Καταρρίπτουμε τον «υπερμύθο» των superfoods

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η λέξη «Superfoods» είναι ευρέως διαδεδομένη και χρησιμοποιείται στο μάρκετινγκ των εξωτικών (και συνήθως ακριβών) φρούτων και λαχανικών. Αλλά τι ακριβώς κάνει ένα φαγητό «super»;

Ο όρος «υπερτροφή» -superfood- δεν έχει καμία σημασία μεταξύ των επιστημόνων της διατροφής – των ανθρώπων που γνωρίζουν τα περισσότερα για την επιστήμη των τροφίμων. Επίσης δεν υπάρχει τεχνικός όρος της λέξης, ούτε ιδιαίτερα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις στην υγεία αυτών των τροφίμων. Επομένως ο καθένας μπορεί να χαρακτηρίσει οποιοδήποτε φαγητό που προωθεί ως «υπερτροφή».

Και ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε πως οι τροφές όπως το μπρόκολο, η σόγια, το ψάρι, η βρώμη, τα βατόμουρα, το σκόρδο και το τσάι έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, παρόλα αυτα δεν προωθούνται τόσο πολύ, γιατί δεν υπάρχει μεγάλο κέρδος στην προώθηση αυτών των τροφίμων.

Ετσι λοιπόν στο σημερινό άρθρο θα επικεντρωθώ στις υπερτροφές και κατά πόσο αξίζει να τις εντάξουμε στη διατροφή μας.

Υπερτροφές- superfoods

Acai Berries

Το Acai είναι ένα μούρο σε μέγεθος κερασιού από το φοίνικα acai. Εργαστηριακές μελέτες σε ζώα υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Όμως μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστες κλινικές μελέτες σε ανθρώπους που εξετάζουν τις επιπτώσεις του στην υγεία, καθιστώντας τους ισχυρισμούς για τα οφέλη στην υγεία σχετικά πρόωρους.

Goji berry

Τα Goji berry καλλιεργούνται ευρέως σε όλη την Ασία, αν και το μεγαλύτερο μέρος του μάρκετινγκ για τα goji επικεντρώνεται σε ποικιλίες που προέρχονται από το Θιβέτ. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με εξαιρετικούς ισχυρισμούς υγείας που αποδίδονται στα μούρα goji, όπως αντικαρκινική δράση, αντιγηραντικές ιδιότητες, βελτίωση της όρασης και ενίσχυση της γονιμότητας. Ωστόσο οι κλινικές δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε ανθρώπους είναι πολύ λίγες.

Ένας κοινός ισχυρισμός που γίνεται για τα Goji berry είναι ότι έχουν το υψηλότερο επίπεδο βιταμίνης C από όλα τα φρούτα (ορισμένοι ισχυρισμοί το αναφέρουν έως και 500 φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός πορτοκαλιού). Τέτοιοι ισχυρισμοί μπορούν να περιγραφούν μόνο ως ψευδείς. Η ανάλυση των goji berries δείχνει ότι έχουν την ίδια ποσότητα βιταμίνης C με ένα πορτοκάλι. Έτσι λοιπόν τα συγκεκριμένα φρούτα δεν προσφέρουν κάποια ξεχωριστά οφέλη από αυτά που προσφέρουν οι φράουλες και τα βατόμουρα.

Χυμός Noni

Το Noni είναι ένα φρούτο που καταναλώνεται σε μορφή συσκευασμένου χυμού και είναι πολύ δημοφιλές στην Καραϊβική, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία. Κάποιες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός Noni έχει αντικαρκινική δράση σε αρουραίους και ποντίκια, αλλά δεν έχουν γίνει αρκετές δοκιμές σε ανθρώπους.

Μια μελέτη το 2005, που παρουσιάστηκε μόνο ως περίληψη του συνεδρίου και όχι ως δημοσιευμένη εργασία, εξέτασε την επίδραση του εκχυλίσματος φρούτων noni (όχι του χυμού) σε ασθενείς με καρκίνο. Δεν παρατηρήθηκε κανένα όφελος, αν και οι ασθενείς στη μελέτη ανέφεραν μια μικρή βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους.

Μια μεμονωμένη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που έλαβαν χυμό noni μετά από μια εγχείρηση είχαν λιγότερη ναυτία. Ενώ το εύρημα είναι ενδιαφέρον, το ίδιο όφελος μπορεί επίσης να επιτευχθεί με τη λήψη του απλού τζίντζερ.

Σιταρόχορτο

Το Σιταρόχορτο είναι ο βλαστός που παράγεται από σπόρο σταριού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε χλωροφύλλη. Ο χυμός του πίνεται είτε αναμεμιγμένος είτε μόνος του. Οι συνήθεις ισχυρισμοί θέλουν τον συγκεκριμένο χυμό ως καθαριστικό αίματος και «αποτοξινωτικό». Τέτοιοι ισχυρισμοί αποδίδονται στα «φυσικά φυτικά ένζυμα» και στην περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη.

Οι ισχυρισμοί γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακοί όταν διαβάζετε και ακούτε ότι 30 mL χυμού σιταρόχορτου ισοδυναμεί διατροφικά με ένα κιλό λαχανικών. Όμως ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν έχει επιστημονική βάση. Επίσης η θρεπτική σύνθεση του σιταρόχορτου είναι παρόμοια με αυτή του μπρόκολου ή του σπανακιού. Στην πραγματικότητα, ένα μόνο μπουκετάκι μπρόκολο ή μια κουταλιά της σούπας σπανάκι περιέχει περισσότερο φυλλικό οξύ και βιταμίνη C από ένα σφηνάκι χυμό σιταρόχορτου.

Επίσης, η υποτιθέμενη υψηλή περιεκτικότητα του σιταρόχορτου σε χλωροφύλλη δεν διαφέρει από αυτή των άλλων πράσινων λαχανικών.

Superfoods και αντιοξειδωτική περιεκτικότητα

Για να κερδίσετε την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών που βρίσκονται σε ένα κόκκινο μήλο, θα πρέπει να καταναλώσετε πέντε μερίδες χυμού Goji berry των 30 ml. Και με αυτό το παράδειγμα θέλουμε να πούμε πως πολλά από τα κοινά φρούτα, όπως οι φράουλες και τα μήλα, περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τους «υπερχυμούς» που κυκλοφορούν και είναι πολύ φθηνότερα.

Τι πρέπει να ξέρετε

Προσοχή στους υπερβολικούς ισχυρισμούς υγείας που γίνονται για θαυματουργές τροφές, οι οποίοι έχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία. Τέτοιοι ισχυρισμοί συνδέονται συνήθως με ακριβά τρόφιμα. Η μόδα ανέκαθεν ήταν ένα ισχυρό όπλο του υπερκαταναλωτισμού, για αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος και να ακολουθούμε την εκδοχή του “παν μέτρον άριστο”.

Πηγή: jenny.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.