Κρατώντας το νόημα μέσα στην κρίση

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Tης Ηλιάννας Πεσσάρη, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην βιωματική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος, καθοδηγήτρια yoga

«Είναι μία εποχή που μπορεί εύκολα να μας παρασύρει στον ρυθμό της και να χάσουμε όσα θεωρούμε σημαντικά για μας τους ίδιους και τη ζωή μας»

Η πανδημία και η κοινωνική κατάσταση την οποία βιώνουμε τους τελευταίους μήνες έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Όσα θεωρούσαμε δεδομένα και σίγουρα αναιρούνται και αλλάζουν. Η εποχή αυτή είναι γεμάτη απώλειες για όλους μας. Χάνουμε συνεχώς καθημερινά διάφορα πράγματα, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Το κλίμα είναι περιοριστικό και οι άνθρωποι συντονιζόμαστε στον φόβο.

Είναι μία εποχή που μπορεί εύκολα να μας παρασύρει στον ρυθμό της και να χάσουμε όσα θεωρούμε σημαντικά για μας τους ίδιους και τη ζωή μας. Είναι εύκολο να ρουφηχτούμε μέσα στον φόβο και να χάσουμε τις αξίες μας, τα πιστεύω μας και όσα θεωρούμε ουσιώδη στη ζωή και την σκέψη μας.

Ο περιορισμός της ελευθερίας και ο φόβος για την ζωή τη δική μας και όσων αγαπάμε μας τοποθετεί ασυνείδητα ή συνειδητά, σε έναν ρόλο επιβίωσης. Κι όταν καλούμαι να επιβιώσω, βάζω όλη μου τη δύναμη και σφίγγομαι ώστε να σταθώ, μένω σε εγρήγορση, κρατάω ένταση, είμαι συνεχώς σε ετοιμότητα. Αυτή η κατάσταση βιώνεται αυτή τη στιγμή σαν τραύμα. Όταν είμαι μέσα στο τραύμα και μέσα στην κρίση κάνω ότι μπορώ για να επιβιώσω. Όλα αυτά θα τα συνειδητοποιήσω αργότερα, όταν βγω από την κρίση αυτή. Όταν χαλαρώσω και αφήσω την ένταση, θα συνειδητοποιήσω πόση δύναμη έβαζα το προηγούμενο διάστημα.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα περιορισμού, έχει πολύ σημασία να κρατήσω ζωντανό το προσωπικό νόημα της ζωής. Αυτή εποχή μας καλεί σε επαναξιολόγηση βασικών εννοιών και  αξιών της ζωής.

Τι είναι η ελευθερία για τον καθένα από μας; Πως μπορώ να νιώσω ελεύθερος μέσα μου ανεξάρτητα απ’ όλα όσα γίνονται γύρω μου;

Τι είναι η εγγύτητα και τι σημασία έχει στη ζωή μας; Πως μπορώ να νιώσω κοντά στους ανθρώπους ακόμα και μέσα στην εποχή της “κοινωνικής αποστασιοποίησης”;

Ποια είναι τα σημαντικά για μένα στη ζωή και πως μπορώ να τα κρατήσω ζωντανά;

Τι έχω μέσα μου και μπορεί να με βοηθήσει να σταθώ μέσα στα δύσκολα;

Αυτόν τον καιρό, φαίνεται σαν να μπορούμε να βάλουμε τη καθημερινή ζωή σε παύση. Η παύση αυτή της καθημερινότητας όμως ή η μεγάλη αλλαγή της, μας βάζει να κοιτάξουμε ξανά τη ζωή μας, με άλλα μάτια. Τι βλέπουμε όταν την κοιτάμε; Είμαστε ευχαριστημένοι; Τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι θέλουμε να αφήσουμε;

Μέσα σε όλα αυτά, έχω τη δυνατότητα να συνδεθώ με το νόημα μου, να θυμηθώ ποια είναι τα σημαντικά για μένα, να επαναξιολογήσω τη ζωή μου. Ίσως αυτό το νόημα, όταν το εντοπίσω, να γίνει μία δύναμη που με κάνει να φοβάμαι λιγότερο. Κι όταν φοβάμαι λιγότερο, μπορώ να ζω περισσότερο.   

Ηλιάννα  Πεσσάρη

 www.prosopikianaptixi.gr

Πολέμωνος 8, Παγκράτι, 215 5051995 | 6938 165911 iliannapessaris@gmail.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.