Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τα δικαιώματα των εργαζομένων με τηλεργασία

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Σημαντικό ψήφισμα υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το οποίο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατοχυρωθεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία τους μετά το τέλος του ωραρίου τους χωρίς καμία επίπτωση.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Κώστα Δαβάνη για την ΕΡΤ από το Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές στο ψήφισμά τους καλούν την ΕΕ να καταθέσει νομοθετική πρόταση για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Στη νομοθεσία αυτή θα πρέπει να ορίζονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία και να αποσαφηνίζονται οι όροι και τα ωράρια εργασίας, καθώς και οι χρόνοι ανάπαυσης των εργαζομένων.

Η αυξανόμενη χρήση ψηφιακών εργαλείων στο πλαίσιο της εργασίας έχει διαμορφώσει μια κουλτούρα «διαρκούς παρουσίας και μόνιμης επιφυλακής» των εργαζομένων, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής. Παρότι στη διάρκεια της πανδημίας η εργασία από το σπίτι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση θέσεων εργασίας και στην επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, τα παρατεταμένα ωράρια εργασίας και οι υψηλότερες απαιτήσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, επαγγελματικής εξουθένωσης, καθώς και άλλων προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας.

Θεμελιώδες δικαίωμα αυτό της αποσύνδεσης

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζουν ότι το δικαίωμα στην αποσύνδεση, αποτελεί ένα θεμελιώδες δικαίωμα, που επιτρέπει στους εργαζόμενους να απέχουν από τα εργασιακά τους καθήκοντα, όπως τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα είδη ψηφιακής επικοινωνίας, τις ώρες που δεν εργάζονται, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που βρίσκονται σε οποιασδήποτε μορφής άδεια.

Τα κράτη μέλη καλούνται έτσι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ασκούν το δικαίωμα αυτό, μεταξύ άλλων και μέσω της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με διακρίσεις, επικρίσεις, απολύσεις ή άλλες δυσμενείς ενέργειες από πλευράς των εργοδοτών.

Μεγάλη αύξηση της εργασίας από το σπίτι

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν παρθεί, η εργασία από το σπίτι έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 30%. Το ποσοστό της τηλεργασίας αναμένεται να παραμείνει υψηλό ή ακόμη και να ενισχυθεί.

Σύμφωνα με έρευνα του Eurofound, όσοι εργάζονται τακτικά από το σπίτι τους έχουν περισσότερες από τις διπλάσιες πιθανότητες να ξεπερνούν το ανώτατο όριο των 48 ωρών εργασίας την εβδομάδα, σε σύγκριση με όσους εργάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοδότη τους. Σχεδόν το 30% όσων εργάζονται από το σπίτι αναφέρουν ότι δουλεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους είτε καθημερινά είτε πολλές φορές την εβδομάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όσους εργάζονται στο γραφείο κινείται σε επίπεδα κάτω του 5%.

Πηγή: airetos.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.