Μιας και το καλοκαιράκι μπαίνει δυναμικά, σε αυτό το video, που δημιουργήθηκε για το 13ο φύλλο της Εφημερίδας Δήμος & Πολιτεία, σας παρουσιάζουμε 3 διαφορετικές συνταγές, οι οποίες έχουν ως βασικό συστατικό τη ζύμη. Θα δούμε πως από με το ίδιο ζυμάρι μπορούμε να φτιάξουμε τρία τελείως διαφορετικά πιάτα: μια πίτα φούρνου, πιτάκια γεμιστά για τηγάνι και πιτάκια γεμιστά για άτμισμα, τα γνωστά dumplings!
Δείτε το VIDEO με τις 3 συνταγές ΕΔΩ
Υλικά για σπανακόπιτα (8 μερίδες)
- 1200 γρ. σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
- 500 γρ. φέτα
- + ζύμη
Υλικά για τηγανιτά ζαμπονομπεικονοτυροπιτάκια (6 μερίδες)
- 100 γρ. ζαμπόν
- 200 γρ. μιξ τυριών
- 75 γρ. μπέικον
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. γάλα
- 30 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- + ζύμη
Υλικά για Dumplings (3 μερίδες)
- 150 γρ. κιμάς
- 20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 5 γρ. κάσιους
- 10 γρ. παχύρευστη σάλτσα σόγιας
- 10 γρ. γλυκόξινη sauce
- 10 γρ. σταφίδα
- 5 γρ. ούζο
- + ζύμη
Υλικά για ζύμη (10 μερίδες) Δείτε το VIDEO παρασκευής της ζύμης ΕΔΩ
- 750 γρ. αλεύρι
- 400 γρ. νερό
- 15 γρ. λάδι
- Αλάτι-πιπέρι
Υλικά για τη συνοδευτική γλυκόξινη σάλτσα (2 μερίδες)
- 5 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 5 γρ. κάσιους
- 10 γρ. παχύρευστη σάλτσα σόγιας
- 10 γρ. γλυκόξινη sauce
- 5 γρ. ούζο