Στο ιστορικό της Σφαγής των Καλαβρύτων πριν 78 χρόνια, αλλά και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά το μνημόσυνο για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στη Μητρόπολη Καλαβρύτων. «Οι αξιώσεις μας, από τις οποίες ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουμε παραιτηθεί, είναι πάντα νομικώς ενεργές. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής. Και παραμένουν δικαστικώς επιδιώξιμες» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.  

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε επίσης ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιστορικής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ’ εμάς, τους Έλληνες- εντάσσουμε και τις αξιώσεις της Ελλάδας ως προς το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις για τα θύματα και τις υλικές καταστροφές της ναζιστικής θηριωδίας. Και τούτο διότι η Δικαιοσύνη της Ιστορίας, προκειμένου το μήνυμα «Δεν ξεχνάμε, Ποτέ ξανά» να καταστεί πράξη, απαιτεί από τους θύτες να ολοκληρώσουν την «συγγνώμη» τους αποδίδοντας στην Ελλάδα αυτό που δικαιωματικώς της ανήκει».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εμμέσως και στο ζήτημα της πρόσφατης κινηματογραφικής ταινίας «Καλάβρυτα 1943» για τη Σφαγή  των Καλαβρύτων,  υπογραμμίζοντας ότι  «πρέπει να πάψουν κάποιοι να καλλιεργούν τα μυθεύματα περί, δήθεν, «καλών γερμανών στρατιωτών» που, επίσης δήθεν, συνέβαλαν στην διάσωσή τους, δοθέντος ότι αυτή η προπαγάνδα στοχεύει, προδήλως, να παραχωρήσει «ελαφρυντικά» στα ναζιστικά στρατεύματα για το αποτρόπαιο έγκλημά τους. Ας γίνει λοιπόν σαφές προς κάθε κατεύθυνση: Οι γερμανοί ναζί ευθύνονται, άπαντες, αλληλεγγύως και απεριορίστως» για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, δίχως την παραμικρή εξαίρεση».

Χαρδαλιάς: Δεν ξεχνάμε ποτέ ξανά 
«Οι σταματημένοι δείκτες του ρολογιού του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 14.34, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, θα θυμίζουν παντού και πάντα αυτή τη θηριωδία, αυτή τη σφαγή, αυτή τη μαρτυρική θυσία» ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, πριν από 78 χρόνια, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης που πραγματοποιήθηκε στο τόπο της Θυσίας στο Λόφο Καπή δήλωσε ότι «αυτή η θυσία, αποτελεί δική μας παρακαταθήκη, δικό μας στοίχημα ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας αλλά και εθνική αναγέννησης. Παλεύουμε για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών. Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά».

Στην συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ακολούθως στην αφιερωματική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πύρινες Μνήμες» για τα «έγκλειστα γυναικόπαιδα».

Πηγή: star.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.