Η παύση του καλοκαιριού. Της Ηλιάννας Πεσσάρη

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ηλιάννα Πεσσάρη

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του μια παύση.

Φέρνει την παύση μαζί με τις μεγάλες μέρες, το φως, την αλμύρα, τη φύση, τη ζέστη.

Στις καλές περιπτώσεις, φέρνει μια παύση κάτω από ένα αλμυρίκι δίπλα στη θάλασσα. Ή σε ένα βουνό, δίπλα στα μεγάλα δέντρα και κοντά στα ποτάμια.

Σε άλλες περιπτώσεις -όχι τόσο καλές- φέρνει την παύση στην πόλη που αδειάζει, ανάμεσα σε πολυκατοικίες αλλά κάτω από τον ουρανό.

Σε κάθε περίπτωση, η παύση αυτή έρχεται μαζί με τα πολύχρωμα φρούτα, αυτά που βγαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους περισσότερους είναι τα πιο νόστιμα.

Όπου και να είσαι στην ελληνική κουλτούρα, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του την παύση.

Η παύση είναι μια καλή ευκαιρία να απλωθούν τα πράγματα μέσα μας, όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα, όλα όσα ζυμώθηκαν, δουλεύτηκαν, ανακινήθηκαν. Όλα αυτά που προηγήθηκαν, το καλοκαίρι θα τα απλώσει. Θα τα ανοίξει, θα τα διευρύνει και θα τους δώσει έναν χώρο που δεν είχαν τον καιρό της κίνησης.

Το καλοκαίρι μας αλλάζει τον ρυθμό και αυτό αλλάζει μέσα μας την σύσταση των πληροφοριών, των συναισθημάτων και των καταστάσεων που έχουν βιωθεί.

Και αυτό δεν είναι πάντα αρχικά ευχάριστο. Η κινητικότητα της καθημερινότητας πολλά πράγματα δεν τα αφήνει να συνειδητοποιηθούν. Τα βάζει σε μια γωνία μέσα μας και τα αφήνει εκεί να αιωρούνται χωρίς να βρίσκουν μια θέση και χωρίς πάντα να γίνονται αντιληπτά.

Στην παύση, δίνεται ο χρόνος και ο χώρος όλα τα αιωρούμενα να κάτσουν, όπως η σκόνη κάθεται μετά από μία ριπή αέρα. Μας δίνεται ο χρόνος να σχετιστούμε με όλα αυτά και να ενσωματώσουμε αυτές τις προσλαμβάνουσες.

Ίσως εκεί βρούμε συναισθήματα που δεν είχαμε νιώσει, ίσως αναγνωρίσουμε επιτεύγματα, μπορεί να δούμε εκκρεμότητες και ακόμα μπορεί να οραματιστούμε σχέδια για το μέλλον.

Στην παύση γίνονται αυτά. Για αυτό την χρειαζόμαστε και είναι πολύτιμη.

Μπαίνοντας στην εποχή του αποκαλόκαιρου, αυτό που κάνεις δεν θέλει να λέει φθινόπωρο, εύχομαι η παύση αυτή να μας βρίσκει ανανεωμένους και πιο έτοιμους να ξεκινήσουμε μία νέα περιπέτεια με τον εαυτό μας και την καθημερινότητα.

Εύχομαι να μας βρίσκει γεμάτους από εικόνες και χρώματα και από καλοκαίρι. Εύχομαι να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ζεστασιά αυτήν στην καρδιά μας για τις όχι τόσο ζεστές μέρες.

Να έχουμε περισσότερη επίγνωση του εαυτού και η αγάπη γι’ αυτόν να είναι μεγαλύτερη.

Να έχουμε αφομοιώσει ότι ήταν εκεί για μας και μας περίμενε.

Και εύχομαι να έχουμε μάθει κάτι από την καλοκαιρινή μας παύση, κάτι που θα χρησιμεύσει ως φυλαχτό για το επόμενο διάστημα.

Όταν η κίνηση σε κουράζει, μην ξεχνάς να κάνεις παύση και να θυμάσαι ότι η παύση είναι ωφέλιμη για όλα τα ζωντανά στοιχεία μέσα σου, σε έναν κόσμο που συνεχώς τρέχει. Σε αυτόν τον κόσμο η παύση μπορεί να είναι και επανάσταση…

Ηλιάννα Πεσσάρη
Ψυχολόγος, Bιωματική ψυχοθεραπεύτρια
“Προσωπική Ανάπτυξη” Χώρος ψυχοθεραπείας και ψυχοδράματος
Ψηλορείτου 11, Καλλιθέα, 215 5051995 / 6938 165911 – www.prosopikianaptixi.gr

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.