Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για την 92η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Στην οργάνωση του αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση η προοπτική. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και ρήξης με την πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή και όλους όσους τη στηρίζουν.

Ομόφωνη απόφαση – όπλο για την συνέχιση του αγώνα ενάντια στην λεγόμενη «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Η 92η Γ.Σ. της ΔΟΕ (27-29/6) πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (η οποία είναι πλέον 2η δύναμη στη ΔΟΕ με μόλις 3 ψήφους διαφορά από την ΔΑΚΕ) έδωσαν τη μάχη και τις 3 μέρες της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων αλλά και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και συνολικότερα τους αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ έφεραν μέσα στη συζήτηση της Γ.Σ. όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μέσα στα σχολεία, μέσα στις τάξεις.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση, ψηφισμένη θέση από την ΓΣ για αντίσταση του κλάδου στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης (εσωτερικής – εξωτερικής και ατομικής). Με τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής και τις στάσεις εργασίας από την ατομική αξιολόγηση και ταυτόχρονα με όλους τους τρόπους που αξιοποιήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, ο κλάδος δίνει ΕΝΙΑΙΑ τη μάχη!

Η συμβολή των αντιπροσώπων της ΑΣΕ ήταν αποφασιστική για τη λήψη αυτής της απόφασης. Ήδη από την δεύτερη μέρα της Γ.Σ. καταθέσαμε στο σώμα των αντιπροσώπων σχέδιο απόφασης με βάση το οποίο έγινε συζήτηση και πάρθηκε η τελική απόφαση.

Τώρα είναι κρίσιμο αυτή η ομόφωνη απόφαση να υλοποιηθεί στην πράξη, να παλευτεί ενιαία από όλα τα Σωματεία, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να την υπονομεύσει στην πράξη.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τις 3 ημέρες της ΓΣ, έθεσαν καθαρά το ζήτημα της επόμενης ημέρας για τον κλάδο, το ποιος μπορεί να μπει απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά – αντιλαϊκά  σχέδια, τα οποία θα υπηρετηθούν τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από την «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ).

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, από χέρι αντιλαϊκή, ήδη έχει εξυφάνει το νέο κυβερνητικό της πρόγραμμα με βάση τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα (νομοθετήματα) του Ταμείου «Ανάκαμψης», τη συνέχιση της «απελευθέρωσης» της ενέργειας που οδηγεί σε μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχια, τη συνεχή εμβάθυνση στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, το συνεχές κύμα ακρίβειας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης με τους μισθούς να μη φτάνουν πλέον ούτε για τις 15 πρώτες ημέρες.

Απέναντι στην απογοήτευση που καλλιέργησαν οι άλλες δυνάμεις, τον φόβο, τη μοιρολατρία αλλά και τις αυταπάτες π.χ. «να δώσουμε χρόνο στον νέο Υπουργό Παιδείας», αναδείχτηκε από τις ομιλίες της ΑΣΕ πως μόνο εμείς, οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας και τη συμμαχία μας μπορούμε να γίνουμε και θα γίνουμε ασπίδα για τις ζωές μας.

Απέναντι στους πανηγυρισμούς για την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ (πολλές ομιλίες των αντιπροσώπων της «ανεξάρτητης» ΔΑΚΕ είχαν τέτοιο περιεχόμενο!) οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ ανέδειξαν πως παλεύουμε για Ομοσπονδία που θα λογαριάζεται τη σωστή στιγμή και όχι αργότερα, που δεν θα υποτάσσεται στα κυβερνητικά κελεύσματα, αλλά από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών των μαθητών στη μόρφωση, των σύγχρονων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στην εργασία, θα οργανώνουν την πάλη τους!

Απέναντι στη μετατόπιση της συζήτησης στα ποσοστά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία, οι ομιλητές της ΑΣΕ τόνισαν ότι μόνο οι εργαζόμενοι με την πάλη τους μπορούν να σημειώνουν νίκες, νέες κατακτήσεις, χωρίς να περιμένουν «σωτήρες» και «μεσσίες» μέσα από χρεωκοπημένες συνταγές του παρελθόντος, ότι απέναντι μας έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα που υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου τα οποία έδωσαν γερή στήριξη στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ ψηφίζοντας το 70% και των 50% αντίστοιχα των αντιλαϊκών νομοσχεδίων.

Αναδείξαμε την πραγματικές αιτίες που δίνουν αέρα στα πανιά των φασιστικών μορφωμάτων, ότι ο ίδιος ο λαός και το εργατικό κίνημα θα τους τσακίσει αλλά και ότι αυτές οι δυνάμεις είχαν αντίστοιχα ποσοστά και το 2012 αλλά και το 2015, όμως τότε κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν. Τις 3 ημέρες της ΓΣ, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ ανέδειξαν και όσα θέματα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ ΔΕ συμπεριέλαβε στην Οριστική Ημερήσια Διάταξη: Το ζήτημα των κτηριακών υποδομών, την ανάγκη ο κλάδος να απαντήσει οργανωμένα στο νόμο Χατζηδάκη που βάζει στο στόχαστρο τη λειτουργεία των Σωματείων, την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρεθούμε σε θέσεις μάχης απέναντι στις αλλαγές που προετοιμάζονται για την αναθεώρηση του άρθρου 16, την επιλογή σχολείου από τους γονείς, τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ που σημαίνει απολύσεις. Το ζήτημα του ωραρίου των Νηπιαγωγών, τα ζητήματα των υποδομών, της υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, τα προβλήματα των συναδέλφων των ειδικοτήτων κ.α.

Στο ζήτημα της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, δυστυχώς, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ΔΙΚΤΥΟΥ για μια ακόμα φορά έβαλαν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για την εφαρμογή του, μιας και δε στήριξαν (όπως έκαναν στην ΑΔΕΔΥ) την πραγματοποίηση αποκλειστικά δια ζώσης εκλογών. Μαζί με τις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ καταψήφισαν την πρόταση που έφερε η ΑΣΕ για αυτό το θέμα.

Στα θετικά κρατάμε το γεγονός πως για πρώτη φορά, μετά από επιμονή ενός χρόνου σχεδόν από την πλευρά των εκλεγμένων της ΑΣΕ, άνοιξε η συζήτηση για την ύπαρξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο. Στα πλαίσια της συζήτησης στη Γ.Σ. αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν έχουν στον προσανατολισμό τους την πάλη για ΣΣΕ, υποβαθμίζουν αυτό το μεγάλο μέτωπο, αντιμετωπίζουν με ελιτίστικο τρόπο την πάλη για τους όρους δουλειάς, τις άδειες των συναδέλφων, το ζήτημα του ωραρίου κτλ. Στο όνομα του αρνητικού συσχετισμού ή του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες την πάλη για άμεσα και καυτά ζητήματα του κλάδου. Σε τελική ανάλυση εμφορούνται από την επικίνδυνη, συμβιβαστική και απόλυτα ενσωματώσιμη λογική ότι οι «λύσεις θα έρθουν από τα πάνω, από κυβερνήσεις και εναλλαγές διαχειριστών».

Η εισήγηση της πλειοψηφίας δεν τόλμησε να καταθέσει ενιαία πρόταση για οικονομικά και εργασιακά ζητήματα, δεν ενσωμάτωσε πολλά από  τα ζητήματα που τέθηκαν στην συζήτηση όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Είναι κρίσιμο, ο αγώνας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να προσανατολίζεται στην διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων που θα συγκρούονται με το στενό δημοσιοοικονομικό πλαίσιο που επιβάλουν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε και ταυτόχρονα, να αγκαλιάζονται από τον κλάδο, να δίνει προοπτική νίκης.

Η ΑΣΕ, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία έχει κυκλοφορήσει πλατιά στον κλάδο τους τελευταίους μήνες. Αυτή την πρόταση υποστηρίξαμε και στη Γ.Σ. Ταυτόχρονα, δηλώσαμε ότι στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε η 92η Γ.Σ. της ΔΟΕ, έστω επιμέρους για κρίσιμα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την ικανοποίηση τους. Για αυτό και στην τελική ψηφοφορία υπερψηφίσαμε τη δική μας πρόταση και ψηφίσαμε λευκό στην πρόταση της ΔΟΕ. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να καταψηφίζει κανείς διεκδικήσεις όπως 9μηνη άδεια ανατροφής για τους αναπληρωτές ή αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.  Θεωρούμε πως το επόμενο διάστημα πρέπει να δυναμώσει η συζήτηση μέσα στον κλάδο για αυτό το θέμα, η διεκδίκηση των όρων με τους οποίους δουλεύουμε και προσπαθούμε να μορφώσουμε τα παιδιά μας, το να ζούμε με αξιοπρέπεια στη σημερινή εποχή. Ειδικά μπροστά στη συζήτηση για το μισθολόγιο των Δ.Υ. να δυναμώσει η πάλη για 20% αυξήσεις τους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα κλεμμένης διετίας στα ΜΚ, αφορολόγητο στα 12.000€ κτλ.

Τέλος στην προσπάθεια, προς το τέλος των εργασιών,  να υπάρξει απόφαση η επόμενη ΓΣ να είναι καταστατική, κάτι που στήριξε και το ΔΙΚΤΥΟ, οι ηγεσίες των υπόλοιπων δυνάμεων αποχώρησαν άρον – άρον και δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση που θα επέτρεπε στην Ομοσπονδία να τροποποιήσει άρθρα του καταστατικού ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η οργάνωση της διεκδίκησης και της πάλης (ύπαρξη ΓΣ, αλλαγή του κανονισμού των ολομελειών Προέδρων ώστε να παίρνονται αποφάσεις, μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, κλπ).

Ως ΑΣΕ καταθέσαμε ψήφισμα για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και ψήφισμα για τους αναπληρωτές και ενάντια στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Για τα συγκεκριμένα ψηφίσματα δεν έγινε συζήτηση γιατί όπως προαναφέραμε η διαδικασία έκλεισε άρον – άρον. Θα τα επαναφέρουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη χρονιά, η οποία όμως μπορεί να σημαδευτεί από μεγάλους αγώνες, που όχι μόνο θα καθυστερήσουν αντιλαϊκά μέτρα που θα επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση αλλά να έχουμε και κατακτήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Με ισχυρούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών, με ΔΟΕ που θα παλεύει με σθένος και μαχητικότητα στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, καμία κυβέρνηση δεν θα είναι παντοδύναμη! Γι αυτή την προοπτική οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ σε ΔΟΕ και ΣΕΠΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Στον δρόμο αυτό θα συμπορευτούμε όλοι όσοι έχουμε τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς, όσοι κατανοούμε ακόμα πιο ξεκάθαρα την ανάγκη πραγματικής στροφής της Ομοσπονδίας με την πυξίδα επιτέλους να στραφεί αταλάντευτα προς την πλευρά του αγώνα.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλες και όλους!!

Αθήνα, 4-7-2023

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.