ΑΡ.ΠΑ.: Για τα προβλήματα στο Βύρωνα και τι (δεν) έκανε η δημοτική αρχή

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Το παρακάτω κείμενο παρουσίασε ο Παύλος Αναστούλης στο ξεκίνημα της δημόσιας συζήτησης της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα την Παρασκευή 7/7/2023 στη Λαμπηδόνα, με θέμα “Η ζωή μας στο Βύρωνα, Τι (δεν) έκανε τα προηγούμενα 4 χρόνια ο δήμος; Τι χρειάζεται να γίνει; Η δράση μας, οι δημοτικές εκλογές και πώς συνεχίζουμε”. Το βίντεο από την παρουσίαση αυτή μπορείτε να δείτε εδώ  

Για τα προβλήματα του Βύρωνα και τι (δεν) έκανε η δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι του Βύρωνα, μιας προνομιακής περιοχής δίπλα στον Υμηττό και στο κέντρο της Αθήνας,  λαϊκής γειτονιάς με προσφυγική αρχικά σύνθεση και συμβολή τα επόμενα χρόνια στην αντίσταση στο φασισμό και τους αγώνες που ακολούθησαν, δεν ζούμε σε δοκιμαστικό σωλήνα.

Βιώνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα: Φτωχοποίηση, ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά ωράρια, εργασιακή ανασφάλεια, φορομπηξία, κτύπημα του δικαιώματος στη στέγαση με ακριβά ενοίκια, απειλές πλειστηριασμών-εξώσεων, περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις, καταστολή, ανασφάλεια για το μέλλον με την εμπλοκή της χώρας σε πολέμους, ρατσισμό κλπ.

Τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα και της συναινετικής στάσης όλου του αστικού πολιτικού κατεστημένου στη βουλή, σε περιφέρειες και δήμους, που με τις μνημονιακές πολιτικές και τις προτεραιότητες και κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των καπιταλιστών σε βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Στο Βύρωνα οι συνθήκες ζωής υποβαθμίζονται.  Ενώ είμαστε μπροστά σε κεντρικούς σχεδιασμούς που θα αλλάξουν προς το χειρότερο την πόλη μας (υπουργούπολη στην ΠΥΡΚΑΛ, αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό, κλπ). Η δημοτική αρχή και αυτή την 4ετία δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία των ελεύθερων και των δημόσιων χώρων της πόλης και του δάσους από:

την εγκατάλειψη (παιδικές χαρές, πλατείες κλπ),

την εκμετάλλευση από επιχειρηματικά συμφέροντα (επέκταση τραπεζοκαθισμάτων)  και

από το κράτος (ανέγερση κατοικιών αξιωματικών στον Κουταλά) όπου άφησε το έργο να εξελιχτεί παρά τα ασφαλιστικά μέτρα,

την εμπορευματοποίηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λεηλασία.

Αντίθετα έχουμε ακόμα και ενστάσεις της  δημοτικής αρχής για το δασικό χαρακτήρα περιοχών που είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές που επηρεάζουν την άσκηση και άλλων αμφισβητήσεων.

Τα έργα και οι αναπλάσεις της πχ Φατσέα και προσφυγικά Καρέα ήταν στην κατεύθυνση της μείωσης του πράσινου, του ξηλώματος των πετρόκτιστων και της τσιμεντοποίησης.

Δεν έκανε καμιά ενέργεια για να φέρει αποτέλεσμα και δεν προχώρησε η απόδοση στους κατοίκους ως ελεύθερων χώρων ούτε της σχολάζουσας κληρονομιάς στην οδ. Νικηφορίδη, ούτε στη Νεράιδα, ούτε στη Βουτζά κλπ.

Δεν προχώρησε στην εύρεση και εξασφάλιση κανενός νέου χώρου για την ανέγερση σχολείων και παιδικών σταθμών, παρά τις μεγάλες ανάγκες χρόνια τώρα τα παιδιά του 4ου δημοτικού μεταφέρονται στον Καρέα και του νηπιαγωγείου μοιράστηκαν σε νοικιασμένους παιδικούς σταθμούς και ο ένας μακριά από τη γειτονιά, εν χωρίς διαφανείς διαδικασίες κατέληξε στην επιλογή της ενοικίασης του ιδιωτικού παιδικού σταθμού.

Αντίθετα έχουμε ακόμα και την υποβάθμιση της συντήρησης των σχολείων με παραδείγματα την πτώση σοβάδων στην Ανάληψη και την απόκρυψη της ανάγκης αντισεισμικών ελέγχων β’ βαθμού σε σχολικά κτίρια. Διαθέτει μόνο 115.000 € για τις επισκευές και συντηρήσεις όλων των σχολικών κτιρίων του Βύρωνα, όταν δίνει μόνο για την συντήρηση του κτιρίου Ντάνκαν 500.000 €.

Προσβασιμότητα δύσκολη σε πεζοδρόμια και πλατείες.

Πρόνοια υποβάθμιση, μη κάλυψη αναγκών ενδεικτικά μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 561 αιτήσεις για βρέφη και νήπια για εγγραφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και  οι θέσεις είναι μόνο 463, άρα θα μείνουν απέξω 100 βρέφη και νήπια.

Μη κατάλληλες συνθήκες σε παιδικούς σταθμούς πχ αυτός ο νοικιασμένος δημοτικός στη Μεταμόρφωση.

Δεν υπάρχει επαρκής προστασία για άστεγους, εξαρτημένους. Δεν υπάρχει επαρκής μέριμνα για ΑΜΕΑ και ευάλωτες ομάδες. Ακολουθεί την πολιτική της περιφέρειας που και αυτή προκρίνει έργα πολιτικής σκοπιμότητας και εξυπηρετήσεων και όχι κοινωνικών αναγκών, χαρακτηριστικά ο Πατούλης κατά την επίσκεψή του χθες 6/7 στο Βύρωνα παρουσία του δημάρχου δήλωσε ότι χρηματοδοτεί την Ιερά Μονή Καρέα με  1,4 εκ. € για κατασκευή Πνευματικού Κέντρου (αλήθεια θα δοθεί άδεια κατασκευής του μέσα στο δάσος;) και την χρηματοδότηση Κοινωνικών Δομών του δήμου με 2 εκ. ευρώ για στήριξη των ευάλωτων ομάδων μέσω της διανομής τροφίμων.

Λειτουργία υπηρεσιών αθλητισμού και πολιτισμού σε διάφορους τομείς μόνο ανταποδοτικά (οι αθλούμενοι πληρώνουν).

Ο δημότης πελάτης και ο δήμος φορομπήχτης με ακριβά δημοτικά τέλη.

Δημοτική συγκοινωνία στην ουσία καταργήθηκε, όχι εξυπηρέτηση από ΟΑΣΑ, όχι σχεδιασμός για κάλυψη από μετρό.

Καθαριότητα στο δήμο-αποκομιδή απορριμμάτων πλημμελής, τα σχέδια με κάδους υπόγειους κοστοβόρα και μεγαλύτερη βρωμιά παρά καθαριότητα. Ανακύκλωση βάλτωμα. Αύξηση του  τέλους ταφής στη Φυλή. Σχέδιο για μετακύλιση του κόστους στους κατοίκους.

Δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς διαφάνεια και φτηνές ποιοτικές υπηρεσίες (νεκροταφείο, χωριό Αη Βασίλη), απευθείας αναθέσεις κλπ.

Όχι έργα υποδομών, αλλά μόνο έργα πολλές φορές δαπανηρά και αχρείαστα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, 2 εκατομμύρια για αλλαγή όλων ιστών αντί μόνο των φωτιστικών για λαμπτήρες led, «έξυπνη πόλη», ψηφιακά, μελέτες για κινητικότητα, τασάκια για αποτσίγαρα, ψευτοαναπλάσεις (αντιπαραβολή ύψους χρηματοδότησης για συντήρηση κτιρίου Ντάνκαν και για συντήρηση σχολικών κτιρίων).

Τεχνικά έργα με συνεχείς παρατάσεις, αναπροσαρμογές τιμών κλπ.

Όχι υπεράσπιση δημόσιου συμφέροντος έναντι εταιρειών (πχ ελαττωματικές ασφαλτοστρώσεις

-πλακοστρώσεις που δεν ήθελε να ζητήσει αποζημίωση από κατασκευαστική).

Δικαιολογία και πραγματικότητα το οικονομικό κόστος. Οικονομική ασφυξία από κεντρικές χρηματοδοτήσεις, αλλά  και η δημοτική αρχή καμιά διαφορετική κατεύθυνση στη διαχείριση των οικονομικών για τις κοινωνικές ανάγκες και για έργα υποδομών.

Υπάρχει μείωση των κεντρικών πόρων ΣΑΤΑ και ΚΑΠ και χρηματοδοτήσεις κυρίως από ευρωενωσιακά προγράμματα στοχευμένα για συγκεκριμένες δράσεις και έργα, αλλά ο προσανατολισμός και των 2 είναι η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των έργων υποδομών για τους κατοίκους και τα έργα και υπηρεσίες με βάση τις προτεραιότητες των λόμπι των εταιρειών. Έτσι χρήματα βρίσκονται και διατίθενται για ψευτοαναπλάσεις και άλλα αχρείαστα έργα, αλλά όχι για κοινωνική πολιτική και υποδομές.

Εργασιακά. Μείωση προσωπικού, μόνο μερική κάλυψη αναγκών με προσωρινές σχέσεις εργασίας, 2μηνα, 4μηνα, 8μηνα και ένα σωρό διαφορετικές μορφές. Αποδοχή του δόγματος ότι υπάρχουν μη πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπερεκμετάλλευση, ομηρία, ρουσφετολογική λειτουργία. Προσφυγές ενάντια στη δικαίωση για παραμονή στη δουλειά συμβασιούχων, καθυστερήσεις ΜΑΠ. Ακόμα και σχέδιο για εθελοντική εργασία στις κοινωνικές δομές του δήμου. Απλήρωτη εργασία. Πληρωμή εργαζόμενων σε κολυμβητήριο, αθλητισμό και πολιτισμό από το αντίτιμο που καταβάλουν για τις υπηρεσίες οι κάτοικοι.Αλλά και σε άλλα που δεν έχουν οικονομικό κόστος δεν έκαναν πράγματα

Μη ανάδειξη της ιστορίας των αγώνων, 8 χρόνια και δεν έχει αναδειχτεί-τοποθετηθεί μια πλάκα για τα ονόματα των εκτελεσμένων από τους ναζί και όσους πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πόσο μάλλον για τη σηματοδότηση ιστορικών χώρων και τόπων του Βύρωνα.

Ακόμα και για το Μουσείο για την ιστορία του Βύρωνα, προτίμησαν να συνταχτούν με την  παράταξη Γώγου να υποβαθμιστεί η ανάδειξη των αγώνων της εθνικής αντίστασης στο Βύρωνα και να περιοριστεί σε ένα μικρό δωμάτιο, να μην αξιοποιηθεί και το Ταπητουργείο για αυτό το σκοπό και στο τέλος μετατρέπουν και το μουσείο σε ψηφιακό.

Αντιδημοκρατική λειτουργία στο δημοτικό συμβούλιο και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις επιτροπές ακόμα και πέρα από όσα προβλέπει ο νόμος, μη τήρηση αποφάσεων, μη συζήτηση θεμάτων που ζητούν οι κάτοικοι, απαγόρευση ερωτήσεων και απειλές σε ΑΡΠΑ για μηνύσεις όταν αναδείξαμε ότι δεν έγινε με διαφανείς όρους η ενοικίαση του παιδικού σταθμού στην Π. Τσαλδάρη κλπ., αρνιόταν να θέσουν σε ψηφοφορία προτάσεις όταν έβλεπαν ότι θα την χάσουν.

Τελικά διαπιστώσαμε την επιλογή της δημοτικής αρχής όχι μόνο να ασκήσει μια συντηρητική πολιτική, αλλά και να ταυτίζεται και να επιλέγει τους συμμάχους της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από τις παρατάξεις της ΝΔ. Γώγου και Μπαντή σε μια σειρά κρίσιμα θέματα από τους προϋπολογισμούς, το Μουσείο Ιστορίας, την απόσυρση της πρότασης για βράβευση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου (μετά και το χαρακτηρισμό μας ως ανθέλληνες από τον Γώγο) μέχρι τώρα του πως χειρίστηκε το θέμα με το λόφο Κοπανά και πρόεβαλλε την κυβερνητική εξαγγελία για νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: aristeriparemvasivyrona

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.