Λίγα λόγια για τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Tης Αντιγόνης Χριστοφόρου*

Η Δραματοθεραπεία είναι μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση όπου χρησιμοποιεί τη δυναμική του Δράματος με στόχο την ψυχική ανακούφιση του ανθρώπου.
Ανήκει στις θεραπείες μέσω Τέχνης. Δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Θέατρο, χωρίς να είναι Θέατρο. Βασίζεται στην αντίληψη ότι το Θέατρο διαθέτει ενδογενείς θεραπευτικές ιδιότητες και ότι η δραματική μεταφορά έχει τη δύναμη να επιφέρει αλλαγές σε βαθύ επίπεδο (κάθαρση).
Το Δράμα οργανώνει το χάος, το βάζει σε τάξη και η Τέχνη κάνει ορατό το αόρατο!
Ετυμολογικά η λέξη Δραματοθεραπεία προέρχεται από το ρήμα δράω-δρω, που σημαίνει κάνω πράξη, κάνω δράση, και τη λέξη θεραπεία.
Οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, τότε που χρησιμοποιούσαν το Θέατρο για θεραπευτικούς λόγους, όπως μας μαρτυρούν τα ευρήματα στην Επίδαυρο στο Ασκληπιείο και αλλού.
Ως αυτόνομη θεραπευτική προσέγγιση αναπτύχθηκε το 1960 στη Μεγάλη Βρετανία. Είχε βέβαια προηγηθεί ο Moreno εισάγοντας την έννοια του ψυχοδράματος, με το οποίο η Δραματοθεραπεία εμφανίζει ομοιότητες αλλά και διαφορές. Στη χώρα μας εφαρμόζεται από το 1980 με θεαματικά αποτελέσματα.
Μέσα από την δραματική έκφραση ο συμμετέχων προάγει την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, την επαφή με τα συναισθήματα του, την αναγνώριση και αντίληψη των ρόλων που βιώνει στην ζωή του, την επικοινωνία και την σχέση με τους άλλους. Βοηθάει ώστε να αναδυθούν μπλοκαρισμένες συμπεριφορές, δυσλειτουργικά μοτίβα και συναισθήματα καθώς και να ενισχυθούν ρόλοι που είναι χρήσιμοι ή να αποδυναμωθούν άλλοι ρόλοι που δεν είναι χρήσιμοι στην καθημερινότητα.
Στη Δραματοθεραπεία δουλεύουμε κατά περίπτωση με:
Αφήγηση ιστορίας, μύθοι, παραμύθια, ποιήματα, κίνηση, αυτοσχεδιασμοί, παίξιμο ρόλων, αντιστροφή ρόλου, χορός, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, μάσκες, κολλάζ και άλλα.
Κάθε φορά που φτιάχνεται μια ιστορία στη Δραματοθεραπευτική διαδικασία δουλεύει η φαντασία όπου φέρνει υλικό από το παρελθόν, από τα βιώματα, από την κουλτούρα του κάθε ενός που συμμετέχει. Αυτή η ζύμωση και η χρήση του δημιουργικού εαυτού μαζί με τη δραματική έκφραση είναι που φέρει την ανακούφιση και την αλλαγή.
Σε ατομική θεραπεία μέσω της προσέγγισης μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όσοι έχουν δυσλειτουργικές σχέσεις με την οικογένεια, όσοι αισθάνονται μπερδεμένοι ή αγχωμένοι όσοι δυσκολεύονται να διεκδικήσουν, να πουν όχι και όσοι δεν καταφέρνουν να εκφράσουν τις επιθυμίες και τα θέλω τους με αποτέλεσμα να πιέζονται και να μην μπορούν να οριοθετήσουν τους άλλους και τον εαυτό τους.
Ομάδες Δραματοθεραπείας εφαρμόζονται στη θεραπεία όλων των εξαρτήσεων (ναρκωτικά, αλκοόλ, διατροφικά, τζόγος, χάπια, κ.α.).
Ο εξαρτημένος με τη βοήθεια της Δραματοθεραπείας θα ανακαλύψει τον δημιουργικό εαυτό του (κατάσταση πρωτόγνωρη) και μέσα από τα δρώμενα θα μεταμορφώσει την παθητικότητα (που του δίνει η χρήση) σε δράση, την άγνοια σε σοφία την απομόνωση σε σχέση. Ο εξαρτημένος είναι θεατής της ζωής του. Καθώς βγαίνει από τις ουσίες χρειάζεται να αποκαταστήσει την σχέση του με τον εαυτό του. Βρίσκοντας τους ρόλους του αρχίζει να δομεί την ταυτότητα του. Πρέπει να αντικαταστήσει έναν ολόκληρο κόσμο, να γίνει ο σεναριογράφος και ο πρωταγωνιστής της ζωής του δίχως πρόβες.

Στο κανάλι μου στο YouTube μπορείτε να ακούσετε κάποιες εκπομπές σχετικά με τη θεατρική ομάδα:  https://www.youtube.com/channel/UC93GVVpcKSoWjGVLzAhUw-Q

*Αντιγόνη Χριστοφόρου Ψυχοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια Νοσοκομείο ΨΝΑ, Μονάδα 18 ΑΝΩ Υπεύθυνη στον “Μίτο της Αριάδνης” Τηλέφωνα Επικοινωνίας 210-7513474, 6947937632

Βιογραφικό σημείωμα

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.