Σωμ. Εργαζομένων Βύρωνα: Πρόταση για τον κανονισμό λειτουργίας της καθαριότητας

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα αναφέρει:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάζοντας την πρόταση για τον κανονισμό λειτουργίας της καθαριότητας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε με βάση την συνολικότερη άποψη μας για την διαχείριση των απορριμμάτων και σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Οι κυβερνήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχουν τεράστιες ευθύνες για:

  • Για τις παραλείψεις, τις ανεπάρκειες, την ιδιωτικοποίηση ορισμένων τομέων της υπηρεσίας καθαριότητας και τα υψηλά δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.
  • Προώθησαν τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων αποβλήτων αλλά και την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της αποκομιδής.
  • Ενίσχυσαν το αποτυχημένο ιδιωτικό σύστημα των « μπλε κάδων» της ΕΕΤΑ με τους δήμους να το αποδέχονται και να το εφαρμόζουν.
  • Έθαψαν στην ουσία την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης.
  • Εγκαινίαζαν νέα χαράτσια σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, το ‘χαράτσι ταφής’ ως περιβαλλοντική εισφορά που τροφοδοτούσε το αδιφάγο ‘Πράσινο ταμείο’ θεμελίωσε νομικά το «πληρώνω όσο πετάω» που στην ουσία απαλλάσσει το κεφάλαιο από το συντριπτικό μέρος των αυτοδιοικητικών τάξεων που πληρώνει σήμερα.(Ν:3979 αρ 61(ν.Ραγκούση) Ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση στους δήμους.

Έχουν ευθύνες, γιατί επί σειρά ετών που διαχειρίζονται τον τομέα αυτό, δεν δημιούργησαν έναν ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών. Δεν θέλησαν να ασκήσουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, που να στοχεύει στην αξιοποίηση των απορριμμάτων μέσα από την τεχνολογία, την ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή υλικών στην πηγή, μειώνοντας ουσιαστικά τα απορρίμματα που καταλήγουν στις χωματερές.

Διαχρονικά, τα συλλογικά όργανα των δημάρχων, των περιφερειαρχών, αλλά και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων, στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και στον τομέα αυτό.

Συμπράττουν ώστε να μπουν οι ιδιωτικές εταιρείες στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Έχει διαμορφωθεί ένα νομικό πλαίσιο από τις κυβερνήσεις που δίνει τη δυνατότητα στις ιδιωτικές εταιρείες να εισβάλουν στη διαχείριση των απορριμμάτων και σπρώχνει τους Δήμους και τα δημοτικά συμβούλια σε συνεργασία, σύμπραξη, εκχώρηση και ανάθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και του πράσινου σε ιδιωτικές εταιρείες. Από τον καθαρισμό των δρόμων και το φωτισμό έως τη δημιουργία χωματερών και εργοστασίων. Οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια παίρνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους των κυβερνήσεων να εκχωρήσουν τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες, εργολάβους και συστήματα εναλλακτικής διαχείρησης.

Εμείς ως σωματείο αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να παραμείνει στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων να λειτουργούν με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα, χωρίς τη συμμέτοχη ιδιωτικών εταιρειών και να ενισχυθούν από το κράτος με μηχανήματα, νέες τεχνολογίες και με μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό. Βέβαια πρέπει να ξεπεραστούν παθογενείς, λάθη, αδυναμίες και ανεπαρκείς που αντιμετωπίζουμε στις υπηρεσίες καθαριότητας και κάτω από την πίεση των ασφυχτικών αντεργατικών και αντιλαϊκών διατάξεων και νόμων.

Να ξεπεραστούν παθογένειες, λάθη, αδυναμίες και ανεπάρκειες, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να λειτουργούν με στόχο τη μείωση των  απορριμμάτων, τη διαρκή ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, το σεβασμό στο περιβάλλον, τη μείωση του κόστους διαχείρισης και τη μείωση των δημοτικών τελών για τους πολίτες και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους, για να εκλείψουν τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, που πολλά από αυτά είναι εγκλήματα της εργοδοσίας.

Επιδίωξή μας είναι ένας δημόσιος τομέας και μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί πάνω σε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, πέρα και έξω από το σημερινό πολιτικό και οικονομικό μοντέλο, που στο κέντρο του θα βρίσκεται η εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, σε αρμονία με την προστασία του περιβάλλοντος, ο οποίος θα σέβεται και θα ενισχύει διαρκώς τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο κανονισμός λειτουργίας της καθαριότητας θα πρέπει να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και τον παραπάνω προσανατολισμό.

Στην παράγραφο για την συλλογή και μεταφορά ρευμάτων αποβλήτων αναφέρετε ότι ‘τα απόβλητα μεταφέρονται, με τα μέσα του Δήμου ή με συνεργαζόμενες εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας….’’    Σε άλλο σημείο αναφέρετε ‘ το Πράσινο Σημείο που οργανώνεται από φορείς κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας…’’

Αλλού αναφέρονται πρόστιμα όπως Ρύπανση με αφίσες, φέιγ βολάν, συνθήματα (εξαιρούνται τα πολιτικά) 500 ευρώ. Με αεροπανό 1000 ευρώ. Βάψιμο με ανεξίτηλα υλικά 5000 ευρώ. ‘μη ελαχιστοποίηση όγκου με συμπίεση…. 150 ευρώ ’κλπ.

Κατά την άποψή μας δεν διαμορφώνονται συνειδήσεις στους πολίτες με πρόστιμα αλλά με δράσεις ευαισθητοποίησης ,πληροφόρησης και γνώσης.

Τα όποια πρόστιμα θα ήταν σωστό να επιβάλλονται όχι οριζόντια προς όλη την κοινωνία που στενάζει κάτω από τη δυσβάστακτη οικονομική κατάσταση που βιώνει κ θα τα αντιμετώπιζε ως άλλο ένα τρικ για να πληρώσει άλλο ένα χαράτσι .Τα πρόστιμα θα πρέπει να επιβάλλονται στους μεγάλους ρυπαντές  (super market,για τις μεγάλες επιχειρήσεις της εστίασης) που ενώ έχουν ενημερωθεί για τις δυνατότητες να κάνουν ανακύκλωση από τις συσκευασίες που χρησιμοποιούν με ανακύκλωση – διαλογή στην πηγή συμπιέζοντας τα υλικά τους και  απορρίπτοντας τα στους κάδους ανακύκλωσης, συνεχίζουν να τα απορρίπτουν στους κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων ή στην καλύτερη περίπτωση στους κάδους ανακύκλωσης χωρίς να μειώνουν τον όγκο τους .

Το ίδιο ισχύει κ για την εστίαση που πρέπει να χρησιμοποιεί τους καφέ κάδους των βιοαποβλήτων αλλάζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης μειώνοντας δραστικά τους τόνους που καταλήγουν στις χωματερές κ έτσι θα πληρώνει κ λιγότερα ανταποδοτικά ο  Δήμος άρα σε συνέχεια όλων αυτών θα μπορεί να μειωθούν τα δημοτικά τέλη .

Για τους πολίτες θα πρέπει να γίνει συστηματική ενημέρωση για αυτά τα ζητήματα κ δράσεις για την εκπαίδευση τους.

Ο κανονισμός λειτουργίας θα πρέπει να γίνει γνωστός στους αυριανούς πολίτες αυτής της πόλης, στα παιδιά, μέσα από πολύμορφες πολυεπίπεδες παιδαγωγικού χαρακτήρα δράσεις στα σχολεία .

Στο άρθρο 40 αναφέρει ότι υπάρχουν αποδυτήρια…. Η πραγματικότητα είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν αποδυτήρια για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες . Να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας . Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας ( ΜΑΠ) να δίνονται στην ώρα τους όλα και για όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους.

Η εκχώρηση τομέων της υπηρεσίας καθαριότητας μας βρίσκει αντίθετους.

Η θέση μας αυτή προϋποθέτει τη ρήξη και τη σύγκρουση με τις κυβερνητικές πολιτικές, την πολιτική της Ε.Ε που θέλουν τα απορρίμματα να αποτελέσουν πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών – μικρών, μεσαίων και πολυεθνικών.

Η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εφαρμόσουν πολιτική ιδιωτικοποίησης υπογράφοντας συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, αλλά να οργανώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, έτσι ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη να γίνεται με κέντρο την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Στην πόλη λειτουργούν τρεις λαϊκές αγορές. Υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Ένα εξ αυτών είναι η συνεχής επιμήκυνση των ωρών λειτουργίας. Ο τρόπος εργασίας για τον καθαρισμό των λαϊκών είναι πολύ επιβαρυντικός για τους εργαζόμενους. Θα πρέπει ο Δήμος, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των λαϊκών και το σωματείο τους, να αναζητήσουν τρόπους που θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων Στις λαϊκές αγορές χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο ότι πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι κατά την περισυλλογή τους για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των εργαζομένων.

Όχι στις ΣΙΔΤ στις συμβάσεις παραχώρησης και σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση.

Γωνιές ανακύκλωσης: Να μην καταλαμβάνουν ελεύθερους χώρους, πολύτιμους για τις λαϊκές οικογένειες όπου ζουν στα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα γιατί θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τους όρους διαβίωσης.

Ο Δήμος να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Η διαχείριση των απορριμμάτων να είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Να καταργηθεί όλο το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τη συμμετοχή, με κάθε μορφή, ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων στη διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Χρειάζεται ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – εργάτες, οδηγοί, τεχνίτες .

Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη και ενιαία μισθολογικά, ασφαλιστικά εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και εκ περιτροπής εργασία, προγραμμάτων που ανακυκλώνουν την υπερεκμετάλλευση των ανέργων. Η λύση στην υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν βρίσκεται στις διάφορες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Καμία απόλυση εργαζομένου.

Το Δ.Σ.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.