Με “fast track” διαδικασίες το 50ο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ολοκληρώθηκαν μέσα σε 4 ώρες οι εργασίες του 50ου καταστατικού συνέδριου της ΠΟΕ ΟΤΑ στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Η  πρόταση (άρθρο 4) που ψηφίστηκε είναι δυσμενέστερη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους, από αυτή που θα μπορούσε να  είχε ψηφιστεί  στα προηγούμενα καταστατικά συνέδρια. 

Οι 450 και πλέον εκλεγμένοι σύνεδροι  από 200 και πλέον σωματεία σε όλους τους δήμους της χώρας, σε συνδέσμους, δημοτικές επιχειρήσεις,  προσήλθαν στο συνέδριο για να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν  τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές που θα πρότεινε η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου.

Αρχικά δόθηκαν οι κάρτες στους συνέδρους και με καθυστέρηση ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου, μετά τις 10:30.

Εκλέχτηκε το προεδρείο του συνεδρίου και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας που αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία που έχει για τον κλάδο και την ΠΟΕ-ΟΤΑ το σημερινό καταστατικό συνέδριο, αφού έχουν συμφωνήσει οι παρατάξεις Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ),  ΔΑΣ ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) ΔΑΚΕ ΟΤΑ και ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) για τις προτεινόμενες αλλαγές και ιδιαίτερα στο ζήτημα των προϋποθέσεων για την εγγραφή των συμβασιούχων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.  Να μπορούν να ψηφίζουν για την ανάδειξη  των αντιπροσώπων- συνέδρων στην ομοσπονδία. Παρέλειψε  βέβαια να αναφέρει ότι η πρόταση δεν ήταν ομόφωνη αφού οι παρατάξεις ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και Αγωνιστικές Κινήσεις, Παρεμβάσεις-ΟΤΑ, διαφωνούσαν, καταθέτοντας άλλη πρόταση.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιάννης Τσούνης παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις για  καταστατικές αλλαγές σε διάφορα άρθρα του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συζήτηση στα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας,  στις συνελεύσεις των εργαζομένων, οι εκλεγμένοι σύνεδροι άκουσαν μια πρόταση άγνωστη σε αυτούς μέχρι την τελευταία στιγμή, προερχόμενη από την συμφωνία των παρατάξεων που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ),  ΔΑΣ ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) ΔΑΚΕ ΟΤΑ και ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ).

Μια πρόταση προϊόν συμφωνίας κομμένης και ραμμένης στα μέτρα και τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων παρατάξεων, με στόχο την συγκέντρωση της πλειοψηφίας του 75%  του σώματος του  συνεδρίου, που χρειάζεται για να εγκριθεί η καταστατική αλλαγή.

Την εισηγήθηκαν οι παρατάξεις  Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ ΟΤΑ και ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ).

“Άρθρο 4 του Καταστατικού «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΜΕΛΗ» που εντάσσονται στην Ομοσπονδία ως ισότιμα Μέλη οι εξής:

  1. Οι εργαζόμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί οριστική (Πρωτόδικη) Δικαστική Απόφασημε την οποία αναγνωρίζεται ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) η σχέση εργασίας τους και συνεχίζουν να εργάζονται και
  2. Οι εργαζόμενοι με χρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ) εφόσον έχουν προσληφθεί από τους οικείους Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. ή της Επιχείρησης αυτών και έχουν συμπληρώσει είκοσι τέσσερις (24) μήνεςσυνεχούς απασχόλησης.

Πρόκειται κυρίως για εργαζόμενους/νες, με συμβάσεις με προγράμματα ΕΣΠΑ που εργάζονται κυρίως στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στα Κέντρα Κοινότητας, στις Κοινωνικές Δομές, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, 10 και πλέον χρόνια.

Η πρόταση (άρθρο 4) είναι δυσμενέστερη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους, από αυτή που θα μπορούσε να  είχε ψηφιστεί  στα προηγούμενα καταστατικά συνέδρια. 

Οι κυρίαρχες παρατάξεις συμφωνήσαν μεταξύ τους και με την πρακτική της παραταξιακής στοίχισης των συνέδρων, εξασφάλισαν το αναγκαίο 75% του σώματος για το θέμα της εγγραφής ενός μικρού μέρους των συμβασιούχων στην ομοσπονδία.

 Η ΔΑΣ ΟΤΑ άλλαξε την μέχρι ΤΩΡΑ θέση της

Στην πρόταση που έγινε και απόφαση, συμφώνησε και η ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) παρά το γεγονός ότι στους χώρους εργασίας, σε όλα τα σωματεία προτείνει  όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους ΟΤΑ να έχουν το δικαίωμα εγγραφής και του εκλέγειν και του εκλέγεστε  στα πρωτοβάθμια σωματεία (κάτι που ισχύει στα περισσότερα), στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ. 

Η αλλαγή της θέσης της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην περίπτωση του συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ  προκάλεσε διάφορα ερωτήματα, στους συνέδρους και είναι κάτι που θα συζητηθεί στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα. (Σημείωση, Η  ΔΑΣ ΟΤΑ μέχρι πριν το συνέδριο δήλωνε « όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι να εγγράφουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ή κανένας», στην λογική αυτή το 2016 στο 44ο Οργανωτικό Καταστατικό Συνέδριο  επέμενε και δεν πάρθηκε καμία απόφαση).

Το λόγο στην συνέχεια πήραν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ ισχυρίστηκε  ότι αυτό το προτείναμε εδώ και 20 χρόνια και λέγατε όχι, χαιρόμαστε που έστω και τώρα υποστηρίζεται την θέση μας. 

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και Αγωνιστικές Κινήσεις, Παρεμβάσεις -ΟΤΑ, διαφωνήσαν με την πρόταση για τους συμβασιούχους εμμένοντας στη θέση ότι όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι έχουν το δικαίωμα εγγραφής στα πρωτοβάθμια σωματεία και την ΠΟΕ-ΟΤΑ  από την πρώτη μέρα εργασίας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που τους συνδέει με το δημόσιο.

Ομιλίες  συνέδρων ήταν ελάχιστες και  κάτω από την χρονική πίεση, αφού η  διαδικασία του συνέδριου κράτησε μέχρι τις 14:45  της ίδιας ημέρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) συμβασιούχοι αναπληρωτές γράφονται μέλη στα σωματεία και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε για τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ από την πρώτη ημέρα εργασίας.

 Σε Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το 50ο καταστατικό συνέδριο αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία των Αντιπροσώπων-Συνέδρων, περίπου 15.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχουν πλέον ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της Ομοσπονδίας

 Η συναίνεση, ο διάλογος, η συνεννόηση για την εξασφάλιση της αναγκαίας πλειοψηφίας που ορίζει το Καταστατικό (75%) αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για το παρόν και μια ευκαιρία για το μέλλον που πιστώνεται τόσο στα όργανα της Διοίκησης της Ομοσπονδίας όσο και σε κάθε μια από τις παρατάξεις που συνέβαλαν για το αποτέλεσμα αυτό!».

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Μετά από 20 χρόνια συνεχούς άρνησης, παραταξιακών τακτικισμών και κοντόφθαλμων αντιλήψεων περί διασφάλισης των συσχετισμών δυνάμεων», αναφέρει, «φτάσαμε από το 2004 στο 2024 για να γίνει το πρώτο βήμα ανοίγματος του καταστατικού προκειμένου να εγγράφονται εργαζόμενοι – συμβασιούχοι και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα συνέδρια της ΠΟΕ ΟΤΑ». 

Η  ΔΑΣ ΟΤΑ ξεκαθαρίζει ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του Συνεδρίου, «που αναμφίβολα δημιουργεί ρήγμα στον τοίχο εσωστρέφειας και αποκλεισμών που έχουν σηκώσει τόσα χρόνια οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για την εγγραφή όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

 Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση του, για τις εργασίες του 50ου καταστατικού συνέδριου της ΠΟΕ-ΟΤΑ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«….Κανένας εκπρόσωπος  παράταξης της συμβιβασμένης ηγεσίας και της πλειοψηφίας που δρομολόγησαν ως μοναδική πρόταση τον διαχωρισμό των εργαζόμενων, ανάλογα με τα χρόνια που υπηρετούν και με  κριτήριο τις πρωτόδικες  αποφάσεις, δεν ψέλλισε  ούτε ένα  επιχείρημα. Κανείς δεν επιχειρηματολόγησε για τη σύλληψη της ιδέας ότι, δύο εργαζόμενοι που επιβαίνουν στο ίδιο απορριμματοφόρο ή έχουν υπό την ευθύνη τους τον ίδιο αριθμό βρεφών στην ίδια τάξη ή είναι στην οδοσάρωση με τα ίδια καθήκοντα ή ρίχνουν πίσσα στον δρόμο, κλπ , δεν κινδυνεύουν το ίδιο και δεν χρειάζονται συνδικαλιστική κάλυψη, αν εργάζονται έξι μήνες, ένα χρόνο π.χ. , αντί για δύο και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αν έχουν τη συναίνεση ή όχι, του Δημάρχου.

Πάγια θέση του ΜΕΤΑ ΟΤΑ είναι η εγγραφή όλων των εργαζόμενων στα σωματεία και την δύναμη της Ομοσπονδίας από την πρώτη μέρα εργασίας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που τους συνδέει με το δημόσιο, η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετά από τους δύο μήνες, όπως προβλέπει ο ν.1264(άρθρο7) και η μετατροπή όλων συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία και η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ συμφωνούσαν διαφωνώντας, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι η μία την άλλη, με τελικό αποτέλεσμα  οι συνάδελφοι που εργάζονται με συμβάσεις να παραμένουν ασυνδικάλιστοι.

…Καταγγέλλουμε την τακτική που μεθοδεύτηκε στο 50ο καταστατικό συνέδριο, από την ηγεσία και τις παρατάξεις που τη στηρίζουν, ώστε να ψηφιστεί μια πρόταση δυσμενέστερη για τους εργαζόμενους, από όσες επικράτησαν στα προηγούμενα καταστατικά συνέδρια, τα οποία οι ίδιοι υπονόμευαν.

Χαρακτηριστικά, το  2016, στο 44ο Οργανωτικό Καταστατικό Συνέδριο στην Αθήνα,  επετεύχθη συμφωνία, με αμοιβαίες υποχωρήσεις των παρατάξεων, να εγγράφονται στη δύναμη της Ομοσπονδίας όσοι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει 18 μήνες εργασίας με συνεχόμενες συμβάσεις. Τότε, η  ΔΑΣ ΟΤΑ δυναμίτισε  τη συμφωνία, κάνοντας πίσω τελευταία στιγμή κι αλλάζοντας ξαφνικά τη στάση της σε «ή όλοι οι εργαζόμενοι ή κανένας». Το «γαϊτανάκι» συνέχισε η παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ. , που το χρησιμοποίησε ως άλλοθι για να μην προχωρήσει σε κανένα άνοιγμα του καταστατικού, που θα συμπαρέσυρε αργότερα την ένταξη κι άλλων εργαζόμενων στη δύναμη της Ομοσπονδίας.

….Ως ΜΕΤΑ ΟΤΑ, όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, στηρίζουμε το άνοιγμα του καταστατικού, ώστε  είναι να μην αποκλειστεί κανένας εργαζόμενος από τα τοπικά σωματεία και την δύναμη της Ομοσπονδίας και  συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να συμπεριληφθούν όλοι. Για αυτό παρά τη διαφωνία μας, στηρίξαμε με την ψήφο μας και αυτή τη φορά, να ανοίξει το καταστατικό, για να μπορέσουν να εγγραφούν περισσότεροι εργαζόμενοι και συνεχίζουμε τον αγώνα για  να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα τοπικά σωματεία και στη δύναμη της Ομοσπονδίας , ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που τους συνδέει με το δημόσιο, καθώς και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Όσο κι αν κάποιοι “παζαρεύουν” την εκπροσώπηση των εργαζόμενων, η  ιστορία έχει δείξει ότι η δύναμη, η θέληση και οι αγώνες των εργαζόμενων ξεπερνούν τους παραγοντισμούς, τα μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά, κοντόφθαλμα συμφέροντα, με παράδειγμα την μονιμοποίηση των συναδέλφων στο βοήθεια στο σπίτι και των συναδέλφων από την προκήρυξη 3κ, που κάποιοι επιμένουν να οικειοποιούνται και μάταια να προσπαθούν να «καπελώσουν».

Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία δεν μπορεί να κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες! Δεν θα επιτρέψουμε στην συμβιβασμένη ηγεσία και την πλειοψηφία να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε ουρά των Δημάρχων!

…Το ΜΕΤΑ ΟΤΑ συνεχίζει τον αγώνα, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δίπλα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Ζητάμε την άμεση εγγραφή ΟΛΩΝ των συναδέλφων συμβασιούχων στη δύναμη της Ομοσπονδίας και τα τοπικά σωματεία και να παρθούν αποφάσεις άμεσα για μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις για την μετατροπή ΟΛΩΝ των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

 Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.