Tης Ηλιάννας Πεσσάρη

Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην βιωματική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος, καθοδηγήτρια yoga

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βιώνουν μία θλίψη και κάποια δυσφορία στις γιορτές. Το κλίμα των Χριστουγέννων έρχεται απ’ έξω με μία “κοινωνική” δύναμη και μας επιβάλλεται! Οι γιορτές αυτές είναι της οικογένειας, της χαράς και της φωτεινότητας! Σαν να πρέπει όλοι μας να είμαστε μέσα σε αυτό το κλίμα! Κανένας μόνος και θλιμμένος!

Μόνο που τα γράφω νιώθω την πίεση!

  • Τι γίνεται αν δεν είμαστε καλά αυτή την περίοδο; Η ζωή και οι δυσκολίες δεν σταματούν επειδή είναι γιορτές.
  • Τι γίνεται αν δεν τα πάμε καλά με την οικογένεια μας; ή αν δεν έχουμε καλές σχέσεις αυτόν τον καιρό μαζί τους; ακόμα αν δεν μπορούμε να είμαστε με αυτούς που θέλουμε; δεν χρειάζεται όλοι να ανταποκριθούμε στην εξωτερική απαίτηση των γιορτών.
  • Τι γίνεται αν δεν μπορούμε αυτό τον καιρό να γιορτάσουμε; Επειδή όλοι εκεί έξω προετοιμάζονται για γιορτή δεν σημαίνει ότι αυτό είναι όντως αληθινό.

Αυτό το εξωτερικό κλίμα μπορεί να μας φέρνει σε επαφή με μία αίσθηση μοναξιάς, ή εσωτερικής θλίψης. Το έντονο κλίμα χαράς και γιορτής μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για κάποιους από  μας καθώς έρχεται σε αντιδιαστολή με την εσωτερική προσωπική μας κατάσταση.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας, οι δυσκολίες μεγαλώνουν μέσα στο καθένα. Η μοναξιά μεγαλώνει, ο φόβος μεγαλώνει, η θλίψη μεγαλώνει. Δεν μπορούμε όλοι, αλλά ούτε και θα έπρεπε όλο να συντονιζόμαστε στη χαρά.

Όπως και αν νιώθεις αυτά τα Χριστούγεννα θέλω να σου πω ότι είναι εντάξει. Είναι εντάξει να μην θες να γιορτάσεις και να μην θες να κοινωνικοποιηθείς!

Είναι εντάξει να πονάς, να νιώθεις ότι πενθείς, να χάνεις το νόημα.

Είναι εντάξει να νιώθεις μόνος, να φοβάσαι, να είσαι θλιμμένος. Είναι εντάξει αν δεν θες να συμμετέχεις σε όλα αυτά, στα φώτα και στην χαρά.

Θέλω να σου πω ότι είναι εντάξει και να το υπερασπιστείς! Είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες, με τις δυσκολίες που έχει ο καθένας και δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε παύση σε αυτές.

Όπως κι αν νιώθεις είναι πάντα εντάξει, αλλά μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και μέσα στις γιορτές μπορεί να ενοχοποιείται πολύ εύκολα.

Γι’ αυτό κάνε μία παύση από το εξωτερικό κλίμα και πες στον εαυτό σου ότι είναι οκ μέ όσα νιώθει, όπως νιώθει και άφησε τον να πάρει όσο χρόνο χρειάζεται, να το επεξεργαστεί, να το ζήσει!

Φρόντισε τον εαυτό σου όπως εσύ ξέρεις καλύτερα και επέτρεψε του να είναι όπως είναι. Ίσως αυτό να είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για σένα!

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.