«Οι άθλ(ι)οι»

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

 Γράφει η Άννα Δημάκη

Καθηγήτρια φιλόλογος

 

 

 

«Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος

για τα ωραία και μεγάλα έργα

η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα

ενθάρρυνσι κ’ επιτυχία να σε αρνείται.

Να σ’ εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,

Και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.[…]»

Ξεκάθαρα η περιγραφή ενός εξαθλιωμένου ανθρώπου, ενός ανθρώπου που άφησε στην τύχη και την ευτέλεια την προσωπική και πολιτική του εξέλιξη. Ο μέγας Καβάφης, προσπαθώντας να δώσει άφεση αμαρτιών στον πρωταγωνιστή της Σατραπείας του, τον παρηγορεί λέγοντάς του ότι η άδικη τύχη του τού αρνείται την επιτυχία και την ενθάρρυνση. Η τύχη; Όχι οι επιλογές;

Μάλιστα, του λέει εξαρχής ότι είναι προορισμένος για ωραία και μεγάλα έργα, αυτή είναι η φύση του, αλλά κάπου έχασε τον δρόμο του. Εξετράπη από την πορεία του και εξαθλιώθηκε… Παρέμεινε άθλιος, ενώ ήταν φτιαγμένος για άθλους! Τι συμφορά, πράγματι!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την κοινή ρίζα των δύο λέξεων και την νοηματική τους συνάφεια; Πολύ λίγοι, ειδικά στον χώρο της πολιτικής. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί είναι συλλήβδην άθλιοι. Προς Θεού! Είναι και κάποιοι που κατάφεραν ή θα καταφέρουν άθλους! Έτσι και αλλιώς αυτή είναι και η νοηματική πορεία της λέξης: προκειμένου ένας αθλητής να αποκτήσει το άθλον, δηλαδή το έπαθλο, περιερχόταν σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση κόπωσης, γινόταν άθλιος… Εκεί όμως υπήρχε το ζητούμενο του επάθλου και η εξαθλίωση ήταν σωματική. Η μεταφορά στον πολιτικό τομέα δεν είναι τόσο κολακευτική. Δυστυχώς, εδώ, παρατηρούμε αυτοαποκαλούμενα πολιτικά όντα να αυτοεξευτελίζονται, να πατούν επί πτωμάτων, να κινούνται από αφόρητη ματαιοδοξία, να μην ενδιαφέρονται για το κοινό καλό παρά μόνο για το προσωπικό τους όφελος και την αυτοπροβολή τους.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, άθλιοι! Ξεκάθαρα ανίκανοι να κατακτήσουν οποιοδήποτε έπαθλο με κοινωνικό αντίκρυσμα, γιατί δεν βλέπουν την κοινωνία αλλά μόνο έναν καθρέφτη που τους λέει πόσο όμορφοι είναι. Αυτοί «κλαίνε για τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών» αλλά είναι πολύ δύσκολα και ανεκτίμητα τα Εύγε! Αυτά τα Εύγε τα δίνει στην Δημοκρατία μόνον ο λαός και δεν τα δίνει σε άθλιους αλλά σε αυτούς που μπορούν να κάνουν άθλους!

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.