολίτικες κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Για να πάνε τα πράγματα αλλιώς, χρειάζεται όραμα και σχέδιο για την πόλη του σήμερα και του αύριο, με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών.

  • Αγώνας διαρκείας μαζί με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης. Να μην κρατούνται “μακριά” και απαξιώνονται οι πολίτες, για να μην ενοχλούν την τοπική εξουσία -πόσο μάλιστα να την ελέγχουν. Τα πρώτα δείγματα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι θετικά.
  • Να ξαναδημιουργηθούν διαδικασίες συνελεύσεων γειτονιάς, με αποφασιστικό ρόλο. Δημοψηφίσματα, δημόσιος απολογισμός και λαϊκός κοινωνικός έλεγχος για τα πεπραγμένα.
  • Χρειάζεται να υπερασπιστεί και να σεβαστεί ο δήμος τα δικαιώματα των πολιτών και όλων των κοινωνικών ομάδων που ζουν στην πόλη.
  • Ο δήμος δεν πρέπει να είναι και να λειτουργεί ως επιχείρηση με τους πολίτες πελάτες. Πρέπει να είναι ένας θεσμός με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα και επιδιώκει να λειτουργεί με  συμμετοχή των πολιτών και των φορέων. Να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες σε όλες της πλευρές της ζωής.
  • Να επιδιώκει επίσης να υπάρχουν σύγχρονες επαρκείς κοινωνικές δομές για παιδεία, υγεία, στέγη, πρόνοια, τρίτη ηλικία, αθλητισμό, πολιτισμό, ελεύθεροι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι. Να αναδεικνύει και να προστατεύει το περιβάλλον.
  • Να υπερασπίζεται τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους του δήμου, ώστε να λειτουργεί ο δήμος με επάρκεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Να κινείται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και αναθέσεις σε ιδιώτες, που πληρώνονται πανάκριβα από το ταμείο του δήμου και τους πολίτες.
  • Να διεκδικεί τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και να καθορίζει ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τους πολίτες, ποιες ανάγκες και προτεραιότητες έχει η πόλη και όχι οι Βρυξέλες.
  • Να υπερασπίζεται το κοινόχρηστο δημοτικό και δημόσιο χώρο από όσους τον καταπατούν, τον καταχράζονται, τον εμπορεύονται.
  • Να εισπράξει τα χρήματα άμεσα από όλους τους επιχειρηματίες χωρίς διακρίσεις, που καταλαμβάνουν δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και δεν πληρώνουν. Αλήθεια γιατί δεν γίνονται γνωστά πόσα χρήματα και ποιοι τα χρωστούν στο δήμο;
  • Να πληρώσουν περισσότερα οι κατέχοντες σε αυτή την πόλη, τράπεζες, super markets, καταστήματα και επιχειρήσεις με μεγάλες εισπράξεις και κέρδη.
  • Να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο διεκδικήσεων πολιτικών, οικονομικών και νομοθετικών θεσμικών αλλαγών από την κεντρική εξουσία, που να διασφαλίζουν την πολιτική, διοικητική, οικονομική, αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Αυτές είναι μερικές σκέψεις για να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος, ο μόνος προς το συμφέρον των πολιτών και της πόλης του αύριο. Διαφορετικά τα χρόνια θα περνούν και η ζωή μας θα χειροτερεύει!

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.