ΑΛΕΞΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Δ&Π: Απολογισμός έργου της 4ετιας που πέρασε. Πώς κρίνετε το έργο της Δημοτικής αρχής κατά την 4ετία που πέρασε και ποιό το έργο της δικής σας παράταξης.

ΑΠ: Πρόκειται για μία περίοδο στασιμότητας, ατολμίας και διαχειριστικής λογικής. Δεν υπήρξε σαφές όραμα και σχέδιο για την πόλη, αλλά κυριάρχησε το «βλέποντας και κάνοντας». Η δημοτική αρχή έτρεχε σε κάθε κρίση πίσω από τις εξελίξεις. Μόνο όταν είχε αναφανεί πλήρως ένα πρόβλημα έσπευδε να αναζητήσει με καθυστέρηση λύση, ενώ ποτέ δεν υπήρξε πρόνοια και σχεδιασμός για την αποτροπή του. Εννέα χρόνια μετά το έργο είναι πενιχρό και δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σ` ό,τι αφορά την παράταξή μας, εμείς όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν παρόντες καθημερινά και στο δημοτικό συμβούλιο και στην πόλη μας. Δεν κάναμε αντιπολίτευση από τα σπίτια και τα γραφεία μας με αναρτήσεις στα social media. Αναδεικνύαμε συνεχώς τα προβλήματα της πόλης μας και γι` αυτό σήμερα τα γνωρίζουμε, έχουμε απαντήσεις σ` αυτά και μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους δημότες και να ζητήσουμε την εντολή για να τα επιλύσουμε. Γι` αυτό σήμερα όλοι όσοι αποτάνθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κάποια στιγμή όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουν ότι μόνο μία παράταξη έχει  την διάθεση και την ικανότητα να ενσκήψει στα προβλήματά τους και να τα λύσει. Η δική μας.

 _

Δ&Π: Τα οικονομικά του Δήμου. Πώς κρίνετε την σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας και ποιές οι προτάσεις σας για τη βελτίωσή της.

ΑΠ: Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα πλέον. Αυτό οφείλεται, όμως, σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε 4 παράγοντες :

  1. την περικοπή δαπανών λόγω μνημονίων (π.χ. μείωση εργασιακού κόστους αφενός λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων που δεν αντικαταστάθηκαν και τα κενά καλύπτονται με συμβασιούχους που πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ ή από ευρωπαϊκά προγράμματα και αφετέρου λόγω περικοπών στους μισθούς και τα δώρα των εναπομεινάντων),
  2. Στο συμπτωματικό γεγονός ότι ένα από τα δάνεια του Δήμου (αυτό για τις οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης προς το ΙΚΑ) αποπληρώθηκε το καλοκαίρι του 2014.
  3. Στο ότι δε αποπληρώνονταν όλα αυτά τα χρόνια τα δάνεια. Συμφωνήθηκε (με την υπ` αριθμόν 13971/31-3-2016 σύμβαση) η επιμήκυνση των δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από 17 έτη που απέμεναν σε 25 με αντίστοιχη φυσικά επιβάρυνση (που θα την βρουν μπροστά τους επόμενες γενιές) και με 3ετη περίοδο χάριτος κατά την οποία πληρώνονταν μόνο τόκοι. Η περίοδος χάριτος έληξε μετά τις εκλογές του 2019. Εν συνεχεία ενέσκηψε ο κορωνοϊος και ανεστάλη για την περίοδο 2020-2023 η πληρωμή των δανείων. Έτσι, θα συνεχίσει ο Δήμος την αποπληρωμή από το 2024.
  4. Ιδίως, στο γεγονός ότι σε εκτέλεση μνημονιακής υποχρέωσης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποπλήρωσε ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους κλπ) συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ (8 εκ. ευρώ στο τέλος της περιόδου Χαρδαλιά + 3 εκ ευρώ επί Κατωπόδη).

Πέραν τούτων δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό στο τομέα των οικονομικών. Τα έσοδα παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Δεν έχουν γίνει για την βελτίωση των οικονομικών παρά μόνο κάποιες αποσπασματικές και πολλές φορές άδικες κοινωνικά κινήσεις, ενώ υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού και κοινωνικής ευαισθησίας (π.χ. κατασχέσεις παραμονές Χριστουγέννων του 2017).  Απαιτείται μία τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη οικονομική αναδιοργάνωση, μεγαλύτερη αξιοποίηση και απορροφητικότητα των πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, Πράσινο Ταμείο, Περιφέρεια κλπ και διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία και σ` αυτά πρόκειται ως επόμενη δημοτική αρχή να εστιάσουμε.

_

Δ&Π: Καθαριότητα – Ανακύκλωση. Ποιά η άποψή σας για την παρούσα διαχείριση του Δήμου πάνω στο μέγα αυτό θέμα «Καθαριότητα – Ανακύκλωση» και ποιές οι δικές σας προτάσεις σας για το μέλλον.

ΑΠ: Σ` ό,τι αφορά το θέμα της καθαριότητας, η γενική εντύπωση όλων των διαβιούντων στον Βύρωνα είναι μία : Η πόλη μας δεν είναι καθαρή. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές  στον τομέα του καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια) και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Εξάλλου, το ποσοστό μας στην ανακύκλωση είναι δραματικά μικρό. Είναι γύρω στο 5% (και στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα κλαδέματα) την ίδια στιγμή που το εθνικό ποσοστό είναι περίπου 16%. Υπενθυμίζω ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας το 2025 πρέπει να ανακυκλώνουμε το 55% τουλάχιστον των αστικών αποβλήτων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τα στερεά απόβλητα.

Απαιτείται επομένως βελτίωση του οδοκαθαρισμού και του συστήματος αποκομιδής, ανασχεδιασμός της χωροθέτησης των κάδων των αποβλήτων, εξορθολογισμός των δρομολογίων των απορριμματοφόρων (με την βοήθεια και αισθητήρων που θα πληροφορούν για την πληρότητα κάθε κάδου), ενίσχυση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου χωριστής συλλογής ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών και νέα ρεύματα συλλογής, νέες Γωνίες Ανακύκλωσης σε κοινόχρηστους χώρους, χωριστή συλλογή από όλες τις επιχειρήσεις εστίασης των βιοαποβλήτων, ενίσχυση της οικιακής κομποστοποίησης, εφαρμογή πράσινων κριτηρίων κατά την αξιολόγηση προσφορών σε προμήθειες, εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», παροχή κινήτρων για συμμετοχή στην ανακύκλωση (εκπτώσεις επί των δημοτικών τελών, διαγωνισμοί σε σχολεία κλπ) και μία ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και την επαναχρησιμοποίηση.

_

Δ&Π: Παιδεία  – Σχολικά κτίρια – Παιδικοί σταθμοί. Ποιά είναι σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα στον τομέα Παιδείας στον Δήμο μας και ποιές είναι οι προτάσεις σας ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

ΑΠ: Η παιδεία η οποία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει μια κοινωνία, θα έπρεπε να είναι το πρώτιστο μέλημα ενός Δήμου. Και δυστυχώς στον Δήμο μας δεν φαίνεται – εκ του αποτελέσματος – να είναι.

Κατ` αρχήν οι σχολικές εγκαταστάσεις δεν συντηρούνται εγκαίρως και επαρκώς. Να θυμίσω ενδεικτικά ότι η Πολεοδομία μας έκλεισε για λόγους ελλιπούς συντήρησης το 2018 το 4ο Δημοτικό Σχολείο («Χαραλαμπόπουλου), ότι στο 3ο Γυμνάσιο το 2019 και στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο φέτος έπεσαν σοβάδες που ευτυχώς δεν είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιου/ας μαθητή/τριας, επειδή ήταν ώρα μαθήματος και βρίσκονταν στις αίθουσες.

Πέραν τούτου χρειαζόμαστε νέα σύγχρονα διδακτήρια, ειδικά μετά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, συνεπεία της οποίας η δημοτική αρχή υπερφόρτωσε ήδη κορεσμένες υποδομές, ενώ εγκατέστησε ακόμη και προκάτ. Δυστυχώς, εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός για την αύξηση των σχολικών κτιρίων. Ακόμη και στην περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου που παραμένει κλειστό για 5,5 χρόνια δεν έχει γίνει ακόμη η παραμικρή εργασία για την απόκτηση ενός σύγχρονου και ασφαλούς διδακτηρίου και οι μαθητές του μεταφέρονται με λεωφορεία για 5 χρόνια σε προκάτ στον Καρέα. Ακόμη δεν έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψει η σχολική κοινότητα του 4ου Δημοτικού στο φυσικό τους σχολείο.

Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς. Είναι γνωστό το πρόβλημα, ιδίως με τα βρέφη, που μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών κάθε Σεπτέμβριο, επειδή δεν επαρκούν οι υφιστάμενες υποδομές και το προσωπικό.

Μέγιστο πρόβλημα αποτελεί και η ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση σ` αυτά μονίμων φυλάκων. Χρειαζόμαστε επίσης Ειδικό Σχολείο, αλλά και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (τα πιο κοντινά βρίσκονται στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Καλλιθέα), αλλά και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Σ` όλα τα ανωτέρω είναι που θα εστιάσουμε ως επόμενη δημοτική αρχή.

_

Δ&Π: Λόφος Κοπανά. Ποιά η άποψή σας για τους έως τώρα χειρισμούς, ποιά προβλήματα εντοπίζετε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τι προτείνετε για τη συνέχεια.

ΑΠ: Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο θέμα αυτό. Η εξέλιξη που είχαμε συνιστά ήττα για το Δημόσιο και τους Δήμους. Χάσαμε την δικαστική διαμάχη με τους ιδιώτες και οι φορολογούμενοι θα κληθούν – όταν υλοποιηθεί η εξαγγελία της κυβέρνησης για την απαλλοτρίωση του χώρου – να πληρώσουν για να ξαναπάρουμε τον χώρο αυτό. Και για την εξέλιξη αυτή, την εσφαλμένη και άδικη, αλλά αμετάκλητη πλέον, απόφαση του Εφετείου Αθηνών, υπάρχουν ευθύνες και της δημοτικής αρχής που αρχικά μας άφησε στο σκοτάδι και χειρίσθηκε την σοβαρότερη υπόθεση που αντιμετώπισε ο Δήμος για δεκαετίες με μυστικοπάθεια και σαν να ήταν μία απλή υπόθεση διαταγής πληρωμής με την εγκατάλειψη της σοβαρής νομικής εκπροσώπησης που είχαμε πρωτόδικα.

Πέραν τούτου είναι θετική η δήλωση της κυβέρνησης για απαλλοτρίωση, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Έχουμε ακόμη μακρύ και δύσβατο δρόμο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα δικαστική διαμάχη για τις αποζημιώσεις χρήσεως όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει πάντα το θέμα της νομιμοποίησης των υφιστάμενων κοινωφελών εγκαταστάσεων και χρήσεων που είναι εντός της ζώνης προστασίας του Υμηττού. Παραμένουν λοιπόν σημαντικές εκκρεμότητες, θα χρειασθεί να δοθούν και άλλες μάχες και να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη μέχρι να αποδοθεί και τυπικά, οριστικά και αμετάκλητα ο χώρος του λόγου Κοπανά στο διηνεκές στους πολίτες ως χώρος πολιτισμού, άθλησης και ψυχαχωγίας, όπως τον ονειρευόμαστε. Και απαιτείται γι` αυτό διαρκής επαγρύπνηση και δημοτική αρχή κατάλληλη να χειρισθεί το σοβαρό αυτό θέμα.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.