Μερικές σκέψεις, για τον Υμηττό. Του Βασίλη Παπαστεργιόπουλου

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Με αφορμή, την τοποθέτηση ενός νέου πυροφυλακίου, από τον Δήμο Βύρωνα. Πολύτιμη και σημαντική κίνηση, και πολλά μπράβο, και μακάρι να μην θρηνήσουμε για άλλη πυρκαγιά στο βουνό μας.

Ήμουν, θυμάμαι, 15 με 16 χρονών, πα να πει λίγο πριν το 1980, που ανεβαίναμε με τους προσκόπους, σε εκδρομή για τη σπηλιά του Νταβέλη. Το μέρος εκεί, μέχρι την τελική αναρρίχηση, στο γκρεμό, δίπλα από μια μικρή πηγή που υπήρχε τότε, ήταν γεμάτο θεόρατα πεύκα. Πορευόμασταν στο δάσος, και οι ακτίνες του ήλιου δεν έφταναν σε εμάς. Ένα πανέμορφο και μαγευτικό μέρος. Καταπράσινο μέχρι επάνω, στο βουνό.

Και μετά, ήρθε η καταστροφή.

Θυμάμαι την πρώτη μεγάλη φωτιά, στην Καισαριανή, το 1987, εμείς οι εθελοντές του Δήμου Καισαριανής, δίπλα από το πυροσβεστικό. Και τους ήρωες πυροσβέστες, που πάλευαν με θεόρατες φωτιές, να κρατήσουν το κακό, πριν την Καλοπούλα, να μην περάσει το δρόμο και ανέβει στο βουνό. Καίγονταν πελώρια πεύκα και ο καπνός σκέπαζε το φως του ήλιου. Δυστυχώς, το κακό πέρασε τότε, και ανέβηκε μέχρι το βουνό.

Κι ήρθε μετά από μερικά χρόνια, το άλλο μεγάλο κακό, με τη θυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών μας, που χάθηκαν στην άλλη μεγάλη μάχη με τη φωτιά. Πάνω από τον Βύρωνα.

Αιώνια η μνήμη τους.

Και μετά, ήρθαν κι άλλες πυρκαγιές. Κι όλο διαβάζουμε, αυτή τη φριχτή διαστροφή, το ανθρώπινο κακό. Όπου συλλαμβάνονται άνθρωποι εμπρηστές, εσκεμμένα να βάζουν φωτιά. Θυμάμαι, πριν από μερικά χρόνια, πρόσφατα, οι Αρχές συνέλαβαν κι εδώ έναν άνθρωπο, και δικάστηκε με ποινή φυλάκισης, για πυρκαγιά από πρόθεση. Μπήκε και φυλακή.

Το θέμα, είναι άλλο. Εκεί που τοποθετήθηκε το νέο πυροφυλάκιο, η περιοχή είναι άδεια, άγονη, με μερικές δεκάδες δέντρα. Όλη η γειτονιά, πάνω από τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, μέχρι αυτό το πρόσφατο, φριχτό και αυθαίρετο σκοπευτήριο, χρειάζεται δενδροφύτευση. Το μέρος, από το ερείπιο της Άρτεμης, μέχρι την δεξαμενή στον Καρέα, δίπλα, είναι τελείως καραφλό.

Γιατί άραγε; Είναι κάτι σχετικά εύκολο και όχι ιδιαίτερα… ακριβό. Μερικές εκατοντάδες δεντράκια, από το Κρατικό φυτώριο. Και μια πρωτοβουλία του Δήμου, των όμορων Δήμων, για εθελοντές.

Απλό.

Μια δενροφύτευση. Για το καλό όλων μας, και της επόμενης γενιάς, που θα παραλάβει ένα βουνό, σε φριχτή κατάσταση.

Βασίλης Παπαστεργιόπουλος
(πολίτης, δημότης και απλός παρατηρητής)

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.