Αμφίβολο εάν το σχολείο (4ο δημοτικό) που θα ανεγερθεί θα πληροί τα κριτήρια του υπουργείου, για ένα σύγχρονο διδασκαλείο, αφού θα κτιστεί κατά παρέκκλιση του εμβαδόν και των τετραγωνικών μέτρων που προβλέπονται, για την στέγαση της σχολικής μονάδας.

Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων που ψηφίζουν υπέρ, καθώς και της σχολικής κοινότητας που δεν αντιδρά σε μια τέτοια πρακτική.

Μία μεταστέγαση που -σύμφωνα με το δήμαρχο- έπρεπε να αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, ως προϋπόθεση  για να προχωρήσει η διαδικασία από την ΚΤΥΠ (Υπουργείο Παιδείας) για την έγκριση χρηματοδότησης του 4ου δημοτικού σχολείου, το οποίο παραμένει κλειστό από το 2018, λόγο ακαταλληλότητας. Οι μαθητές μεταφέρονται με πούλμαν στην Κατεχάκη στο ύψος του Καρέα, μέχρι να ανεγερθεί νέο σχολείο, ενώ το 4ο Νηπιαγωγείο συνεχίζει και λειτουργεί στον ίδιο χώρο.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης την Τέταρτη 19 Ιανουαρίου τέθηκε το θέμα:  “Μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα”.

Στην εισήγηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Κύριοι σύμβουλοι, όπως γνωρίζετε εκπονείται η μελέτη για την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο ΟΤ 57 επί των οδών Κολοκοτρώνη, Ευαγγελικής Σχολής, Ρόδωνος και Αλατσάτων σε ακίνητο ιδιοκτησίας του δήμου Βύρωνα. Για την ολοκλήρωση της μελέτης (στάδια οριστικής μελέτης και έκδοση οικοδομικής αδείας) απαιτείται η τήρηση και εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείου Παιδείας που αφορά σε 9θέσιο δημοτικό σχολείο. Την 13/12/2021 η Επιτροπή καταλληλόλητας ακινήτου η οποία συστάθηκε με την υπ. αρ. 755/2021 απόφαση δημάρχου συνεδρίασε και σύμφωνα με το πρακτικό ομόφωνα αποφασίστηκε ότι “ο υπό εξέταση χώρος, ο οποίος βρίσκεται επί των οδών Κολοκοτρώνη, Ευαγγελικής Σχολής Ρόδωνος και Αλατσάτων (Ο.Τ. 57) είναι κατάλληλος (κατά παρέκκλιση του άρ 4.5 της Εγκυκλίου 37237/ΣΤ1, ΦΕΚ 635/Β/2007) -λόγω αδυναμίας εξεύρεσης άλλων καταλληλότερων χώρων- για την ανέγερση νέων σχολικών εγκαταστάσεων του 9θέσιου 4ου δημοτικού σχολείου (έως 4 ορόφους) με την προϋπόθεση ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βύρωνα θα προχωρήσει σε λήψη απόφασης για την απομάκρυνση του 4ου νηπιαγωγείου”. Σημείωση: Σε περίπτωση που το νηπιαγωγείο δεν απομακρυνθεί οι νέες εγκαταστάσεις του δου Δημοτικού σχολείου θα αφορούν σε 6θέσιο δημοτικό σχολείο και το κτίριο θα αναπτυχθεί ως 3 ορόφους.

…….Σε αδυναμία λήψης της εν λόγω απόφασης τότε θα προχωρήσουν στην έκδοση κτιριολογικού προγράμματος 6θέσιου δημοτικού σχολείου εφ’ όσον όμως γίνουν όλες οι απαραίτητες χρονοβόρες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλαγής και υποβάθμισης του σχολείου από 9θέσιο που είναι σήμερα σε 6θέσιο.

……….Το δημοτικό συμβούλιο αναθέτει στην τεχνική υπηρεσία του δήμου σε διάστημα τριών (3) μηνών να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για απαλλοτρίωση του οικοπέδου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 377 (έναντι του 4ου δημοτικού σχολείου). Παράλληλα η δημοτική αρχή διερευνά και ξεκίνησε ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες για την προσωρινή μεταστέγαση του 4ου νηπιαγωγείου σε χώρο πλησίον του υπάρχοντος. Μετά τα παραπάνω για την άμεση συνέχιση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της μελέτης, την έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά και την ένταξη του εν λόγω έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτείνεται η λήψη απόφασης για την απομάκρυνση του 4ου νηπιαγωγείου σε άλλη δομή προκειμένου το ακίνητο να δοθεί για αποκλειστική χρήση στο 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ”

Ακολούθησε συζήτηση πάνω από δύο ώρες με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους να επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στη δημοτική αρχή, γιατί δεν έχει βρεθεί χώρος για την μεταστέγαση το 4ου  νηπιαγωγείου, έτσι ώστε να μην είναι μια απόφαση στα τυφλά. Επιρρίπτουν επίσης ευθύνες με δεδομένο ότι και άλλες φορές έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αλλά δεν έχουν γίνει πράξη οι δεσμεύσεις τους. Ακόμη είναι ορατός ο κίνδυνος πως μπορεί να έρθει ο Σεπτέμβριος, να μην έχει εξευρεθεί χώρος και τα παιδιά να τα μοιράζουν  σε άλλες τάξεις διαφόρων νηπιαγωγείων, είτε να τα βάζουν σε κοντέινερ.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν ζητήματα από ορισμένες πλευρές, όπως η κ. Σάρολα, η κα Μπικάκη Μαρία, ο κ. Τσιάκαλος Κόσμας Ακούστε ΕΔΩ τον κ. Τσιάκαλο (1:47,24 έως 1:51.50) να τοποθετείται για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με την σχολική στέγη και την ανάγκη να υπάρχουν σύγχρονα σχολεία. Μάλιστα ο κ Τσιάκαλος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή γιατί όταν συζητήθηκε το πολεοδομικό σχέδιο από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν υπήρχε καμία μέριμνα για εξεύρεση χώρων για σχολεία.

Πέρα όμως από τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου, που δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για το που θα μεταστεγαστεί, εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα είναι και η αναφορά που γίνεται στην εισήγηση ότι ο υπό εξέταση χώρος, ο οποίος βρίσκεται επί των οδών Κολοκοτρώνη, Ευαγγελικής Σχολής Ρόδωνος και Αλατσάτων (Ο.Τ. 57) είναι κατάλληλος (κατά παρέκκλιση του άρ 4.5 της εγκυκλίου 37237/ΣΤ1, ΦΕΚ 635/Β/2007) -λόγω αδυναμίας εξεύρεσης άλλων καταλληλότερων χώρων- για την ανέγερση νέων σχολικών εγκαταστάσεων του 9θέσιου 4ου δημοτικού σχολείου (ως 4 ορόφους).

Αλήθεια, ποιά θα είναι αυτή η παρέκκλιση, σε τί ποσοστό αφορά; Τελικά θα ανεγερθεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο όπως λένε όλοι ότι επιθυμούν ή θα φτιαχτεί ένα 9θεσιο σχολείο σε τέσσερεις ορόφους και αίθουσες κλουβιά, που δεν θα έχει τις προϋποθέσεις που θέτει το ίδιο το υπουργείο για το εμβαδόν των απαιτούμενων χώρων για ανέγερση σχολικών κτιρίων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, αριθμό μαθητών και τα χαρακτηριστικά χώρων, αίθουσες διδασκαλίες, εκδηλώσεων, γυμναστικής, εργαστηρίων, γραφεία διδασκόντων, αυλή, κ.λπ.;

Είναι κατάλληλο άραγε για δημοτικό σχολείο ένα κτήριο 4 ορόφων, το οποίο και πάλι δεν θα καλύπτει τα απαιτούμενα τετραγωνικά μέτρα που ορίζουν οι σύγχρονοι κανονισμοί; Και αφού το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει 4όροφο κτήριο, γιατί να μην εγκρίνουμε 8όροφο; γιατί όχι και περισσότερο; τώρα που θα ρίξουμε τα τσιμέντα να καλύψουμε και περισσότερα τετραγωνικά; με ποιά αρχιτεκτονικά, παιδαγωγικά και χωροταξικά κριτήρια τελικά παίρνονται αυτές οι αποφάσεις από τη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους;

Παίρνουν αυτοί την ευθύνη οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν αυτή την απόφαση; Γιατί το σχολείο θα ανεγερθεί για να καλύπτει τις ανάγκες της πόλης για πάνω από 60-70 χρόνια. Γιατί -εάν σωστά το έχουμε καταλάβει- το υπουργείο ζητά την απόφαση (για την κατά παρέκκλιση του άρ 4.5 της εγκυκλίου 37237/ΣΤ1, ΦΕΚ 635/Β/2007), να την πάρει το δημοτικό συμβούλιο, άρα αυτό θα έχει την ευθύνη για τα λιγότερα τετραγωνικά μέτρα και την μη τήρηση των όρων του υπουργείου για την ανέγερση του σχολείου.

Πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, μόνο η δημοτική σύμβουλος κα Μπικάκη Μαρία εκ μέρους της “ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ” τοποθετήθηκε με σαφήνεια και καταψήφισε την εισήγηση του δημάρχου, καταθέτοντας μία σειρά προτάσεις για την πολιτική που θα έπρεπε να έχει η σημερινή -καθώς και προηγούμενες δημοτικές αρχές- πάνω σε αυτό το θέμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ την συνεδρίαση. Η τοποθέτηση της κας Μπικάκη Μαρίας είναι διαθέσιμη στο χρονικό περιθώριο 1:25,00 έως 1:31,05.

Από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, 20 ψήφισαν υπέρ, που ανήκουν στις παρατάξεις   “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” (δημοτική αρχή), “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ” του κ. Χρήστου Γώγου και  “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” της κας Βασιλικής Σάρολα και οι δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ. Δεμπόνος και Μουντοκαλάκης που έχουν αποχωρήσει απο την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και εγκρίθηκε τελικά η… πολυπόθητη εισήγηση του κ. δημάρχου, που αφορά το 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα, γνωστό στους Βυρωνιώτες ως  σχολείο του Χαραλαμπόπουλου (το όνομα του πρώτου διευθυντή του σχολείου, την δεκαετία του 1930). Κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ, δήλωσαν κατά την υπερψήφιση πως ψηφίζουν με επιφυλάξεις.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά, η κα Μπικάκη Μαρία από την “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” και η κα Κατερίνα Σφακιανάκη, η οποία διαφοροποιήθηκε  από την παράταξη “Μαζί για τον Βύρωνα”.. Ακούστε στη σχετική συνεδρίαση την κα Σφακιανάκη (χρονικό περιθώριο 1:56,20 έως 1:58,48).

Οι παρατάξεις “ΜΑΖΙ για το ΒΥΡΩΝΑ” του κ. Μπαντή Μίλτου, η “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ” του κ. Σωτηρόπουλος Αλέξη και η “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” του κ. Βαγγέλη Γείτονα, δήλωσαν ότι απέχουν από την ψηφοφορία, αν και άσκησαν δριμύτατη κριτική στη δημοτική αρχή επιρρίπτοντας της ευθύνες για καθυστέρηση στο θέμα της μεταστέγασης του 4ου νηπιαγωγείου και της ανέγερσης του δημοτικού σχολείου.

Ο δήμαρχος απαντώντας απαξιωτικά στους δημοτικούς συμβούλους που του ασκούσαν κριτική ανέφερε: “Όση κριτική και αν κάνετε το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει να σηκώσετε το χεράκι σας!”, (ακούστε στη σχετική συνεδρίαση την τοποθέτηση του κ. δημάρχου (χρονικό περιθώριο 1:33,50 έως 1:46,30)), για να αναγκαστεί προς το τέλος της συνεδρίασης -και αφού είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την συμπεριφορά του- να ζητήσει συγνώμη για την φράση και την οξύτητα.

Από την συνεδρίαση απουσίαζέ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Μαυρόπουλος  επικεφαλής της “Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα (ΡΕΚ)”. Ακόμη παρόντες ήταν ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ιδίου σχολείου καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών “Ρόζα Ιμβριωτη”, που ζήτησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του σχολείου, χωρίς ωστόσο να κάνουν καμία αναφορά στο ότι το σχολείο που θα ανεγερθεί  θα είναι κατά παρέκκλιση των όρων του υπουργείου παιδείας.

Σημείωση: Παραθέτουμε τη σχετική ΥΑ, η οποία καθορίζει τα κριτήρια των σχολικών κτηρίων.

“Υπουργική Απόφαση 37237/ΣΤ1/2007 – ΦΕΚ 635/Β/27-4-2007

Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας & επιλογής χώρων, για την ανέγερση Δημοσίων διδακτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση Σχολικών Μονάδων.

  1. Εμβαδόν και Τεχνικά Χαρακτηριστικά Χώρων

Το εμβαδόν των απαιτουμένων χώρων για ανέγερση σχολικών κτιρίων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και αριθμό μαθητών:

4.1 περίπου 1.200μ2 για Νηπιαγωγείο 2τάξεων, 30 νηπίων.

4.2 περίπου 1.400μ2 για Νηπιαγωγείο 3τάξεων, 60 νηπίων.

4.3 περίπου 1.850μ2 για 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, 90 μαθητών.

4.4 περίπου 2.600μ2 για 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, 180 μαθητών.

4.5 περίπου 3.200μ2 για 9/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, 270 μαθητών. (εδώ θα γίνει η παρέκκλιση)

4.6 περίπου 3.800μ2 για 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, 360 μαθητών.

4.7 περίπου 3.400μ2 για 6/θέσιο Γυμνάσιο ή Λύκειο, 210 μαθητών.

4.8 περίπου 4.200μ2 για 9/θέσιο Γυμνάσιο ή Λύκειο, 315 μαθητών.

4.9 περίπου 4.800μ2 για 12/θέσιο Γυμνάσιο ή Λύκειο, 420 μαθητών.

4.10 περίπου 5.000 έως 7000μ2 για ΕΠΑΛ. ανάλογα με τις ειδικότητες και τα εργαστήρια.

4.11 Προτιμητέα οικόπεδα με κανονικό σχήμα, επίπεδα χωρίς έντονες κλίσεις και ελεύθερα κτισμάτων ή άλλων εγκαταστάσεων.

Σε πυκνοδομημένες περιοχές, που δεν υπάρχουν χώροι με την προαναφερομένη επιφάνεια, μπορεί να γίνουν αποδεκτοί χώροι με μικρότερη επιφάνεια, εφόσον τα λοιπά χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν την δυνατότητα ανέγερσης του απαιτουμένου διδακτηρίου.

  1. Εμβαδόν και Τεχνικά Χαρακτηριστικά Χώρων μετά Κτιρίων καταλλήλων για στέγαση Σχολικών Μονάδων.

Όσον αφορά τα υπό ενοικίαση κτίρια, η επιλογή θα γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια των παραγράφων 1, 2, 3 της παρούσης απόφασης και επί πλέον θα εξετάζονται τα εξής:

5.1 Το εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα της αντίστοιχης σχολικής βαθμίδας.

5.2 Η στατική επάρκεια του κτιρίου.

5.3 Η νομιμότητα της κατασκευής τους ή η αιτιολογημένη εξαίρεσή της από τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.

5.4 Η τήρηση των διατάξεων του Γ.Ο.Κ. του 1985 και του Κτιριοδομικού Κανονισμού του π.δ. 71/1988 (ΦΕΚ32/Α/17.2.1988) για την Πυροπροστασία, του π.δ. του 1991 (ΦΕΚ 164/Δ/11.4.1991) για τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και η νομοθεσία που αφορά στις κατασκευές και εγκαταστάσεις για άτομα ειδικής κατηγορίας Α.Μ.Ε.Α.

……………….

(κατά παρέκκλιση του άρ 4.5 της Εγκυκλίου 37237/ΣΤ1, ΦΕΚ 635)

ΦΕΚ 4519/Β/16-10-2018/  Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 168655/2018

Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης αριθμ. 37237/ΣΤ1/28.03.2007 (ΦΕΚ Β΄ 635/27.04.2007) «Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας και επιλογής χώρων, για την ανέγερση Δημοσίων διδακτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση Σχολικών Μονάδων».

Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης αριθμ. 37237/ΣΤ1/28.03.2007 (ΦΕΚ Β΄ 635/27.04.2007) «Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας και επιλογής χώρων, για την ανέγερση Δημοσίων διδακτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση Σχολικών Μονάδων».

ε) Την αριθμ. 37237/ΣΤ1/28.03.2007 (ΦΕΚ Β΄ 635/ 27.04.2007) υπουργική απόφαση «Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας και επιλογής χώρων, για την ανέγερση Δημοσίων διδακτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση Σχολικών Μονάδων».

  1. Τις αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης εν όψει της εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (Α΄ 38), που προβλέπει την καθολική ένταξη όλων των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  2. Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται καμία δαπάνη, αποφασίζουμε:

Στην παρ. 5 της υπουργικής απόφασης αριθμ. 37237/ΣΤ1/28-3-2007 (ΦΕΚ 635Β΄/27-4-2007), στο τέλος του εδαφίου 5.1 προστίθενται τα εξής: «Κατ’ εξαίρεση, ειδικά για τα υπό ενοικίαση κτήρια νηπιαγωγείων και για την πενταετία 2019-2024, αντί του κτιριολογικού προγράμματος, απαιτούνται: α) ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα και ενάμιση (1,5) τετραγωνικό μέτρο ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας.

β) Για νηπιαγωγεία με δυναμικότητα άνω των εξήντα (60) μαθητών, δύο (2) τετραγωνικά μέτρα ανά εκπαιδευόμενο στους αύλειους χώρους ή χώρους εκτόνωσης. Στον αύλειο χώρο συνυπολογίζονται τα υπόστεγα και οι ανοιχτοί διάδρομοι».

Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Μαρούσι, 9 Οκτωβρίου 2018″

Πηγή: rogmistinenimerosi

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.