ΒΥΡΩΝΑΣ : Επιστολή διαμαρτυρίας των γιατρών του Κέντρου Υγείας στο δημοτικό συμβούλιο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Καμπανάκι χτυπούν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βύρωνα με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την έμπρακτη συμβολή του στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε  την επιστολή

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ Κ.Υ. ΒΥΡΩΝΑ:

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 1η ΥΠΕ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα:

Έως την έναρξη της πανδημίας το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Βύρωνα εφημέρευε μέχρι τις 10 το βράδυ, δηλαδή καθεστώς «μικτής» εφημερίας, εφημέρευαν δε Ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας που υπηρετούσαν στο Κ.Υ. ή σε άλλα του λεκανοπεδίου. Προβλήματα δεν υπήρχαν.

Με τα μέτρα κατά του Covid και απόφαση της 1ης ΥΠΕ, η εφημερία έγινε 24ωρη για non-Covid περιστατικά και πρακτικά αυτό σήμαινε πως για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πολίτης αντιμετώπιζε, προσήρχετο για εξέταση στο Τμ. Επειγ. Περιστατικών (εκτός φυσικά εάν είχε θετικό Rapid ή PCR για Covid οπότε παρεπέμπετο στα εφημ. Νοσοκομεία).

Οι εφημερίες καλύπτονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Ιατρικό προσωπικό του ΚΥ (7-9 το μήνα για τον καθένα) και είναι ευνόητη η σωματική και ψυχική καταπόνηση αυτή την διετία, διότι φυσικά ουδέποτε σταμάτησαν οι λοιπές λειτουργίες: τακτικά Ιατρεία και 3 εμβολιαστικά κέντρα. Κατά την διάρκεια της πανδημίας πρώτιστο καθήκον μας ήταν η κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας και ως προς αυτό πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά την άρση των μέτρων και για χρονικό διάστημα 8 μηνών επιτέλους εφαρμόστηκε ο Νόμος 4238/2014 στον οποίο ορίζεται ο μέγιστος αριθμός εφημεριών που ο κάθε Ιατρός ανάλογα με τον βαθμό (Δ/ντές 5 τον μήνα, λοιποί ειδικευμένοι από 6) και το οικονομικό πλαφόν του μισθού τους, επιβάλλεται να πραγματοποιήσουν.  Ήταν η μοναδική περίοδος που μπορέσαμε να «αναπνεύσουμε» και να ανταποκριθούμε σε ένα βασικό καθήκον που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οφείλει να προσφέρει στους πολίτες: την διαχείριση των Χρονίων Νοσημάτων (εξετάσεις, συνταγογράφηση κλπ).

Δυστυχώς από τον Φεβρουάριο του 2023 για 1 φορά στην αρχή και μετά Μάρτιο και Απρίλιο για πολλές περισσότερες, ξεκίνησε εκ μέρους της ΥΠΕ η εξής τακτική. Παρότι είχαν εγκριθεί τα υποβληθέντα προγράμματα εφημερίας, αιφνιδίως αποσύρει Ιατρούς των άλλων Κ.Υ. και μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ με ύφος επιτακτικό να καλύψουμε όλα τα προκληθέντα κενά. Αποτέλεσμα: Όλοι υπερβαίνουμε το μέγιστο αριθμό εφημεριών που ο νόμος επιτρέπει και κάποιοι φθάνουν και τις 8/μήνα.

Παράπλευρη απώλεια: με τόσες εφημερίες που έχουμε, τα τακτικά Ιατρεία του ενός εκάστου εξ ημών περιορίζονται σε 1-2 την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ούτε οι ασθενείς να βρίσκουν ραντεβού, ούτε η Α’ βάθμια περίθαλψη να επιτελεί το έργο που της αξίζει. Είναι κατανοητό από όλους σας πιστεύουμε, ότι η σωματική, πνευματική και ψυχική κόπωση που αντικειμενικά μας έχει καταβάλλει, δημιουργεί μια πραγματικότητα επικίνδυνη για όλους: Ασθενείς και Ιατρούς.

Το έχουμε επισημάνει στην ΥΠΕ αλλά με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει καμία εκ μέρους τους διάθεση για βοήθεια. Εδώ να επισημάνουμε ότι είναι απαράδεκτη η τακτική να στέλνονται Ιατροί για εφημερία σε άλλα ΚΥ (Καπανδρίτι, Μεσόγεια κλπ), να τηρείται ο Νόμος για τον αριθμό των εφημεριών και για τον Βύρωνα να ισχύει άλλο Κράτος.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε πως θα βελτιωθεί η κατάσταση και τις σκέψεις για παραίτηση από το ΕΣΥ τις καταπιέζουμε, πιστεύοντας ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει την δυνατότητα να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων που εκ των πραγμάτων υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ΠΦΥ προς τους πολίτες. Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Μετά τιμής
Οι εφημερεύοντες Ιατροί του Κ.Υ. Βύρωνα

……

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, με την πολιτική  των κυβερνήσεων – περικοπές και  ελλείψεις προσωπικού στην πρωτοβάθμια   φροντίδα υγείας και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας- την αδράνεια της δημοτικής αρχής,  έχει παρέλθει η εποχή που το Κέντρο Υγείας Βύρωνα ήταν το στολίδι της πόλης.

Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των γιατρών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε άμεσα την επίλυση τους.

Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.