Καπνός-δηλητήριο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Επικίνδυνος για αρκετές ημέρες, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, θα είναι ο αέρας της Αττικής.
Δηλητήριο είναι ο αέρας στο λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική και δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως.

Η επιστημονική κοινότητα εφιστά την προσοχή στους πολίτες και ειδικά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού –παιδιά, έγκυες, χρόνια πάσχοντες, ειδικά οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα όπως είναι το άσθμα και η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καρδιαγγειακά νοσήματα, Xρόνια Ηπατική Νόσο, διαβήτη– που βρίσκονται κοντά σε περιοχές που έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα.

Τα συχνότερα συμπτώματα που σχετίζονται με βραχυχρόνια έκθεση σε καπνό είναι η ρινίτιδα (ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή) και αίσθημα ξηρότητας στον φάρυγγα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ξηρός και ερεθιστικός βήχας και δύσπνοια.

Συστηματικά συμπτώματα, όπως ζάλη, ναυτία, καταβολή και κεφαλαλγία, υποδηλώνουν πιθανή τοξικότητα από μονοξείδιο του άνθρακα που θα πρέπει να διερευνάται αμέσως και να ενημερώνεται ο θεράπων ιατρός. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν και σε καθ’ όλα υγιή άτομα, αλλά είναι σαφές ότι η συχνότητα και η ένταση είναι μεγαλύτερη σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, κυρίως του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Είναι γνωστό ότι η τοξικότητα από την εισπνοή προϊόντων καύσης μπορεί να προκαλέσει θερμική ή χημική βλάβη του αναπνευστικού συστήματος. Η άμεση θερμική βλάβη προκαλείται από την εισπνοή θερμού ατμού κοντά στην εστία της φωτιάς και αφορά τους ανώτερους αεραγωγούς. Η χημική βλάβη προκαλείται από την εισπνοή οργανικών μικροσωματιδίων διαφορετικής σύνθεσης και μεγέθους ή χημικών ερεθιστικών ουσιών και μπορεί να αφορά τόσο τους αεραγωγούς όσο και το πνευμονικό παρέγχυμα. Σε μεγαλύτερη απόσταση από την εστία της φωτιάς, η εισπνοή μικροσωματιδίων και χημικών ερεθιστικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Mέτρα προφύλαξης
● Αμεση απομάκρυνση από την εστία της φωτιάς.

● Πλήρης αποφυγή μετακινήσεων για τους ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις εγκύους.

● Παραμονή όσο το δυνατόν σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες. Η χρήση κλιματισμού ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου και ενθαρρύνεται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, με την προϋπόθεση ότι το δωμάτιο είναι και μπορεί να παραμείνει προστατευμένο από τον εξωτερικό αέρα. Σε διαφορετική περίπτωση, προτείνεται η δημιουργία ενός προστατευμένου και κλιματιζόμενου δωματίου εντός της οικίας.

● Αποφυγή δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν περαιτέρω την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και κυρίως το κάπνισμα. Κατ’ επέκταση, αποθαρρύνεται η χρήση κεριών για φωτισμό, μαγειρέματος σε ανοιχτή εστία, η χρήση προϊόντων αεροζόλ και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

● Αποφυγή άθλησης και σωματικής καταπόνησης.

● Εφ’ όσον η μετακίνηση κρίνεται απαραίτητη, θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή 3) με καλή εφαρμογή. Οι «χειρουργικές» ή υφασμάτινες μάσκες ΔΕΝ προστατεύουν από την εισπνοή καπνού ή στάχτης. Οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται σε ώρες χαμηλότερου θερμικού φορτίου, π.χ. το βράδυ.

● Oι χρόνια πάσχοντες, οι ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα όπως είναι το άσθμα και η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καρδιαγγειακά νοσήματα, Xρόνια Ηπατική Νόσο, διαβήτη, δεν θα πρέπει να μετακινούνται, ειδικά αν δεν είναι εφικτή η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας.

● Για τους ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ, παθήσεις που κατεξοχήν επιδεινώνονται από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, απαιτείται η αυστηρή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής και, επί οποιασδήποτε επιδείνωσης των συμπτωμάτων, η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα πνευμονολόγο με σκοπό την προσαρμογή της αγωγής.

● Συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού με νερό. Εάν κάποιος χρειαστεί να βρεθεί σε μέτωπο πυρκαγιάς για να προσφέρει βοήθεια, θα πρέπει να φροντίζει να έχει πρόσβαση σε νερό, να υγραίνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του τακτικά.

Γενικές Οδηγίες
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καπνού από τις πυρκαγιές:

● Παρακολουθείτε τις δημόσιες ανακοινώσεις και αναρτήσεις για την ποιότητα του αέρα.

● Αν παραμένετε στο σπίτι, αποφύγετε το μαγείρεμα, γιατί το τηγάνισμα ή η ψηστιέρα μπορεί να επιδεινώσουν τη ρύπανση του εσωτερικού αέρα. Αγοράστε έτοιμα τρόφιμα ή κονσέρβες ώστε να μη χρειαστεί να μαγειρέψετε.

● Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με τη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους ή την άθληση και ιδιαιτέρα τις οδηγίες για τις ευαίσθητες ομάδες, όσο μακριά κι αν βρίσκεστε από τις εστίες της φωτιάς.

● Ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας σχετικά με τη διαχείριση του άσθματος.

● Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία στην αναπνοή ή άλλα συμπτώματα που επιμένουν χωρίς βελτίωση, αποφασίστε έγκαιρα να εκκενώσετε το σπίτι σας, χωρίς να βασίζεστε στις επίσημες οδηγίες για εκκένωση που εκδίδονται για τα σπίτια των σημείων και περιοχών που απειλούνται από το πύρινο μέτωπο.

Μετά την πυρκαγιά:

● Ο καπνός μπορεί να παραμείνει στην ατμόσφαιρα για αρκετές ημέρες μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς, συνεπώς συνεχίστε να ενημερώνεστε για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή της κατοικίας σας ή όπου διαμένετε.

● Μην επιστρέφετε στο σπίτι μέχρι να σας ανακοινωθεί ότι μπορείτε να το πράξετε με ασφάλεια.

ΠΗΓΕΣ: WHO, CDC, YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Παύση εργασιών
Yποχρεωτική την άμεση παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο [τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery) κ.λπ.] εξαιτίας των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής καθιστά μέχρι και σήμερα 13/8 με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας και καλεί τους εργοδότες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσής τους, να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της κοινής ωφέλειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (MME), καθώς και των υπηρεσιών/εργασιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων πυρκαγιών και τη διάσωση και περίθαλψη ανθρώπων και ζώων.

Πηγή: efsyn.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.