Συγχωνεύσεις τμημάτων – Καταργήσεις σχολείων / Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 2 μετά το μεσημέρι καλούν οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολείων.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες  ΔΟΕΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

«Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία», καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες.

Όπως τονίζουν, «πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους/τις εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους πενιχρούς μισθούς των 776 ευρώ των νεοδιόριστων, τις συνεχείς διώξεις, την αύξηση της γραφειοκρατίας και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών αποσυνθέτουν το δημόσιο σχολείο σε βάρος των παιδιών μας».

Η ΑΣΓΜΕ  (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) καλεί παράλληλα τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις όλης της υπόλοιπης χώρας μαζί με τους τοπικούς Συλλόγους Δασκάλων και Καθηγητών να διοργανώσουν αύριο παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η ΑΣΓΜΕ χαιρετίζει τις μαζικές πρωτοβουλίες Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων σε όλη τη χώρα ενάντια στις συγχωνεύσεις και αναφερόμενη στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σημειώνει:

«Αυτή η πολιτική απόφαση του υπ. Παιδείας έχει ως αποτέλεσμα:

  • Να διαμορφώνονται Τμήματα με 25 – 27 μαθητές, υποβαθμίζοντας το παιδαγωγικό έργο.
  • Μαθητές να «μην χωράνε» πλέον στο σχολείο που φοιτούσαν και να αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο, σε πολλές περιπτώσεις στην επαρχία να αναγκάζονται να φοιτήσουν σε σχολείο ακόμα και σε άλλο χωριό.
  • Να μη λαμβάνεται υπ’ όψη ο αριθμός γνωματεύσεων ανά Τμήμα για μαθητές που χρειάζονται

Παράλληλη Στήριξη». Αποτυπώνει έτσι η ΑΣΓΜΕ τις συνέπειες του σχεδιασμού του υπουργείου και τους λόγους που σκορπά αγανάκτηση».

Στην υπόλοιπη χώρα

Διαμαρτυρίες σε διευθύνσεις εκπαίδευσης θα γίνουν και σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως  στην Κεφαλονιά καλεί την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς –Ιθάκης «αρνούμενη να δεχτεί τις περικοπές 12 ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί.

Στον Πύργο, θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ηλείας διαμαρτυρία την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. αναδεικνύοντας όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των καθηγητών, αλλά και τον χώρο της Εκπαίδευσης,

Η  Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βόρειου Αιγαίου καταγγέλλει τις συγχωνεύσεις και την κατάτμηση τμημάτων σε όλη τη χώρα, στα οποία φοιτούν μαθητές/τριες με διαγνωσμένες αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες για το διδακτικό έτος 2024 – 2025.

Καταγγέλλει ιδιαίτερα ότι στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας όχι μόνο δεν προβλέπεται η μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχει Παράλληλη Στήριξη αλλά επιπλέον προκρίνεται η μετακίνηση των μαθητών της Α’ τάξης σε όμορα σχολεία, όταν ο αριθμός των μαθητών της τάξης είναι μικρότερος από 30 (δηλαδή λιγότερο από 15 σε κάθε τμήμα), προκειμένου να μην προχωρήσει η κατάτμηση τμημάτων.

«Δεν φτάνει που υποβαθμίζεται η αναγκαία Ειδική Αγωγή με το να στέλνονται αδιακρίτως ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες χωρίς υποδομές και προσωπικό, τώρα επιχειρούν να στοιβάξουν τα παιδιά αυτά σε πολυπληθή τμήματα.

Η απόφαση αυτή μαζί με άλλες για κλείσιμο ή συγχώνευση σχολικών μονάδων, κατά τις οποίες μετακινούνται μαθητές σε άλλα σχολεία, οδηγούν σε περικοπές εκπαιδευτικού προσωπικού για τη νέα σχολική χρονιά και εκτός των άλλων σε νέο χτύπημα των παιδιών με αναπηρίες», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr
Αναδημοσίευση: Ρωγμή στην ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.