ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Βύρωνας Δημοτικές εκλογές 2023
Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Βύρωνα, τοποθετούνται για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο.
Εν όψει των δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη 2023, η εφημερίδα «Δήμος & Πολιτεία» σε μια προσπάθεια πολύπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των δημοτών, απευθύνει στο σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων μια σειρά ερωτημάτων για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους δημότες του Βύρωνα.
Στο τεύχος αυτό, όπως και στο προηγούμενο, παρουσιάζουμε τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των Υποψηφίων Παρατάξεων. Στόχος μας η όσο το δυνατόν πιο σφαιρική ενημέρωση των δημοτών και η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης θέσεων και προτάσεων. Ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε κι εμείς σε μια πιο ώριμη και τεκμηριωμένη τελική επιλογή μπροστά από τις κάλπες.
«Αναπλάθουμε, ψηφιοποιούμε και φωτίζουμε τον Βύρωνα»
«Δ&Π» : Ασφάλεια κυκλοφορίας – Καθημερινότητα δημοτών
Είναι κοινή διαπίστωση η ταλαιπωρία των δημοτών στην καθημερινότητα τους (κακοί δρόμοι και πεζοδρόμια, έλλειψη σημάνσεων και φανοστατών, ελλιπής δημόσιος φωτισμός, καταλήψεις πεζοδρομίων και πλατειών και πολλά άλλα). Ποιά προβλήματα εντοπίζετε εσείς ως σημαντικότερα και ποιές είναι οι προτάσεις σας προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.
ΑΠ: Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους συνδημότες μας και να τους ενημερώσω για το έργο που έχουμε επιτελέσει αλλά και ότι σχεδιάζουμε για την πόλη μας, που εισέρχεται αισίως στο δεύτερο αιώνα της ζωής της. Είναι γεγονός ότι η κίνηση μέσα στην πόλη μας χρειάζεται βελτίωση. Γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη ανάπλαση του Κέντρου του Βύρωνα και της Μεταμόρφωσης, με προϋπολογισμό 9,5 εκατ. ευρώ που προβλέπει νέα πεζοδρόμια, πεζοδρομήσεις και ανάπλαση τεσσάρων πλατειών (Μαρτάκη, Σμύρνης, Αγ. Λαζάρου και Βυζαντίου) που θα αλλάξει την πόλη. Παράλληλα ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις 36.000 m² ενώ γίνονται ήδη μεγάλης έκτασης διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, που αναβαθμίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης μας και έχουν βελτιώσει την κίνηση των πεζών, των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ, στη Βουτζά και γύρω από την αγορά του Βύρωνα (Κοπανά). Αξίζει να σημειωθούν ακόμα οι παρεμβάσεις στην πλατεία Κοέν, καθώς και η κατασκευή 30 σύγχρονων και «έξυπνων» διαβάσεων πεζών (απλών και έξυπνων) σε όλο το Βύρωνα. Παράλληλα αλλάζουμε τα παλαιά φωτιστικά οδοφωτισμού σε όλη την πόλη (2.800 νέα φωτιστικά LED) που εξασφαλίζουν άπλετο φως και τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας. Σε ότι αφορά την κατάληψη των πεζοδρομίων και των πλατειών από τραπεζοκαθίσματα εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα ότι ορίζει ο κανονισμός του Δήμου. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία παρουσιάστηκαν «εκτροπές» από πλευράς κάποιων επαγγελματιών αλλά τις αντιμετωπίζουμε. Είναι γεγονός λοιπόν ότι η κίνηση ειδικά στο κέντρο της πόλης μας έχει πρόβλημα από τότε που δημιουργήθηκε, όμως ήδη έχουμε φροντίσει να το βελτιώσουμε όσο γίνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.
_
«Δ&Π» : Αναθέσεις – Ιδιωτικοποιήσεις
Η σημαντική μείωση των δημοτικών υπάλληλων οδήγησε σε αναθέσεις έργων και ιδιωτικοποιήσεις. Ποια είναι η δική σας θέση και ποιες οι προτάσεις σας σ΄ αυτό το θέμα.
ΑΠ.: Πάγια, σταθερή και αμετάβλητη θέση μας είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην εργασία και θεωρούμε ότι οι ελαστικές μορφές εργασίες δεν ωφελούν, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε και το Δήμο, με τη διαρκή εναλλαγή προσώπων στην εκτέλεση μιας εργασίας. Όμως όπως γνωρίζετε, οι Δήμοι είναι δραματικά υποστελεχωμένοι. Το προσωπικό μειώνεται διαρκώς με συνταξιοδοτήσεις και οι μόνες δυνατότητες που μας δίνονται από την κεντρική κυβέρνηση είναι προσλήψεις συμβασιούχων με διάφορους τρόπους. Ζητάμε συνεχώς από το υπουργείο μόνιμες προσλήψεις για να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες και να καταστήσουμε το δήμο μας, όσο το δυνατόν πιο αυτάρκη στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Όμως παράλληλα θα πρέπει να παράγουμε έργο για χάρη της πόλης και των δημοτών, διότι σε αυτούς απολογούμαστε. Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν. Επομένως αξιοποιούμε κάθε τρόπο και κάθε μέσο που μας δίνεται για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και παράλληλα διεκδικούμε καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες για τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα.
_
«Δ&Π» : Νεράιδα – Οικοδομικό τετράγωνο 407 – Σχολάζουσα κληρονομιά
α) Ελεύθεροι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι στο δήμο Βύρωνα όπως η Νεράιδα (τέρμα Εμπεδοκλέους) και το οικοδομικό τετράγωνο 407 (Βουτζά/Κωνσταντιλίερη/Μ. Ασίας). β) Τα διεκδικούμενα ακίνητα της Σχολάζουσας κληρονομιάς (Νικηφορίδη). Πως κρίνετε τους έως τώρα χειρισμούς από τις Δημοτικές αρχές, διαχρονικά, και ποιες είναι οι προτάσεις σας προκειμένου να αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι υπέρ των δημοτών.
ΑΠ: Πράγματι το ζήτημα των ελεύθερων χώρων είναι πολύ σημαντικό και έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτό. Αγωνιζόμαστε για να δώσουμε λύση σε τρία προβλήματα κοινόχρηστων χώρων, που ταλαιπωρούν τον Δήμο μας δεκαετίες. Για το οικόπεδο στη «Νεράιδα» έχει κατατεθεί από το Δήμο το ποσό απαλλοτρίωσης του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, 489.599,51 € (αντικειμενική αξία) και αναμένουμε την οριστική τιμή μονάδας για περιέλθει στο Δήμο.
Για το οικοδομικό τετράγωνο 407 (Βουτζά) εκκρεμεί η σωστή απεικόνιση μιας ιδιοκτησίας, από το Κτηματολόγιο, για να αποζημιώσουμε τον ιδιοκτήτη και να πάρουμε την πλήρη κυριότητα του. Σε ότι αφορά τη «σχολάζουσα κληρονομιά» εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να τελεσιδικήσουν, για να περιέλθει στο δημόσιο και στη συνέχεια να ζητήσουμε επίσημα την παραχώρηση της στο Δήμο μας. Για αυτό το σκοπό είμαστε σε επικοινωνία με Υπουργείο Οικονομικών και όλους του εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή.
_
«Δ&Π» : Κοινωνική πολιτική του Δήμου: Στήριξη κοινωνικής ένταξης ΑΜΕΑ, λειτουργία ΚΑΠΗ, δομές στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πιστεύετε ότι είναι ικανοποιητική η κοινωνική πολιτική του δήμου μας; Τι προτείνετε προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;
ΑΠ.: Δίνουμε τεράστια έμφαση στην κοινωνική πολιτική ήδη από την πρώτη θητεία μας, όταν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια στηρίξαμε με κάθε τρόπο τις ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες με δράσεις που υλοποιήθηκαν από τους εργαζόμενους της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας και των Κοινωνικών Δομών (Κέντρο Κοινότητας, Συσσίτιο, Παντοπωλείο και Φαρμακείο) και συνεχίζουν να προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι όσον αφορά στην εξυπηρέτηση αιτημάτων, στο Κέντρο Κοινότητας για κοινωνικές παροχές (Επιδόματα ΑμεΑ, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Γέννας, Ανασφάλιστων Υπερηλίκων) ο Δήμος Βύρωνα -σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας- είναι ο δεύτερος στην Αττική σε απόλυτο αριθμό εξυπηρετούμενων και ο τρίτος σε ποσοστό επί του πληθυσμού του Δήμου.
Θέλω να επισημάνω επίσης την άριστη συνεργασία μας με τη σχολική κοινότητα, μέσω εστιασμένων δράσεων, (σεμινάρια, ημερίδες και διαδραστικά εργαστήρια κ.α.) σε σχέση με φλέγοντα προβλήματα της εποχής όπως: ο σχολικός εκφοβισμός και παραβατικότητα, αλλά και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η σεξουαλική παρενόχληση για τους έφηβους. Εξίσου σημαντική όμως είναι η πολιτική και οι δράσεις μας που αφορούν στην προστασία της τρίτης ηλικίας όπως, εκδρομές, θαλάσσια μπάνια, ομιλίες για θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, δωρεάν συνεστιάσεις κ.α..
Κάνοντας όμως και την αυτοκριτική μας, θα έλεγα ότι θα θέλαμε να έχουμε καταφέρει περισσότερα πράγματα, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ, όπως: Ίδρυση ΚΔΑΠ, ΚΟΙΝΣΕΠ ΑμεΑ (π.χ. συνεργατικό καφενείο), βελτίωσης των υποδομών των Κ.Α.Π.Η., ιδίως του Καρέα. Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα λόγω της οικονομικής κατάστασης που παραλάβαμε το Δήμο αλλά και τη έλλειψης προσωπικού που προανέφερα. Είναι όμως μια από τις προτεραιότητες της νέας μας θητείας.
_
«Δ&Π» : Αξιοποίηση Δημοτικών εγκαταστάσεων στον Βύρωνα
Είστε ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσιάζουν εγκαταστάσεις σε χώρους όπως τα Άστρα, τα αναψυκτήρια Λαμπηδόνας και Ανάληψης , ο δημοτικός κιν/φος Νέα Ελβετία (Λουΐζα); Ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν ώστε να συνεισφέρουν στην αξιοποίηση τους προς αναψυχή των δημοτών;
ΑΠ.: Είναι γνωστό ότι οι εγκαταστάσεις στα «Άστρα», τα αναψυκτήρια Λαμπηδόνας και Ανάληψης, έκλεισαν από την προηγούμενη διοίκηση Χαρδαλιά, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Δήμος και αντισταθήκαμε τότε να μην περιέλθουν σε ιδιώτες. Για τα δύο αναψυκτήρια στόχος μας είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να αξιοποιηθούν ως κοινωνικές δομές του Δήμου προς όφελος των πολιτών. Για τα «Άστρα», υπάρχει από το Δασαρχείο απαγόρευση χρήσης ως χώρου εστίασης που ήταν παλαιότερα. Χρησιμοποιούμε ωστόσο την κουζίνα του για τις ανάγκες τους Κοινωνικού Συσσιτίου και κάθε μέρα εκεί παρασκευάζεται φαγητό για 160 άπορους συνδημότες. Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία», δεν ανήκει στον Δήμο, ο οποίος τον ενοικιάζει από ιδιώτες. Όταν αναλάβαμε τον βρήκαμε με διαταγή έξωσης, λόγω χρεών 40.000 €. Εξοφλήσαμε αυτήν την οφειλή και πρόσφατα τον ανακαινίσαμε! Συνεχίζουμε να τον αξιοποιούμε ως εστία πολιτισμού για τις δράσεις μας όπως οι δωρεάν Κινηματογραφικές Βραδιές για τους πολίτες με την επιμέλεια του καταξιωμένου σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες κτλ, ενώ παράλληλα αναζητούμε χρηματοδότηση για τον αγοράσουμε.
_
«Δ&Π» : Πολιτισμός – Αθλητισμός
Ποιες οι απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναγκαία αναβάθμιση του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Βύρωνα;
ΑΠ.: Πολιτισμός: Έχουμε κάνει πολλά για τον πολιτισμό στην πόλης μας και σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα και πολύ σημαντικά. Ξεχωριστή θέση στην πολιτιστική μας δράση έχει ο Πανελλαδικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφήβων και Νέων που δημιουργήσαμε στην πρώτη θητεία μας και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλη τη χώρα με την έκδοση κάθε χρόνο ενός βιβλίου με τα έργα των παιδιών που παίρνουν μέρος. Εκτός από τη δράση που συνεχίζεται με επιτυχία συνεχίσαμε και εμπλουτίσαμε επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς όπως οι Κινηματογραφικές Βραδιές και η «Μικρή Σκηνή» με επιλεγμένες δωρεάν παραστάσεις για παιδιά. Θέλω να σταθώ ακόμα στον ξεχωριστό θεσμό του «Παιδικού & Νεανικού Φεστιβάλ» που δίνει την ευκαιρία σε όλα τα σχολεία της πόλης μας να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους (θεατρικά, χορωδίες, χορευτικά κλπ). Να μην ξεχάσω βεβαίως και το «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου» που οργανώνουμε με επιτυχία. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχουμε οργανώσει επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μουσικά αφιερώματα και συναυλίες, καθώς και για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με κορυφαία την εκδήλωση για τις «Πυρίκαυστες πόλεις» που περιλάμβανε έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής, όπερα και θεατρικό έργο.
Αθλητισμός: Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της δράσης μας είναι ο Αθλητισμός. Κι εδώ έχουμε καταφέρει πολλά και σχεδιάζουμε μεγάλες παρεμβάσεις, όπως η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα τοποθετηθεί νέο ταρτάν στο στίβο και νέος χλοοτάπητα για το γήπεδο. Το επόμενο διάστημα θα αιτηθούμε χρηματοδότηση και για την ανακατασκευή των κερκίδων και των αιθουσών του σταδίου. Δρομολογούνται επίσης σημαντικές παρεμβάσεις στα ανοικτά γήπεδα της Αγίας Τριάδας και του Καρέα αλλά και στην επισκευή αποδυτηρίων σε ορισμένα γήπεδα!
Θέλω να επισημάνω, όμως ότι στη θητεία που ολοκληρώνεται προχωρήσαμε στην πλήρη αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, όπως η πλήρης ανακαίνιση του 2ου Αθλητικού Κέντρου (διπλά στο κολυμβητήριο), η ανάπλαση του κλειστού της Μυρακτής, η ανακαίνιση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Δημήτρης Νικολαΐδης» και τριών γήπεδα 5×5 στην Εργάνη και ο ηλεκτροφωτισμός όλων των ανοικτών και κλειστών γηπέδων με LED. Πρωταρχικό μέλημα μας είναι όμως πάντοτε η ασφάλεια των αθλούμενων και για το σκοπό αυτό φροντίσαμε να υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία σε όλα τα γήπεδα και βέβαια απινιδωτές και εκπαιδευμένοι από το ΕΚΑΒ χρήστες απινιδωτών, σε όλες τις εγκαταστάσεις του Δήμου. Δημιουργήσαμε λοιπόν, ένα ασφαλές πλαίσιο για την άσκηση των δημοτών, των αθλητών αλλά και των χιλιάδων παιδιών που συμμετέχουν στα αθλητικά σωματεία του Βύρωνα και χρησιμοποιούν αυτές τις εγκαταστάσεις. Επιπλέον, δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, δημιουργώντας κατάλληλα προγράμματα εκγύμνασης για όλες τις ηλικίες, όπως συμβαίνει ήδη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μυϊκής Ενδυνάμωσης, που λειτουργεί στο Δημοτικό Στάδιο, με τους γυμναστές που έχουμε προσλάβει γι’ αυτό το σκοπό. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στο Κλειστό Κολυμβητήριο Βύρωνα που λειτουργεί από το 2015 με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας των λουόμενων, γι’ αυτό και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι την περίοδο 2022-2023 είχαμε συνολικά 1.490 εγγεγραμμένους στο κολυμβητήριο (687 στην ελεύθερη κολύμβηση και 803 στα προγράμματα).
_
«Δ&Π» : Προστασία Υμηττού
Με γνώμονα και την φετινή καταστροφική περίοδο πυρκαγιών, ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστεί στο μέγιστο το υπολειπόμενο δάσος του Υμηττού, σε συνεργασία πάντα και με τους άμεσα εμπλεκόμενους δήμους και τον ΣΠΑΥ.
ΑΠ.: Να πούμε καταρχάς εδώ, γιατί νομίζω ότι υπάρχουν πολλές παρανοήσεις στον κόσμο, ότι η προστασία του δάσους του Υμηττού δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά του Δασαρχείου. Ο Δήμος έχει την ευθύνη μόνο για το πράσινο εντός του οικιστικού ιστού. Παρόλα αυτά η προστασία του βουνού είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Για να γίνει κατανοητό αυτό θα σας πω, ότι κάθε χρόνο ο Δήμος Βύρωνα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση μόλις με 30.000 € για δασοπροστασία. Μόνο φέτος, εμείς διαθέσαμε συνολικά 250.000 € (!) για την προστασία του βουνού και προσλάβαμε και 11 πυροφύλακες για την αντιπυρική περίοδο. Αγαπάμε το δάσος γιατί είναι πηγή ζωής για το Δήμο μας και ως δημοτική αρχή κάνουμε τα πάντα για να το προστατεύσουμε. Μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, που κάνει εξαιρετική δουλειά στην δασοπροστασία του Υμηττού, ενώ είναι πάντοτε παρόντες και αποτελεσματικότατοι σε όλα τα ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις και κάθε έκτακτη περίπτωση που προκύπτει στην πόλη μας.
_
«Δ&Π» : Δημαρχείο – Δημοτική Επιχείρηση
Θεωρείτε ότι χρειάζεται ένα νέο Δημαρχείο ο Βύρωνας; Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης ;
ΑΠ.: Πράγματι το υπάρχον Δημαρχείο δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου μας. Πιστεύουμε δε ότι πρέπει να βρεθεί νέος χώρος και χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου σύγχρονου Δημαρχείου, αντάξιου της ιστορίας της πόλης. Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα. Και μιας και μιλάμε για νέο Δημαρχείο να πω εδώ, ότι έχουμε κάνει όλη την προβλεπόμενη προεργασία και τη μελέτη και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημιουργία του νέου ψηφιακού Μουσείου Ιστορίας Βύρωνα, στον ανακαινισμένο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου. Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης.
Και να πάμε τώρα στην Δημοτική Επιχείρηση. Η Δημοτική επιχείρηση Βύρωνα με την σημερινή μορφή της δημιουργήθηκε το 2010. Όταν αναλάβαμε τον Οκτώβριο του 2014 είχε πολλά οικονομικά, λειτουργικά και διαχειριστικά προβλήματα. Είχε επίσης πολλές διεκδικήσεις δεδουλευμένων από πρώην εργαζόμενους, τις οποίες πληρώνουμε ακόμα και σήμερα, καθώς οριστικοποιούνται δικαστικές αποφάσεις που αφορούν εκείνη την περίοδο. Όταν αναλάβαμε, λοιπόν, το 2014, μειώσαμε τις τιμές των υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης και από τότε τις διατηρούμε σταθερές. Επίσης, ως διοίκηση τοποθετήσαμε -για πρώτη φορά- ένα αντιπροσωπευτικό διοικητικό συμβούλιο, που συνεδριάζει τακτικά και έχει ενεργό ρόλο στη λειτουργία της. Επιπλέον, η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο για σοβαρά θέματα και δημοσιεύει τους ισολογισμούς, τις δαπάνες και τις αποφάσεις του Δ.Σ. στη Διαύγεια. Επί των ημερών μας τέλος, διεξήχθη ο πρώτος ανοικτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός από συστάσεως της δημοτικής επιχείρησης. Είναι σαφές, επομένως ότι λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια και έχουμε δημιουργήσει μία δημοτική επιχείρηση υγιή, αυτάρκη, βιώσιμη, ανταγωνιστική με ξεκάθαρο δημόσιο χαρακτήρα, που έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη και την προσφορά στην κοινωνία του Βύρωνα.