Ελευθερία ή πάω εκεί που αγαπώ

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Tης Ηλιάννας Πεσσάρη, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην βιωματική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος, καθοδηγήτρια yoga

Η ελευθερία σχετίζεται με το να δρας σύμφωνα με την καρδιά σου, σύμφωνα με ότι σου ξυπνά συναισθήματα, σου δημιουργεί ευφορία, να κάνεις ότι δημιουργεί αρμονία και ροή μέσα μου, να πηγαίνεις εκεί που αγαπάς.

Αυτή τη χρονιά γιορτάζουμε την ελευθερία! Γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της χώρας μας, τη δημοκρατία, την αυτονομία, την επανάσταση. Γιορτάζουμε όλα όσα έχουμε στη ζωή μας και θεωρούμε αυτονόητα. Την ελευθερία να εκφραζόμαστε, να μιλάμε, να έχουμε άποψη, να πηγαίνουμε βόλτα, να διαβάζουμε ότι θέλουμε, να κινούμαστε, να ταξιδεύουμε, να συναντιόμαστε, να δημιουργούμε, να δουλεύουμε, να διαδηλώνουμε. Πράγματα που χαιρόμαστε υπό κανονικές προ covid συνθήκες και θεωρούμε αυτονόητα.

Όλα αυτά τα αυτονόητα δεν ήταν πάντα έτσι. Η ειρήνη, η ελευθερία και η αρμονία στον κόσμο μας, δε ήταν πάντα έτσι και εξακολουθούν να μην είναι παντού έτσι.

Αυτές τις μέρες γιορτάζουμε την ελευθερία μας μέσα σε ένα κλίμα περιορισμού. Μέσα σε μία ζωή που για να βγούμε από το σπίτι χρειάζεται να έχουμε αποδεικτικά και ταυτότητα, που δεν μπορούμε να συναντηθούμε ελεύθερα, να δουλέψουμε, να διαδηλώσουμε, να ταξιδέψουμε. Μέσα σε μία ημίμετρη ελευθερία γιορτάζουμε την ελευθερία μας!

Πέρα από το πόσο ειρωνικό ηχεί αυτό, όλα όσα βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία και τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, με βάζει να σκεφτώ τι σημαίνει ελευθερία πραγματικά. Με κάνει να θέλω να βρω το νόημα ξανά, να το πιάσω από την αρχή. Με αφυπνίζει και μου λέει ότι δεν είναι αυτονόητο! Μου υπενθυμίζει πόσο σημαντικό αγαθό είναι, πόσο πολύτιμο είναι!

Η λέξη «ελευθερία» προκύπτει ετυμολογικά από το «παρά τό ἐλεύθειν ὅπου ἐρᾶ τίς», δηλαδή «να πηγαίνει κάποιος εκεί όπου αγαπάει/επιθυμεί». (ἐλεύθω= ἐρχομαι, πορεύομαι / ἐρῶ= αγαπώ -> ἔρως)

«Ελευθερία» λοιπόν δεν είναι, μόνο να μην είσαι υπόδουλος ή ίσως να μην εξαρτάται μόνο από αυτό. Η ελευθερία σχετίζεται με το να δρας σύμφωνα με την καρδιά σου, σύμφωνα με ότι σου ξυπνά συναισθήματα, σου δημιουργεί ευφορία, να κάνεις ότι δημιουργεί αρμονία και ροή μέσα μου, να πηγαίνεις εκεί που αγαπάς.

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξει εσωτερική ελευθερία χωρίς εξωτερική. Δεν έχω απαντήσει ακόμα, καθώς τον τελευταίο χρόνο μετακινούμαι ανάμεσα στην αίσθηση ανελευθερίας και εγκλωβισμού και στην αίσθηση ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει έχω πάντα επιλογές και αυτό αυξάνει την αίσθηση ελευθερίας μέσα μου. Είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγει ένα πεδίο εδώ, ένα πεδίο διερώτηση και επανατοποθέτησης.

Για να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση χρειάζεται να επεξεργαστούμε και να δώσουμε νέα νοήματα στις παλιές αυτονόητες καταστάσεις. Μέσα από την απώλεια, ανοίγεται ο χώρος για επανατοποθέτηση και επανεκτίμηση.

Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος με πριν, ούτε η κανονικότητα θα είναι όπως την ξέραμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε σε αυτό που ήμασταν πριν, μετά από τόσο μεταμορφωτικά γεγονότα.

Ο κόσμος και η «κανονικότητα» θα είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση.

Ας βάλουμε λοιπόν τις βάσεις για να πάμε προς τα εκεί που αγαπάμε!

_________________________________________

Ηλιάννα  Πεσσάρη

www.prosopikianaptixi.gr

Πολέμωνος 8, Παγκράτι, 215 5051995 | 6938 165911 iliannapessaris@gmail.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.