Βασιλική Σάρολα: Νέα σύνθεση, νέοι συσχετισμοί…

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα

Επί της ουσίας καταργήθηκε εντέχνως η «αρχή της πλειοψηφίας» στη λήψη των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου υπέρ ενός συγκεντρωτικού και άκρως δημαρχοκεντρικού  μοντέλου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   ΒΥΡΩΝΑ

Νέα σύνθεση, νέοι συσχετισμοί και ο λόγος στις δημοτικές παρατάξεις

Βασιλική Σάρολα

Ο νέος εκλογικός νόμος στις δημοτικές εκλογές, απλή αναλογική, δημιούργησε νέα δεδομένα, για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, με πρώτο και σημαντικότερο την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας, μεταξύ των παρατάξεων, ώστε να διοικηθεί ο δήμος.

Η εφημερίδα μας, ζήτησε  απ’ όλες τις παρατάξεις, που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο (η παράταξη του δημάρχου δεν μας έστειλε απάντηση και γι’ αυτό δεν υπάρχει κείμενό δικό της) ένα σχόλιο για τη λειτουργία του με τα νέα δεδομένα και με σκοπό να διερευνήσουμε αν υπάρχει διάθεση για συνεργασία. Αν υπάρχει η πρόθεση για να δημιουργηθεί κάτι καλύτερο για την πόλη. Αν η πιθανή συμμετοχή στη διοίκηση, δημοτικών συμβούλων με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, δημιουργεί ελπίδες, ώστε να γίνει ο Βύρωνας μια σύγχρονη κι ελκυστική πόλη, για να ζεις.

της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΑΡΟΛΑ

Επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα”

Επί της ουσίας καταργήθηκε εντέχνως η «αρχή της πλειοψηφίας» στη λήψη των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου υπέρ ενός συγκεντρωτικού και άκρως δημαρχοκεντρικού  μοντέλου

Με το νόμο 4555/2018 («ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ II») θεσπίστηκε για πρώτη φορά η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Έτσι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που προέκυψαν συγκροτήθηκαν, για πρώτη φορά, αναλόγως του ποσοστού που έλαβε η κάθε παράταξη στον α’ γύρο των εκλογών.

Στο δήμο Βύρωνα, επί συνόλου 41 δημοτικών συμβούλων, 10 δημοτικούς συμβούλους εξέλεξε η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Γώγο, 9 συμβούλους η παράταξη του Δημάρχου, 8 συμβούλους η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Μπαντή, 6 δημοτικούς συμβούλους η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Σωτηρόπουλο, ενώ από 3 δημοτικούς συμβούλους εξέλεξε η παράταξή μας «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ» και η παράταξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Τέλος, από έναν δημοτικό σύμβουλο εξέλεξε η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα και η ΡΕΚ Βύρωνα.

Λογικό και επόμενο θα ήταν η διοίκηση του δήμου, τη δημοτική περίοδο που διανύουμε, να ασκούνταν επί της βάσεως της σύμπραξης πολλών δημοτικών παρατάξεων σε ένα κοινό πλαίσιο δεσμεύσεων και αρχών για τη διοίκηση της πόλης.

Δυστυχώς, όμως – μεσούντος του περασμένου καλοκαιριού και πριν ακόμα εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές – η σημερινή Κυβέρνηση επέλεξε, στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» των δήμων που δήθεν πλήττονταν από την αναλογική συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων, να «καταργήσει» στην πράξη τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια (!), νοθεύοντας έτσι, με τρόπο σαφέστατα αντιδημοκρατικό, τη νωπή ακόμα λαϊκή εντολή.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, με σειρά νομοθετημάτων όρισε ότι οι σημαντικότερες αποφάσεις για τη διοίκηση των δήμων λαμβάνονται είτε καθ’ υπόδειξη του Δημάρχου (λ.χ. συγκρότηση οικονομικής επιτροπής, επιτροπή ποιότητας ζωής, στελέχωση διοικητικών συμβουλίων νομικών προσώπων κ.α.) είτε χωρίς να καταμετρώνται οι αρνητικές ψήφοι (!), δηλαδή έστω και με μία θετική ψήφο (προϋπολογισμός, δημοτικά τέλη και φόροι, αναμορφώσεις προϋπολογισμού κ.ο.κ.).

Επί της ουσίας καταργήθηκε εντέχνως η «αρχή της πλειοψηφίας» στη λήψη των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου υπέρ ενός συγκεντρωτικού και άκρως δημαρχοκεντρικού  μοντέλου διοίκησης, που ενισχύει χρόνιες παθογένειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ευθύνεται δε – σε μεγάλο βαθμό – για τη σημερινή εικόνα της πόλης μας.

Πάγια θέση της δημοτικής μας παράταξης ήταν και παραμένει η εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το δημοκρατικότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα διοίκησης των δήμων. Ακόμα όμως και όσοι διαφώνησαν με το εκλογικό αυτό σύστημα δεν μπορεί παρά να συμφωνήσουν ότι οι μεθοδεύσεις του περασμένου καλοκαιριού είναι κατάφωρα αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές.

Στα πλαίσια αυτά, η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ» πρότεινε στη δημοτική αρχή να μην ακολουθήσει τα αντιδημοκρατικά μονοπάτια της σημερινής Κυβέρνησης και να επιλέξει – όπως άλλωστε είχε τη δυνατότητα – στελέχη της αντιπολίτευσης σε θέσεις διοίκησης του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή, η παράταξή μας πρότεινε έμπειρους και αξιόλογους συνδημότες μας για τη θέση του Προέδρου του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν αλλά και για τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.). Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές, μιας και ο Δήμαρχος επέλεξε να κρατήσει ο ίδιος τη θέση του Προέδρου και στα δύο αυτά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.