Αυξάνεται (50 ευρώ) ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου χωρίς να διασφαλίζει μια ζωή με αξιοπρέπεια

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Σε Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου καλούν τα συνδικάτα.

Απεργούμε για πραγματικές αυξήσεις μέσα από τις συλλογικές μας συμβάσεις» αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

«Το κεντρικό θέμα της σημερινής μας συνεδρίασης είναι η έγκριση της πέμπτης κατά σειρά αύξησης του κατώτατου μισθού στη χώρα μας ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και τόνισε πως «πρόθεση της κυβέρνησης για ακόμα μία φορά είναι να επιστρέψει σταδιακά στην κοινωνία ένα μερίδιο της συλλογικής μας ανάπτυξης και σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, η βασική αμοιβή θέλω να θυμίσω τη βρήκαμε στα 650 ευρώ το 2019 είναι σήμερα στα 830 ευρώ και από 1ης Απριλίου θα πάει στα 880 ευρώ».

Με την δήλωση του αυτή, ο πρωθυπουργός εμπαίζει πάνω από 570.000 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Γιατί το μερίδιο από την συλλογική ανάπτυξη όπως είπε, που επιστρέφει στους εργαζόμενους δεν είναι τίποτα άλλο από ψίχουλα. Στην ολιγαρχία, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους, στους επιχειρηματίες δίνει το καρβέλι της ανάπτυξης.

Τη στιγμή που σύμφωνα με πρόσφατη την ερεύνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ καταγράφεται η κρίσιμη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και τεκμηριώνει με στοιχεία σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, από την οποία προκύπτει ότι το 60% των εργαζομένων δεν μπορεί να βγάλει το μήνα με το μισθό του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 88% των νοικοκυριών δηλώνει ότι έχει αναγκαστεί να μειώσει τις δαπάνες του σε βασικά είδη διατροφής προκειμένου να τα βγάλει πέρα.

Η ακρίβεια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη μείωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος των εργαζομένων, με τα ευρήματα να είναι απογοητευτικά και κόβουν από την διατροφή τους.

Ενώ το κόστος στέγασης έχει ξεπεράσει το 40% του μηνιαίου εισοδήματος.

Ο κατώτατος μικτός μισθός θα φτάσει από τα 830 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, στα 880 ευρώ μικτά, καθαρά 743 ευρώ. Ανάλογη αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου από 37,07 ευρώ σε 39,30 ευρώ μικτά.
Οριζόντια αύξηση 30 ευρώ και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση ανάμεσα στα 22 κράτη μέλη της Ε.Ε. που έχουν κατώτατο μισθό.
Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης και με διάφορες αλχημείες να ξεπεράσει την κρίση εμπιστοσύνης χωρίς να αλλάζει τίποτα από την οικονομική ταξική πολιτική του.
Όσο και αν προσπαθήσει η κυβέρνηση να παρουσιάσει ως επιτυχία την πενιχρή αύξηση, ο πληθωρισμός, τα παιχνίδια σε ενέργεια, η αισχροκέρδεια στην αγορά τροφίμων και το κόστος στέγασης θα εξαφανίσουν την αύξηση του πενηντάρικου, στερώντας κάθε δυνατότητα για βελτίωση της καθημερινής ζωής.

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια με το μισθό αυτό. Η πραγματική ζωή δείχνει ότι η αγοραστική δύναμη του μισθωτού μέχρι 1.200 ευρώ μισθό, εάν πληρώνει ενοίκιο, εξανεμίζεται πριν βγει ο μήνας.

Εξάλλου η μικρή αυτή διαφορά των πενήντα ευρώ θα προκαλέσει και αλλαγή κλίμακας στο φορολογητέο εισόδημα.

Για παράδειγμα: Ένας άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα ή έγγαμου χωρίς παιδιά, ο οποίος αμείβεται με 14 μισθούς. Αν σήμερα λαμβάνει τον κατώτατο μισθό, δηλαδή 830 ευρώ μεικτά (περίπου 706 καθαρά)*, ο φόρος που του αναλογεί διαμορφώνεται ετήσια στα 137 ευρώ ή σε 9,8 ευρώ τον μήνα.
Από 1η Απριλίου, οι αποδοχές του εν λόγω εργαζόμενου θα πάει στα 880 ευρώ μεικτά (περίπου 740 καθαρά)*. Σε αυτή την περίπτωση ο ετήσιος φόρος θα ανέβει στα 270 ευρώ ή τα 19 ευρώ τον μήνα, διπλασιάζεται δηλαδή, καθώς μεγαλύτερο «κομμάτι» των αποδοχών του θα φορολογείται με τον συντελεστή 22%, ο οποίος ενεργοποιείται από τα 10.000,01 ευρώ και πάνω.
Η πενιχρή αύξηση που θα δώσει απλόχερα η κυβέρνηση θα ροκανιστεί και από τον φόρο.
* Τα ποσά αλλάζουν με την οικογενειακή κατάσταση, τα παιδιά και τις τριετίες.

Εάν δεν μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής από τα 10.001 έως τα 20.000 ευρώ ώστε να πάρουν μια ανάσα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε συνδυασμό με την πάταξη των καρτέλ και τον έλεγχο των τραπεζών (επιτοκίων) δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει ο μισθωτός .

Επομένως παραμένει ως ζητούμενο και διεκδίκηση μια γενναία αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού που θα φτάνει τα 1100 ευρώ καθαρά, σε συνδυασμό με άλλους παραμέτρους, ώστε να μπορεί ο μισθωτός να ζει με αξιοπρέπεια.

…….

Η ταξική οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού, παράγει πλεονάσματα στα ταμεία του κράτους, κέρδη για τις τράπεζες και τους επιχειρησιακούς ομίλους, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Για τους 570.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό δίνονται ψίχουλα. Δίνουν ένα μερίδιο 50 ευρώ το μήνα που είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ο κατώτατος μισθός παραμένει μακριά από το να καλύπτει τις ανάγκες της ζωής και αυτό το γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση Ν.Δ/Μητσοτάκη αν ήθελε να επιστρέψει ένα μερίδιο της συλλογικής ανάπτυξης στους εργαζόμενους όπως λέει, οφείλει να καταργήσει τις μνημονικές περικοπές, τους αντεργατικούς μνημονικούς νόμους. Να πάρει μέτρα αναδιανομής του πλούτου και να δώσει ουσιαστική αύξηση (όχι ψίχουλα) στον κατώτατο μισθό που να διασφαλίζει μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Να επαναφέρει το 13ο -14ο μισθό και σύνταξη και να σταματήσει τον εμπαιγμό!

Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.