Μπορεί τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα διαμηνύει ότι περνάμε σε μία μεταβατική περίοδο -από την πανδημία στην ενδημική φάση- γεγονός που – σε συνδυασμό με τη μείωση των διασωληνωμένων- επιτρέπει την επιπλέον χαλάρωση των μέτρων.  

Η ενδημική φάση σημαίνει ότι ο ιός θα έχει συνεχή παρουσία τοπικά ή σε έναν συγκεκριμένο πληθυσμό. “Πρέπει αφενός να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα γύρω μας. Τα κρούσματα είναι καθημερινά. Κάθε μέρα πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να φοράμε μάσκες, να κρατάμε τα μέτρα και από εκεί και πέρα πρέπει να βγούμε και σε μια κανονικότητα σιγά – σιγά, προσέχοντας όμως”, είχε τονίσει πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, η νέα χαλάρωση των μέτρων αρχίζει στις 15 Απριλίου, όταν και θα καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ωστόσο, το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι κατά τους φθινοπωρινούς μήνες θα υπάρξη νέα έξαρση του κορονοϊού και πίεσης στο ΕΣΥ. Παράλληλα, θα μειωθούν τα self test στα σχολεία, από δύο σε ένα την εβδομάδα.

Το μεγάλο βήμα

Το επόμενο και μεγάλο βήμα αναμένεται να είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και των rapid test για τους ανεμβολίαστους στους εξωτερικούς χώρους εστίασης και στα καταστήματα λιανικής. Μπορεί να μην έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί πριν από το Πάσχα και ενώ θα έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα έχουν, πλέον, ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα λιανικής, καθώς και στους εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ. Παράλληλα, σε αυτούς τους χώρους, οι εμβολιασμένοι και οι νοσούντες δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους.

Ωστόσο, η μάσκα θα παραμείνει τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες, στους εσωτερικούς χώρους των εμπορικών καταστημάτων.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πάντως, η κατάσταση δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας όσοι δεν εμβολιάζονται έως το τέλος του 2022.

Πηγή: newsit.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.