Εθελοντισμός – Προσφέρω γιατί αγαπώ

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

 Γράφει ο Χρήστος Γώγος

Εθελοντισμός, πολυσύλλαβη λέξη, πολυδιάστατη έννοια που σημαίνει προσφέρω ό,τι μπορώ, όποτε και όπου μπορώ, χωρίς αμοιβή, επειδή το θέλω . Γιατί ?  Γιατί είμαι άνθρωπος και το οφείλω στην ιδιότητά μου αυτή .

Μέσω της προσφοράς, που γίνεται με αγάπη και ανιδιοτέλεια, ο άνθρωπος νιώθει πληρότητα, ολοκληρώνεται και κατά κοινή ομολογία βιώνει ουσιαστική ευχαρίστηση .

Η ανάγκη του εθελοντισμού υπήρχε πάντα,γιατί πάντα υπήρχε ο πόνος, η έλλειψη, η ανάγκη δημιουργίας, η ανάγκη αποκατάστασης . Η, εδώ και πολλές δεκαετίες, υπερκαταναλωτική κοινωνία, η απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής τον οδήγησαν στο μανιώδες κυνήγι του λαμβάνειν . Στη σημερινή εποχή περισσότερο από ποτέ νιώθουμε ελλειπή την υποστήριξη της πολιτείας προς τον πολίτη, νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι πνευματικά και ψυχικά . Κατανόηση, αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά χωρίς αντάλλαγμα είναι έννοιες λησμονημένες .

Καθαρίζουμε το σπίτι μας αλλά όχι τα πεζοδρόμιά μας. Γυαλίζουμε την κουζίνα μας, το γραφείο μας αλλά ρυπαίνουμε και δεν καθαρίζουμε τις ακτές μας . Βάφουμε τους τοίχους των σπιτιών μας και μουτζουρώνουμε τους κοινόχρηστους χώρους .  Έχουμε γνώσεις εξειδικευμένες ιατρικές, νομικές, πληροφορικής αλλά τις παρέχουμε μόνο επ’ ανταλλάγματι .

Ας φανταστούμε, ο καθένας ξεχωριστά τον εαυτό του, να παρέχει ό,τι μπορεί προς χάρην του κοινωνικού συνόλου, προς χάρην του ίδιου του ανθρώπου . Ο κάθε νοικοκύρης να σκουπίζει, να βάφει το πεζοδρόμιό του . Ας φανταστούμε πολλά παιδιά μαζί να φυτεύουν λουλούδια, δέντρα στις άκρες των δρόμων, να καθαρίζουν παραλίες . Ας φανταστούμε έναν δικηγόρο να υποστηρίζει με τις νομικές του πράξεις ένα ίδρυμα, έναν άπορο . Ας φανταστούμε έναν γνώστη της πληροφορικής να “στήνει” χώρο πληροφορικής σ΄ένα σχολείο . Ας φανταστούμε έναν ελαιοχρωματιστή να βάφει το σπίτι μιας οικογένειας με δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα . Κι όλα αυτά χωρίς αντάλλαγμα . Ανάμεσα σ΄όλους αυτούς τους ανθρώπους ας φανταστούμε και τον εαυτό μας .

Οι αμφιβολίες και οι ενστάσεις με θέμα την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων και την εκμετάλευση του εθελοντή δεν έχουν έρεισμα . Ο εθελοντής που επιλέγει συνειδητά την ιδιότητά του αυτή, δεν είναι αντικείμενο εκμετάλευσης . Ο εθελοντής προσφέρει, εκεί που οι θεσμοί δεν μπορούν για τον οποιονδήποτε λόγο, με αγάπη αλλά και ορθολογισμό, για τον συνάνθρωπο .

Ευχής έργον βέβαια, η προσφορά του αυτή να υποβοηθείται από την πολιτεία με πράξεις που εξυπηρετούν και προωθούν την ίδια την προσφορά .

Αυτές οι δύσκολες μέρες σε οικονομικό αλλά κυρίως σε πνευματικό επίπεδο, ας μας προβληματίσουν δημιουργικά και μας οδηγήσουν σε ενδοσκόπηση αλλά και επαναπροσδιορισμό της αξίας της ανθρώπινης ιδιότητάς μας .

Ο Χ. Γώγος είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ”

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.