Έκθεση του Συνηγόρου του Λαού με τίτλο «Qué pasó con ellas?» καταγράφει διπλασιασμό των εξαφανίσεων που συνδέονται με την έμφυλη βία και την εμπορία ανθρώπων.

Όπως τονίζεται σε έκθεση του Συνηγόρου του Λαού (Defensoría del Pueblo) που δόθηκε στη δημοσιότητα, στην πλειονότητά τους ήταν έφηβα ή και ακόμα πιο μικρά κορίτσια. «Είναι ανησυχητικό το ότι είχαμε τόσο υψηλό αριθμό γυναικών που εξαφανίστηκαν το 2020, ενώ βρισκόμασταν υπό περιορισμό λόγω της πανδημίας (του νέου κορωνοϊού) και οι γυναίκες βρίσκονταν στα σπίτια τους», δηλαδή σε χώρους θεωρητικά «πιο ασφαλείς», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Πατρίσια Σαρμιέντο, αρμόδια για τα δικαιώματα των γυναικών στην ανεξάρτητη αρχή. Κατά τα στοιχεία της έκθεσης, που τιτλοφορήθηκε «Τι τους συνέβη;» («¿Qué pasó con ellas?»), συνολικά 5.521 γυναίκες, ενήλικες (1.686), έφηβες και μικρά κορίτσια (3.835), αναφέρθηκε στις αρχές ότι εξαφανίστηκαν την περασμένη χρονιά. Τα δεδομένα προέρχονται από το Σύστημα Αναζήτησης Εξαφανισθέντων Προσώπων του υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ της 15ης Μαρτίου και της 30ής Ιουνίου 2020, ενώ το Περού τελούσε υπό αυστηρό περιορισμό, 915 γυναίκες εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος, ανάμεσά τους 606 ανήλικες. Το 2019, εξαφανίστηκαν 2.232 γυναίκες, κατά στοιχεία φεμινιστικών οργανώσεων. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που ο Συνήγορος του Λαού δημοσιεύει τέτοια έκθεση, σύμφωνα με την Σαρμιέντο. «Το ζήτημα της εξαφάνισης αυτών των γυναικών δεν συνδέεται πλέον» με την ιδέα ότι επέλεξαν να φύγουν «για προσωπικούς λόγους», αλλά με τα προβλήματα της έμφυλης βίας, της εμπορίας ανθρώπων και των γυναικοκτονιών, υπογράμμισε η ίδια. Οι αρχές στη λατινοαμερικανική χώρα των 31 εκατ. κατοίκων κατέγραψαν 138 γυναικοκτονίες το 2020· σε 34 από τις υποθέσεις αυτές, είχε αναφερθεί αρχικά η εξαφάνιση των θυμάτων. Το 2019 καταγράφηκαν 166 γυναικοκτονίες στο Περού.  

Πηγή: lifo.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.