Καισαριανή: Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Θέμα: Συζήτηση για τη λήψη μέτρων προστασίας από την εφαρμογή διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεων για οφειλές λαϊκών στρωμάτων και μικρών επιχειρήσεων προς το Δήμο.

Η αδυναμία της λαϊκής οικογένειας να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη, ο κίνδυνος των πλειστηριασμών και των αναγκαστικών εισπράξεων, συνθέτουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας.

Η ακρίβεια και φοροληστεία για τους πολλούς είναι η άλλη όψη της πολιτικής που τα δίνει όλα για την κερδοφορία των λίγων. Την ίδια ώρα που ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου επιδοτούνται αδρά, τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων ή απαλλάσσονται από φόρους, το λαϊκό εισόδημα απ’ όπου προέρχεται το 95% των κρατικών εσόδων, φορτώνεται χρόνο με το χρόνο νέα βάρη, που αποτυπώνονται στις «υπεραποδόσεις» των έμμεσων φόρων και στην αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024, προεξοφλεί τη συνέχιση της ίδιας αφαίμαξης και την ένταση του κυνηγητού του εισπρακτικού μηχανισμού για την «εξασφάλιση των δημόσιων εσόδων».

Το νομικό πλαίσιο, που συμπληρώθηκε μεθοδικά με διαδοχικές τροποποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια, υποχρεώνει και τις υπηρεσίες των Δήμωννα προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατάσχεσηςανεξαρτήτως ποσού, ακόμα και σε πλειστηριασμούς ακινήτων για οφειλές πάνω από 500 ευρώ.Στο ίδιο δηλαδή κυνήγι που επιδίδονται τράπεζες, fundsκαι εφορία και με τα ίδια συνήθη θύματα, τους μικροοφειλέτες που αδυνατούν τα ανταποκριθούν στις χρεώσεις και τις αβάστακτες προσαυξήσεις.Τελευταία σημαντική προσθήκη που αυστηροποιεί τα όρια και τις διαδικασίες για τις σχετικές ενέργειες είναι ο πρόσφατος Ν. 4978.2023 της κυβέρνησης.

Η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών θέλει τους υπαλλήλους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών να υλοποιούν αδίστακτα την αντιλαϊκή πολιτική, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στη ζωή του λαϊκού κόσμου της συνοικίας. Να έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την απελπισία και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοτών. Η μη τήρησή των προβλεπόμενων διαδικασιών, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και διαρκή απειλή που στρέφεται στους ίδιους.

Με το νόμο 5027/23 άρθρο 39, οι υπάλληλοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων, υποχρεώνονται πλέον να λογοδοτούν σε ΥΠΕΣ και Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υλοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (δεσμεύσεις ΑΦΜ σε εφορίες και αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων σε πιστωτικά ιδρύματα) και σε περίπτωση μη εκτέλεσης, πέραν του πειθαρχικού ελέγχου προβλέπεται καταλογισμός των ποσών σε βάρος τους.

Το νομοθετικό πλαίσιο έχει φροντίσει και για τη “στεγανοποίηση” του από την όποια “ενοχλητική” διάθεση των πολιτικών οργάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου κάτω από την πίεση και του λαϊκού κινήματος. Ήδη με τον Ν. 4472/2017 της προηγούμενης κυβέρνησης άνοιξε ο δρόμος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τους Δήμους, ενώ με τον Ν. 4555/2019 αφαιρέθηκε η εμπλοκή του Δημάρχου στην κατάρτιση των βεβαιωτικών καταλόγων των οφειλετών, μεταφέροντάς την αποκλειστικά στον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας. Επιπλέον με τον Ν.4804/2021 ο καταλογισμός οικονομικών οφειλών στους αιρετούς, οδηγεί αυτοδίκαια, σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης ή ρύθμισης, πέραν των υπολοίπων και σε έκπτωση από το αξίωμά τους, σε μια προσπάθεια προληπτικής “νουθεσίας” σε οποιαδήποτε ενέργεια παρεμπόδισης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης .

Γίνεται ξεκάθαρο ότι το πλαίσιο αυτό στρέφεται πρωτίστως και χωρίς διάκριση ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους,  αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που χρωστούν μικρά ποσά σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, τροφεία, τέλη κατάληψης πεζοδρόμιων, κλήσεις κλπ και όχι τους μεγαλοοφειλέτες που βρίσκουν τρόπους για να μην αποπληρώνουν ποτέ τις οφειλές τους.

Η εμπειρία από την υλοποίηση αναγκαστικών μέτρων πληρωμής τόσο σε άλλους δήμους όσο και στο Δήμο Καισαριανής επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Στο κλείσιμο του 2023, με τις διαδικασίες που περιγράφηκαν, προχώρησαν στο Δήμο δεσμεύσεις λογαριασμών δημοτών και επαγγελματιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δήμο. Σε σύνολο 620 περίπου κατασχέσεων από 500€ και πάνω, οι 370 (60%) αφορούν οφειλή(με προσαυξήσεις) έως 1000€, και οι 580 (95%) οφειλές έως 10.000 €, ενώ 8 περιπτώσεις (1,5%) πρόκειται για ποσά μεγαλύτερα των 50.000€.

Μπροστά στη μέγγενη των εκβιασμών και των απειλών, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που επιδιώκεται να αποτελέσει την “κανονικότητα” στην οποία θα λειτουργούν και οι Δήμοι, το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής δηλώνει την αποφασιστικότητά του να εξαντλήσει τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και είσπραξης εσόδων από αυτούς που πραγματικά οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που παλεύουν να σταθούν όρθιοι.

Δεν θα δεχτούμε η τοπική φοροληστεία, να αντισταθμίζει τις τεράστιες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους και να την αντικαθιστά με τα κάθε λογήςαντίτιμα, τέλη, φόρους, πρόστιμα κλπ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί με όλα τα μέσα στο πλευρό των σωματείων και των φορέων της πόλης προκειμένου να αποτραπούν πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, για να μην μείνουν λαϊκές οικογένειες χωρίς πρώτιστα κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό.

Σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται και συνεχίζει ακάθεκτη η εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που επιδεινώνει καθημερινά τη ζωή του λαού για την υπηρέτηση των στόχων της ανάπτυξης για τους λίγους, απαιτεί από την κυβέρνηση:

  • Να υπάρξουν άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλάσσει ή να μειώνει χρέη οφειλετών με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
  • Άμεση διαγραφή αυτών των οφειλών για όσους έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν στο ΚΕΑ.
    • Κανένα περιουσιακό στοιχείο φτωχών, άνεργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό και προστασία της λαϊκής στέγης.
    • Κατάργηση του αντιδραστικού και καταναγκαστικό πλαισίου λειτουργίας των ΟΤΑ, που βάζει στο στόχαστρο πέραν από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους των Δήμων.
    • Πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση των άδικων έμμεσων φόρων για τα λαϊκά στρώματα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.