Τα οφέλη του Αθλητισμού για τα Παιδιά!   Β’ μέρος

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Του Ξενοφώντα Χολέβα*

Πλησιάζει η στιγμή όπου οι Αθλητικοί χώροι του Βύρωνα θα γεμίσουν ξανά με τα Παιδιά μας, αυτή η εικόνα ειλικρινά μας έχει λείψει σε όλους! Όλοι εμείς που υπηρετούμε τον Αθλητισμό του Βύρωνα θα είμαστε εκεί πιστοί σε ένα ραντεβού που αξίζει όσο τίποτα!

Στόχος του άρθρου είναι να θυμίσουμε τα πολλά και σημαντικά οφέλη που αποκομίζουν τα Παιδιά ηλικίας 5-10 ετών από τον αναπτυξιακό Αθλητισμό (τμήματα Ακαδημιών). Διαβάστε σε αυτό το τεύχος το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος.

Από τα παιχνίδια στις αναπτυξιακές Αθλοπαιδιές

Στον Αθλητισμό, θα δοθεί η δυνατότητα στο Παιδί  για την προσέγγιση στο παιχνίδι της «αλήθειας» και της «πραγματικότητας», σε αντίθεση με τα μέχρι πρότινος διασκεδαστικά παιχνίδια του, που αποτελούσαν συνήθως μυθικοί ήρωες με υπερφυσικές δυνάμεις.

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που κερδίζει το Παιδί στον Αθλητισμό με τις Αθλοπαιδιές επίσης είναι ότι θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τον χώρο, το μέτρο και τους κανόνες του «παιχνιδιού».

Οι προπονητές του χρησιμοποιούν πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια αθλοπαιδιών συστηματικά και μεθοδικά έχουν κύριους στόχους να αντιλαμβάνεται πλέον καλύτερα τον χώρο που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή όπου θα κινηθεί , να εντάσσεται πειθαρχημένα και συντονισμένα σε αυτό, έπειτα από παραγγέλματα. Εξαιρετικά κρίσιμο και χρήσιμο στοιχείο η «αναγνώριση» στο πρόσωπό του,  που έρχεται με τα «μπράβο», με τα αυτοκολλητάκια επιβράβευσης στην μπλούζα, με το χειροκρότημα. Προπονητές , συμπαίκτες , εξέδρα είναι εκεί να αναγνωρίσουν την κάθε προσπάθεια και όχι μόνο το καλό αποτέλεσμα. Αυτή είναι ίσως και μία από τις βασικότερες διαφορές των τμημάτων Ακαδημιών από τις επόμενες ηλικίες.

Η ήττα ως κίνητρο επιτυχίας

Μπορούμε να πούμε πάρα πολλά για την εξοικείωση και την αποδοχή της «ήττας», ως απλά ένα απαραίτητο μέρος  του παιχνιδιού ή ως ένα κίνητρο πείσματος  για να διεκδικήσει την αυριανή του νίκη! Σε αυτή την ηλικία η ήττα μπορεί να πάρει το πραγματικό μέγεθος που της αναλογεί,  σε αντίθεση με ενήλικες όπου η καθυστερημένη γνωριμία τους με την αποτυχία, συχνά τους κάνει να της προσδίδουν τεράστιες διαστάσεις με πολύ οδυνηρά ψυχολογικά αποτελέσματα και  δυσκολίες στο να την ξεπεράσουν .

Από τις σημαντικότερες στιγμές της αθλητικής εκπαίδευσης στα Παιδιά, είναι το πως να αποδεχόμαστε και να εκπαιδευόμαστε στη διαχείριση της αποτυχίας, ατομικά και ομαδικά.

Οι αδυναμίες ως σημεία βελτίωσης και όχι ντροπής.

Εμπράκτως διαπιστώνει ο νεαρός Αθλητής μέσα από τους αγώνες, τις ήττες και τις αποτυχίες ,ότι η πραγματική «δύναμη» του ανθρώπου, προέρχεται μέσα από την αποτυχία και την ήττα και όχι από το πώς θα καλύψει, κρύβοντας εντέχνως την αδυναμία του ώστε να φανεί «ψευδώς» δυνατός…!

Αποβάλουμε πολύ νωρίς την πιθανή ντροπή για τις αδυναμίες που έχουμε, δεν έχουμε κανένα λόγο να τις κρύψουμε, αντιθέτως η προπόνηση περιλαμβάνει μεθοδολογία για να τις βελτιώσουμε, μπορούμε όμως να ζήσουμε και με αδυναμίες που δεν θα βελτιωθούν. Θα τις γνωρίζουμε και δεν θα εστιάζουμε στις αδυναμίες μας αλλά στα δυνατά μας σημεία.
Επενδύουμε από τις πρώτες μέρες και για όλη την αθλητική σταδιοδρομία του ,στο πως θα διαχειριστεί ο αθλητής  το πλήγμα της ήττας-αποτυχίας όταν αυτό έρθει! Έπειτα εστιάζουμε στο να μπορεί γρήγορα να ανταπεξέλθει ψυχολογικά, πνευματικά και σωματικά έπειτα από μία αποτυχία. Μόνο τότε αντιλαμβάνεται τα ισχυρά κίνητρα που δημιουργεί η ήττα για να προετοιμάσει με έντονο πείσμα την επόμενη προσπάθεια του για τη νίκη και την επιτυχία του. Μόνο τότε η χαρά της νίκης μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη, γιατί τότε αποδεσμεύει ένα χείμαρρο θετικών συναισθημάτων για το Παιδί, γιατί προέρχεται μέσα από το προγενέστερο βίωμα της ήττας, κυρίως όμως της επίμονης και επιτυχημένης προσπάθειας του να ανταπεξέλθει!

Χρόνος με νέα ενδιαφέροντα και νέους Φίλους

Όσον αφορά το χρόνο που μοιραζόμαστε με τα Παιδιά στον Αθλητισμό, δίνεται η δυνατότητα στην Οικογένεια υγιώς να μειώσει σταδιακά την αποκλειστική παρακολούθηση του Παιδιού. Ο Προπονητής μαζί με τους συμπαίκτες, είναι οι καινούργιοι  ρόλοι υποστήριξης γύρω του! Το «μοιράζομαι» είναι ένα νέο ρήμα που μπαίνει στη ζωή του ίσως για πρώτη φορά κυρίως για Παιδιά που δεν έχουν αδερφάκια. Η νέα του Παρέα είναι εκεί για να μοιράζεται μαζί του, συναισθήματα, προσπάθειες, εμφανίσεις, σήματα, επιφωνήματα, φωτογραφίες και όμορφες αθλητικές στιγμές κεφιού!

Τα αυτονόητα σωματικά οφέλη

Δεν έχουμε κάνει αναφορά για τα προφανή ή αυτονόητα σωματικά οφέλη του αθλητισμού  στα Παιδιά . Πολλές  έρευνες πλέον έχουν δείξει ότι η συστηματική σωματική δραστηριότητα και η άσκηση επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στη σωματική υγεία του παιδιού, συγκεκριμένα :

  • Ενδυνάμωση των μυών και των οστών
  • Έλεγχος του σωματικού λίπους – προστασία από την παιδική παχυσαρκία
  • Βελτίωση της φυσικής κατάστασης και σωματικής απόδοσης
  • Ελάττωση του κινδύνου για ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων τόσο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αλλά και κατά την ενηλικίωση
  • Καλύτερος κινητικός έλεγχος και λειτουργική ικανότητα

Συνοψίζοντας τα οφέλη του Αθλητισμού για τα Παιδιά πέραν των ευεργετικών ωφελημάτων του σώματος που προαναφέραμε, θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε περιληπτικά σε 4 μεγάλες κατηγορίες:

Κοινωνικά Οφέλη: Ο αθλητισμός για το Παιδί δημιουργεί φίλους, παρέα, σύνδεση, απαιτεί την αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου, όπου μέσα από την αγωνιστικότητα και την ανταγωνιστικότητα προκύπτει ο σεβασμός στον αντίπαλο. Δημιουργεί πρότυπα για τα Παιδιά. Κερδίζουν καθημερινά την ομαδικότητα που την ανταγωνίζεται ένα αρχικά μεγάλο εγώ. Κερδίζει την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση, τον ευγενή συναγωνισμό. Την ανάληψη της ευθύνης απέναντι στην ομάδα, την εξοικείωση με τη συγνώμη προς τους άλλους συναθλητές του ή τον προπονητή του. Πολλοί μεγάλοι Αθλητές τη στιγμή του λάθους σηκώνουν το χέρι αναλαμβάνοντας την ευθύνη!

Ηθικά οφέλη: Εκπαιδεύει τα Παιδιά στον έντιμο αγώνα, στην  πειθαρχία, σε κανόνες, στο μέτρο, στο σεβασμό των άλλων, στην ύπαρξη των ρόλων που σημαίνει διαφορετικότητα.

Πνευματικά Οφέλη: Ο αθλητισμός στα Παιδιά αναπτύσσει αρμονικά το σώμα και το πνεύμα, προσφέρει υγεία στον οργανισμό, λειτουργεί ως εξαιρετικό αντίβαρο στα ναρκωτικά και αρκετές άλλες εξαρτήσεις. Η σωματική κατάσταση πολλές φορές επηρεάζει την πνευματική κατάσταση κι αντίστροφα. Το Παιδί μαθαίνει να δεσμεύεται απέναντι στους στόχους του και όταν τους επιτυγχάνει και τους ξεπερνά να τους επαναπροσδιορίζει.

Ψυχολογικά οφέλη: Με τη σωματική άσκηση το Παιδί κατακτά την απαραίτητη αγωνιστικότητα, την αυτοκυριαρχία του , βελτιώνει το θάρρος του για την αντιμετώπιση του κάθε αγώνα, δημιουργεί και εκπαιδεύει τη θέληση του και αναπτύσσει καθημερινά  την αποφασιστικότητα του για τις γρήγορες επιλογές που απαιτεί ο αθλητισμός και η ζωή.

Σε λίγες μέρες οι Αθλητικοί Χώροι του Βύρωνα θα είναι ξανά ανοιχτοί!
Εκεί θα περιμένουν τα Παιδιά και τους Γονείς οι κατάλληλοι άνθρωποι, αυτοί που επί σειρά ετών έχουν υπεύθυνα αυτό το ρόλο, να υποδεχτούν και να συμβάλουν στο να «δημιουργήσουμε» με αληθινό ενδιαφέρον ξανά του νέους Βυρωνιώτες Αθλητές μας!

Σας περιμένουμε για να  γεμίσουν ξανά οι αθλητικοί χώροι του Βύρωνα με κέφι, φωνές και πολλά πολλά Παιδιά, αυτή είναι η πιο αισιόδοξη εικόνα του Βύρωνα, τα Παιδιά του !

Ξενοφώντας Χολέβας είναι γεννημένος στο Βύρωνα όπου και διαμένει με την Οικογένεια του , ασχολείται με τον Αθλητισμό του Βύρωνα πολλές δεκαετίες και τα τελευταία είκοσι χρόνια με τα τμήματα ακαδημιών, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας το μότο: «Το Παιδί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» . Όλα αυτά τα χρόνια έχει οργανώσει πολλές αθλητικές, φιλανθρωπικές, και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για Παιδιά, Γονείς, Προπονητές και αθλητικά Στελέχη Ακαδημιών.

 

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.