Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης κατά της Covid, που θα γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

«Πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό rapid test ή PCR μπορούν να κάνουν αίτηση, ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί με τον ασθενή και τα φάρμακα θα μεταφέρονται στο σπίτι του ασθενούς», ενημέρωσε η κ. Γκάγκα. Ανέφερε ότι δεν θα χορηγούνται σε εγκύους.

«Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η κ. Γκάγκα.

Φάση σταθεροποίησης

«Η αναγκαστική πολυήμερη παραμονή στο σπίτι λόγω της κακοκαιρίας είναι λογικό ότι θα οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα», τόνισε από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ενημερώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150.000 ενεργά κρούσματα.

Η ίδια επισήμανε ότι «έχει επικρατήσει η Όμικρον» και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια μείωση της τάξεως του 12% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, «χθες ήταν κάτω από 400 ασθενείς σε όλη την επικράτεια».

Μίλησε και για ήπια αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνομένων, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος στους θανάτους είναι 96 νεκροί κάθε μέρα.

Προβλέπεται αποκλιμάκωση και των «σκληρών δεικτών τις προσεχείς εβδομάδες», είπε η. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτός θα κυμανθεί ανάμεσα στους 550 με 600.

«Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, φαίνεται ότι περνάμε σε μία φάση σταθεροποίησης», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για «πιθανότητα υποδήλωσης κρουσμάτων λόγω της κακοκαιρίας, καθώς δεν έγιναν τα τεστ που θα έπρεπε», ενώ στην συνέχεια εκτίμησε ότι «θα περάσουμε σιγά σιγά στο λεγόμενο μετά-πανδημικό στάδιο», καλώντας πάντως με έμφαση όλο τον πληθυσμό να εμβολιαστεί με όλες τις δυνατές δόσεις.

«Βλέπουμε μια αποκλιμάκωση, θα συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες, αλλά σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να ζούμε πλέον κάπως διαφορετικά», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τόσο η κ. Γκάγκα όσο και η Παπαευαγγέλου, τόνισαν ότι στους θανάτους πάνω από το 90% είναι  ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα είτε ανεμβολίαστοι.

«Δεν είναι κοινό κρυολόγημα η Όμικρον», υπογράμμισε εμφατικά η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ η κ. Γκάγκα επανέλαβε ότι «σίγουρα κάποιοι άνθρωποι θα νοσήσουν βαριά». «Κινδυνεύουν καθημερινά οι άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι και άνω των 60», πρόσθεσε.

«Σίγουρα υπάρχουν θάνατοι από Όμικρον», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Χαλάρωση των μέτρων

Την επαναφορά της μουσικής και την απελευθέρωση του ωραρίου στην εστίαση και τη διασκέδαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παραμένει ωστόσο, όπως είπε, το μέτρο της καθήμενης διασκέδασης. Όσον αφορά στην πληρότητα γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτή παραμένει ως έχει (10%), αλλά το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, επειδή η κακοκαιρία στέρησε την δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Πηγή: msn.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.