Περί αναπηρίας, και …ανάπηρου κράτους.

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Δύο περιπτώσεις, από τις πολλές.

Περιπλανώμενος, στο διαδίκτυο, ψάρεψα δύο ειδήσεις. Όχι και της 1ης δημοσιότητας, έχουμε εξάλλου, θέματα, πολλά, και επείγοντα και…φλέγοντα ,και ομοίως σημαντικά.

Απλά, είναι για εκείνες τις καταστάσεις, που αναρωτιέμαι, κάποιες φορές, σε ποιο πλανήτη ζω.

Έξω από το σπίτι του πέταξαν 81χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ο ίδιος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, που είναι άνεργος. Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.000 ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη. Την έξωση του ηλικιωμένου απέτρεψαν άλλες δύο φορές φορείς και συλλογικότητες, ωστόσο σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να εμποδιστεί η διαδικασία, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί του.

Αυτές οι εικόνες ντροπής διαδραματίστηκαν στα Φλογητά Χαλκιδικής όπου αστυνομικοί σαν καλοί υπάλληλοι των funds, ξεσπίτωσαν 81χρονο ανάπηρο άνδρα με την οικογένειά του. «Δεν προλάβαμε να πάρουμε ούτε τα ρούχα μας» καταγγέλλει η κόρη του. «Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε.”..

Ο άνθρωπος αυτός, έχει χάσει το πόδι του, μετακινείται μόνο με αναπηρικό καροτσάκι, και παρέμεινε, στη βεράντα του σπιτιού του, αφού, δεν έχει πού να πάει…

Κι ένα, ομοίως τραγικό, θέμα…

Μπροστά σε μία αδιανόητη κατάσταση βρίσκεται μία οικογένεια από τη Νεάπολη της Κρήτης. Ο γιος πάσχει από τετραπληγία, έχει βαριά νοητική υστέρηση εκ γενετής, είναι τυφλός και υποστηρίζεται από μηχανήματα. Ωστόσο, η πολιτεία τον καλεί να καταταγεί στον στρατό.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή έκπληκτη η μητέρα του παιδιού -που είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι- είδε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. να φτάνει στο σπίτι τους και να της επιδίδει το σημείωμα κατάταξης στο… πεζικό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το ποσοστό αναπηρίας του παιδιού από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει καθοριστεί στο 100%.

Είναι μια επίπονη διαδικασία για την Οικογένεια του ανθρώπου αυτού, γιατί πρέπει, κάθε φορά, να αποδεικνύουν το αυτονόητο, σε Εφορία, σε Δήμο, και τώρα, στον Στρατό. Και όλα αυτά, παρόλο που έχουν το χαρτί του ΚΕΠΑ με ποσοστό 100% αναπηρίας.

Παρεμβαίνοντας , ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ανέφερε ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο περιστατικό τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λογική στο Δημόσιο. «Είναι τραγικό σε ένα κράτος να μην υπάρχει ενημέρωση μεταξύ των υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις δίνονται ερμηνείες αυθαίρετα ταλαιπωρώντας τους πολίτες», τόνισε. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης,  επεσήμανε ότι πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, δεσμευόμενος και αυτός ότι θα παρέμβει η ομοσπονδία για να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις όταν θα ανοίξει η Βουλή μετά τις εκλογές.

Όλα, λοιπόν, για μετά τις εκλογές.

Στο μεταξύ, για να γνωρίζετε, κι εσείς οι υπόλοιποι. Οι άνθρωποι, με ιδιότητα ΑΜΕΑ, διαγνωσμένοι δηλαδή, ως ανάπηροι, είναι υποχρεωμένοι, πολλές φορές, να περνάνε και να ξαναπερνάνε, από επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας, ΚΕΠΑ. Έστω, κι αν έχουν μια πάθηση, εμφανώς μη ιάσιμη, και μη αναστρέψιμη ,π.χ. παραπληγικοί, τετραπληγικοί, καρκινοπαθείς, τυφλοί. Συνήθως, είναι υποχρεωμένοι, να αναζητούν οι ίδιοι, την ιατρική τους γνωμάτευση, και να την υποβάλλουν ή δηλώνουν σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, όπως εφορία, ή ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμα και τώρα, με την ψηφιακή εφαρμογή του Εθνικού μητρώου ΑΜΕΑ, αυτή η ιδιότητα δεν πιστοποιείται αυτόματα, στις περισσότερες υπηρεσίες του Κράτους, όπως στην Εφορία. Αν δεν το δηλώσει, ο ανάπηρος άνθρωπος ή το ξεχάσει, ένας λογιστής, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

Για τις τράπεζες, και τους κερδοσκόπους των διάφορων…ευαγών funds, ούτε κουβέντα.

Είναι ,βλέπεις, στυγνό και απρόσωπο το σύστημα μας, ενίοτε.

Ενώ, θα έπρεπε, να δουλεύει, με γνώμονα, τον Άνθρωπο…

(και για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, αντέγραψε ο )

Βασίλης Παπαστεργιόπουλος

Δημοσιογράφος.

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.