Διαφύλαξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο lockdown

Την ανάγκη διευκρινιστικών ρυθμίσεων με σκοπό τη διαφύλαξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από αθέμιτο ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια του 2ου γενικού Lockdown, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Στην Ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού είχαν δημιουργηθεί και στο πρώτο lockdown, λόγω των εξαιρέσεων κάποιων επιχειρήσεων από πολλούς γενικούς ΚΑΔ.

Το πρόβλημα έχουν επισημάνει συλλογικοί φορείς, όπως για παράδειγμα η ΕΣΕΕ, ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ) σε σχετικές επιστολές τους.

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:

1)Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα σε διευκρινιστική και διορθωτική ρύθμιση σχετικά με τους ΚΑΔ και τα είδη καταστημάτων που επιτρέπεται να πωλούν προϊόντα, όπως ανθοκομικά, παιχνίδια, βιβλία, γραφική ύλη, ρούχα κ.α.;

2)Προτίθεστε να προχωρήσετε σε εξειδικευμένους ελέγχους προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού;

3)Σε ποιες άλλες ενέργειες σκοπεύετε άμεσα να προβείτε, προκειμένου μην δημιουργείται σύγχυση αλλά ούτε και αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ συναφών κλάδων λιανικού εμπορίου;